Stil vintage parizian la el acasă!

Săptămâna aceasta ne-am hotărât să rămânem în Paris, măcar virtual, de data aceasta într-un apartament din Montmartre, cu vedere spre Sacré Coeur, mai micuț, de 80 mp, dar foarte cochet.

Apartamentul se află într-o clădire tipic pariziană, rezultat al renovării conduse de Haussman în anii 1853-1870, și a fost amenajat de Solenne de la Fourchardière, una din cei trei designeri ai brandului Ochre, special pentru vizitele lor la Paris.

Ochre - Designist 16Solenne de la Fourchardière

Ochre - Designist 7Șemineul original al apartamentului dă farmec diningului

Francezii gătesc oriunde, chiar și într-o bucătărie mai mică, dar cochetă. Câteodata simți că ai găsit apartamentul perfect, chiar dacă bucătăria e mai mică decât cea la care visai. Asta nu înseamnă că nu reușești totuși să îți faci treaba, chiar și într-o bucătărioară ca aceasta. Cum ar fi fost să renunțe la o bijuterie de apartament, într-o locație de vis, numai din cauza dimensiunii bucătăriei…

Ochre - Designist 13 Ochre - Designist 14Blat din marmură, corpuri de iluminat Ochre 

Ochre - Designist 15De la fereastă, veghează Sacré Coeur 🙂

Puțini sunt cei care au curajul să vopsească pereții în culori puternice cum este acest gri închis. Solenne a optat pentru câțiva pereți colorați în hol. Vă propun să îndrăzniți și voi când vă plictisiți de pereții albi și vreți o schimbare. Până la urmă dacă nu vă iese puteți oricând să reveniți la alb. Trebuie luată o singură precauție: asigură-te că spațiul în care vrei pereți mai dramatici, gri închis, are suficientă lumină naturală.

Ochre - Designist 11 Ochre - Designist 1Lampă Ochre

Ochre - Designist 8Corpuri de iluminat Ochre

Îmi place când văd apartamente “curate”, în sensul că nu vezi nimic pus anapoda. Eu sunt de părere că dacă nu ești 100% sigur că obiectul pe care te-ai decis să ți-l cumperi ție sau să îl oferi cadou se potrivește cu designul din apartamentul tău / prietenilor tăi, ai 2 variante: 1. faci o poză, mergi acasă și te mai gândești – încerci un moodboar. Iar pe prieteni îi întrebi direct; 2. nu te-a convins total, alege altceva. Numai așa evităm obiectele care ajung să încarce o casă sau rămân depozitate prin cutii de care te împiedici (chiar și vizual).

Ochre - Designist 4Oglinzi Ochre și lampadar Axis Mundi

Ochre - Designist 9Birou Pierre Paulin

Ochre - Designist 2Dulap din piața de vechituri Clignancourt, Paris

Predomină nuanțele de gri, mov, roz și bleu ciel, nuanțe care sunt un fel de semnătură a brandului Ochre și care sunt inspirate din natură. Natura este cea mai bună sursă de mix&match atunci când alegi pe ce paletă de culori să mergi în amenajarea casei tale!

Ochre - Designist 10

Ochre - Designist 12În baie găsim pereți din beton și tâmplărie de nuc!

Brandul Ochre a fost fondat  în 1996 de  britanicele Joanna Bibby și Harriet Maxwell Macdonald, Solenne alăturându-se patru ani mai tarziu. Din 1996 și până astăzi au evoluat și s-au extins până pe continentul american, având un showroom și în Soho, New York. Apartamentul din Paris a fost o provocare pentru Solenne, nefiind foarte spațios. A vrut să creeze ceva stylish și i-a reușit, zic eu!

Ochre - Designist 5Canapea vintage retapițată în De le Cuona și perne Caravane

Ochre - Designist 3

Ochre - Designist 6Oglindă Ochre

Fotografii: prin APR

One Comment

  1. […] apartamentul lui Harriet Maxwell Macdonald din New York, unul dintre cei 3 designeri Ochre; și apartamentul amenajat de Solenne de la Fourchardière, din Paris, un alt design […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed