Gata, vara asta ne mutăm pe balcon. Și ne place!

Dacă te întrebi de unde sunt aceste balcoane atât de cochete, ei bine răspunsul este destul de previzibil: Suedia. Suprafețele nu sunt mari și comparabile cu balcoanele noastre de bloc, care ar putea să arate așa cum vezi în aceste imagini, mai ales pe aleile din spatele bulevardelor. Am presărat și câteva sugestii de accesorii vesele, de vară, care să-ți meargă la suflet, cu balcon cochet sau fără. Să pornească inspirația! De la nord către estul Europei.

E adevărat că farmecul acestui balcon ține și de verdeața din fața blocului, dar câteva jardiniere și un set de scaune din fier forjat, cum sigur găsești la IKEA, la un preț rezonabil, vor face diferența. Ce-ti recomandăm aici? Niște cuiere foarte decorative, care-ți fac poftă de ceai… Mai multe modele haioase aici.

Le poți comanda prin Imm Living.

Chiar dacă balconul este îngust, dacă îl păstrezi șic, vei avea un tablou frumos privit de la interior.

Dacă îți place să umbli în picioarele goale, atunci pardoseala din deck este pentru tine. Dar ce-ai zice de o pernă pentru spătarul scaunului care să arate așa:

Este creația designerului britanic Charlene Mullen și o poți comanda aici

Un set up de duminică, la apus… O gustare și un roman bun. Ne place mobilierul din lemn natur, iar noi ne-am gândit să-l combinăm cu un set vesel, de vară,  din porțelan, în care ar merge, lângă mere, un fursec și un ceai negru:

Gustavsberg Eva Tea Cup and Saucer by Stig Lindberg. Se poate comanda aici

Nimic nu e imposibil: grădina ta de fructe și legume poate fi și pe balcon! La fel și cea de plante aromatice, dacă nu ai suficientă lumină în bucătărie, datorită lui Sky Planter, despre care ți-am povestit pe larg aici.

 Ghiveciul Sky Planter, care se agață de tavan, vine de la BoskkeDesign: Patrick Morris.

Mai sobru, dar poate mai confortabil. Și pentru că All we need is love, haideți să adăugăm o pată de culoare cu o frumoasă tavă. Meet Blossom & Bill, they are in love! 🙂

Isak Blossom and Bill Tray, prin huset-shop.com

Am înțeles… vrei o pată de culoare: o pernă, niște trandafiri în floare, un coș de mere roșii. Dar ce ai zice de niște scaune în culori Pantone?

Design: Selab, se pot comanda prin Selleti.

Iar un mic dejun într-un astfel de decor îl vedem completat de niște Macarons Madame Lucie și o veselă delicată din porțelan, ale cărei culori ne duc cu gândul la apele mării:

Mmmmmm, macarons care ne amintesc de party-ul nostru de luna trecută 🙂

Veselă din colecția Retro, designer Lotta Odelius. Brand: Sagaform

Fotografii: prin alvhemmakleri.se
Fotografii de produs: prin brand-urile menționate

2 Comments

  1. […] ba te mai şi binedispune. Evident, nu trebui să-l ţii la colţ, s-ar bucura să mai iasă pe balcon, la aer, sau să se instaleze într-o grădină cool. Reţineţi: gnomul urban este piticul […]

  2. […] caalld și nu e de mâncat în casă. Ori stăm seara la o terasă, ori ieșim la măsuța de pe balcon sau, pentru cei mai norocoși dintre noi, la tereasa de lângă casă, în grădină… Iar […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed