Fierra Milano 2015. Projeto. Forma. Identita

În fiecare an, se dă startul căutării: ce anume unește tendințele în design, care sunt elementele atât de fine și cu caracter unic, care stau la baza tendințelor, și, mai ales, care este acea calitate care te face deosebit și pregătit pentru a iniția un proces atât de complicat, cum e exercitarea creativității in design-ul interior?

Italia reușește să ridice acele întrebări cheie, care pătrund până în sufletul oricărui participant la această experiență unică și inedită. Dintre miile de întrebări, puse de miile de voci colorate anul acesta, întrebarea comună a fost: ”Despre ce vorbim atunci când aducem în discuție o parte importantă a designului – identitatea?”.

13Milan Design Week - Designist

Cunoștințele și experiența

Companiile italienești de tradiție, experții absoluți în industria prelucrării lemnului, dar, mai ales, unicitatea materialelor și a măiestriei cu care sunt prelucrate aduc anual acel combustibil care face din Milano un motor viu, un oraș unicat, cu posibilități infinite de explorare.

12Milan Design Week - Designist

Comunicarea

Frumusețea comunicării acestor valori indiscutabile ale manufacturării italienești, ale spiritului lor creativ, ale generozității cu care întâmpină anual mii de oameni, dedicarea și pasiunea pe care le pun în ceea ce fac, mă determină să revin, cu bucurie, an de an în acest „oraș burete”.

8Milan Design Week - Designist 9Milan Design Week - Designist 11Milan Design Week - DesignistEducația

Ceea ce au avut în comun toate răspunsurile date a fost educația. Da, dragii mei, educația este puntea de legătura dintre obiect și starea emoțională individuală pe care o generează. Numai prin educație putem reuși să relaționăm la nivelul cel mai înalt cu obiectele din jurul nostru, iar ce e și mai important să reținem este necesitatea întreținerii continue a procesului de învățare.

10Milan Design Week - Designist 14Milan Design Week - Designist

Concluzia? Nu există good design sau bad design, ci doar stări pe care ni le trezește un obiect sau o manifestare, iar Milano este, în toată complexitatea lui, numai despre good vibes!

În continuare, vă invit să vă încărcați de inspirație și creativitate din culorile, texturile și design-urile „culese” de la Milano, pentru voi!

6Milan Design Week - Designist

7Milan Design Week - Designist

1Milan Design Week - Designist

Genoveva Hossu Designist1 Tendințe și inspirație à la Maison&Objet. Ediția din ianuarie.Genoveva Hossu este decorator și guest writer DESIGNIST.

Fotografii: Genoveva Hossu

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed