Farfuriile “zburătoare”, semnate Dragoș Motica, în premieră la Made in RO, pe 17-18 mai @Impact Hub!

Acum mai bine de un an vă prezentam prototipul farfuriilor ceramice, semnate de designerul Dragoș Motica. Iată povestea lor:

“Proiectul este inspirat de o experienţă din copilărie, tradusă  într-o  fobie transmisă de mama mea – aceea de a avea grijă să nu pun farfuria caldă direct pe furnirul lăcuit al mesei, pentru a nu-l deteriora.

Astfel, cu un mic efort tehnologic, am reuşit, împreună cu ceramista Raluca Buzura,  să punem în practică acest set de farfurii care se sprijină doar în trei puncte, baza fierbine a farfuriei neavând contact direct cu blatul. Am rezolvat astfel problema şi am salvat furnirul odios. 🙂 De aici şi numele Farfuriile zburătoare”, povestește Dragoș Motica.

Dragos Motica - Farfurii zburatoare - Made in RO - Designist (3)Dragos Motica - Made in RO - Farfurii zburatoare - DesignistDe curând, Dragoș a reușit să le producă la Fabrica Faimar, din Baia Mare (înființată în 1979), orașul său natal. Ne-a spus cum echipa Faimar a fost foarte deschisă acestei colaborări, iar farfuriile zburătoare se pregătesc de drumul spre Capitală: aterizează în premieră la  Made in RO -Târg de design românesc, pe 17 și 18 mai, la Impact Hub Bucharest, etajul 2 – Str. Halelor nr. 5, Piața Unirii, pe Splai, la doi pași de Hanul lui Manuc.

Dragos Motica - Farfurii zburatoare - Made in RO - Designist (2)Setul de 3 farfurii (o farfurie întinsă, un bol și o farfurie pentru desert) costă 80 lei.

Dragos Motica - Farfurii zburatoare - Made in RO - Designist (1)Ne place și ambalajul!

Farfuriile zburătoare te vor aștepta la Made in RO -Târg de design românesc, în spațiul special dedicat ceramicii, unde vei descoperi alți 4 designeri care lucrează cu acest material și colecțiile lor proaspăt scoase din cuptor.

La Impact Hub Bucharest, etajul 2 (Str. Halelor nr. 5, Piața Unirii, pe Splai, la doi pași de Hanul lui Manuc), pe 17-18 mai.

Made in RO Targ de design romanesc editia 4 vizual finalBe there 🙂

Facebook event aici.

3 Comments

  1. […] Farfuriile “zburătoare”, semnate Dragoș Motica, în premieră la Made in RO, pe 17-18 … […]

  2. […] cu povești urbane semnate Alina Simion. Farfuriile zburătoare create de Dragoș Motica, lansate la Made in RO. Ceasuri No Time, by Arhidot […]

  3. […] Despre Farfuriile zburătoare, din ceramică, produse la fabrica Faimar, din Baia Mare, ți-am povestit deja aici. […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed