Genți prea cool pentru Moș Crăciun, la Made in RO #8 – Târg de design românesc. Weekendul acesta.

O agendă, trei rujuri, o eșarfă, patru agrafe… două șosete diferite… o șurubelniță?! Nu e niciun mister că geanta unei femei este, de obicei, pe cât de încăpătoare, pe atât de surprinzătoare. 🙂 Dar noi nu vom vorbi astăzi despre ce conține acest accesoriu atât de necesar, ci despre cele mai noi și ingenioase colecții de genți create de designerii români prezenți weekendul acesta la Made in RO – Târg de design românesc, ediția #8 (17&18 decembrie), la Impact Hub Bucharest. Atenție, gențile de la târg sunt prea cool pentru Moș Crăciun, dar pot fi folosite și pentru ascuns mici cadouri! 🙂

Made in Ro #8_Lemnia
1.Lemnia_portofel lemnia lillaNetede și rezistente, flexibile și rigide, piele și lemn. Cam așa pot fi descrise piesele Lemnia, creații perfecte pentru o îndrăgostită a tradițiilor aduse în contemporan. Lemnia este povestea tânărului designer de produs Răzvan Chelu și a tatălui său, expert în arta prelucrării lemnului, împreună iubitori ai semnului tradițional și ai întoarcerii la esență. Colecția de la Made in RO #8 va include și portofele realizate manual din piele și lemn de stejar.

Made in Ro #8_Irina-Florea

Dacă agenda ta este înțesată cu detalii, numere de telefon și adrese de mail atent ordonate și dacă întotdeauna începi un task nou doar după o planificare bine pusă la punct, atunci credem că am găsit ceva care ți se potrivește: gențile IF Irina Florea sunt accesorii ingenioase cu forme geometrice și un design minimal, precis… arhitectural.

Made in RO targ de design romanesc

Invită-ți prietenii la Made in RO #8! 

Made in Ro #8_Iutta

Este puțin probabil să nu recunoști motivele tradiționale brodate de Iutta pe genți și accesorii de piele – au devenit un adevărat trademark în lumea designului românesc. Colecția prezentată de Iutta la Made in RO #8 se numește NEO și urmează aceeași linie, a revalorizării folclorului prin design inovator. Piesele sunt inspirate din cultura Cucuteni și includ genți clasice sau rucsac, încălțăminte și accesorii din piele, ca mănușile, portofelele, agendele și portcardurile. Prețurile variază între 50 și 700 lei. 

Made in Ro #8_Bogdan-Deliu_Totem

De ce să schimbi ceva care funcționează foarte bine? 🙂 Colorate și ghidușe, gențile designerului Bogdan Deliu nu sunt incluse în colecții diferite, ci recreează piesele deja lansate, rafinându-le și adăugându-le noi detalii.

Made in Ro #8_Bogdan-Deliu_Monolith

Modelul Monolith are exteriorul vopsit manual și interiorul din catifea și piele. 

Made in Ro #8_Upside-Down

Pentru subtilitate, pentru substrat, pentru paradoxuri a fost creată colecția Glamster, semnată de Upside Down și Bisector Studio, genți-plic din combinații contrastante de materiale care își propun să adopte un spirit critic la adresa consumerismului. Astfel, poșetele Upside Down reutilizează materiale ca foliile transparente de plastic, resturile din industria pielăritului, rumegușul și șpanul metalic.

1Atelier RSVD

Apropo de creații eco, din materiale ce nu provin de la animale sau sunt reused. Abia așteptăm să vedem întreaga colecție a Atelier RSVD. Rucsacii și portofelele lor integrează resturi de textile, șnururi și bucățele de lemn. Sunt printre cele mai interesante creații descoperite recent. Numărăm orele până când le vom… atinge textura la Made in RO#8. 😉

2Atelier RSVD 3Atelier RSVDDetaliul unui portofel al Atelier RSVD

Made in Ro #8_Atelier-437

Atunci când vrei o apariție cool și discretă în același timp, știi că trebuie doar să accentuezi câteva detalii strategice, care să te scoată din mulțime. Așa funcționează și colecția cu care va veni Atelier 437 la Made in RO #8 pentru că este formată din genți și accesorii din piele, cu design minimalist, croite și cusute cu ață cerată și colorată. Prețurile Atelier 437 merg de la 30 la 500 lei.

Made in RO #8_BUMbagR

Made in Ro #8_BumbagR3

Arta urbană se preface în accesorii cu ajutorul colecției capsulă BUMbagR, care iese în lume pentru prima dată cu ocazia Made in RO #8. Borsetele – mai mari, pentru tablete, și mai mici, pentru mărunțișuri – sunt create în colaborare cu tineri ilustratori români, așa că pregătiți-vă pentru design-uri neconvenționale și curajoase. 🙂

Cu poveștile genților – colecția extinsă – te întâlnești la Made in RO – Târg de design românesc, ediția #8, pe 17&18 decembrie, la Impact Hub Bucharest (str. Halelor nr. 5) – chiar în Piața Unirii, pe Splai, la doi pași de Hanul lui Manuc.

Let’s Made in RO, ho ho ho! Poți da join la event aici.

mir-2016_600x400

Fotografii: prin designerii prezentați

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed