Schimbări deco @Christmas. Ideile vin de la Made in RO – Târg de design românesc, pe 17&18 decembrie

Ca oameni cu ștate vechi în design, știm că un obiect deco mic poate face uneori mai mult în decor decât o bibliotecă nouă. 🙂 Un grupaj de sfeșnice pe masa de Crăciun schimbă masa, un ceas decorativ transformă orice dining, iar niște vaze neconvenționale de perete fac deliciul camerei. Ziceai ceva de tapet? Nu mai ai nevoie.

Made in RO targ de design romanesc

Invită-ți prietenii la Made in RO #8!

Pe acest criteriu facem selecția proiectelor la Made in RO – Târg de design românesc, ediția de Crăciun: lucuri mici, dar wow, care fac schimbările deco să pară aproape radicale. “Rules-uri” home&deco, cum ar spune un prieten vechi, because they rule. 🙂 Iar cele care urmează sunt doar câteva; la eveniment, pe 17 & 18 decembrie (adică weekend-ul acesta), vei găsi sute.

1. Vazele-tablou de la Ubikubi

Schimbari-deco-Christmas_Made-in-RO_designist-15

You’ve got flowers!  – o serie de vaze, create de designerul Ruxi Sacaliș pentru Ubikubi, care te trimit cu gândul la căsuțele poștale. Nu, nu la inbox, ci la cutia aceea poștală prinsă de fațada casei, unde, poate, încă mai primești un gând bun de Crăciun scris cu pixul pe-o vedere. O fi pentru nostalgici, dar e și pentru cei care tratează relațiile mai… personal.

Un perete similar cu cel de mai sus avem și noi în biroul Designist; “căsuțele poștale” sunt acum pline cu levănțică uscată și spice de grâu. Oare cum ar arăta dacă am pune în ele crenguțe de brad sau vâsc? Un set de 3 vaze costă 62 de euro, iar o bucată (luată separat) costă între 16 și 26 de euro în funcție de dimensiune.

2. Ceasul Time Rainbow de la Deco-boxSchimbari-deco-Christmas_Made-in-RO_designist-14

Ceasurile create de Liliana Stoica & team au făcut întotdeauna valuri la Made in RO. Anul acesta, Liliana vine cu noi modele de ceasuri 3D – un nou concept de artă decorativă pe lemn. Din arsenalul de creații colorate Deco-box fac parte și alte lucururi meșteșugite din lemn în atelierul lor: brăduți, sfeșnice, căsuțe stilizate, suporturi de creioane etc.

3. Pendantele din carton by Foldo

Schimbari-deco-Christmas_Made-in-RO_designist-05

Designerii brandului Foldo pornesc de la ideea că simplu e mai bun. Material simplu, construcție simplă, asamblare simplă. Create exclusiv din carton, fără șuruburi, fără cleme sau adezivi, produsele lor îmbină plăcerea lucrurilor simple și curate cu ingeniozitatea designului. Totodată, pentru că sunt realizate doar din carton, toate obiectele sunt 100% biodegradabile & reciclabile.

Schimbari-deco-Christmas_Made-in-RO_designist-06

Anul acesta, la Made in RO – Târg de design românesc, Foldo vine cu o serie de noutăți:
1. pendantele din colecția Geometric sunt disponibile și în varianta antichizată Special Rusted; 2. vor lansa Divider, un separator de spațiu, foarte ușor de asamblat și acasă, și la birou (fotografia o vom face la Made in RO #8 și ți-o prezentăm posteveniment). Prețurile lămpilor pornesc de la 219 lei, în funcție de nuanță.

4. Sticker-ul de perete nou-nouț de la Cai Verzi pe Pereți

Schimbari-deco-Christmas_Made-in-RO_designist-12“Pârtie!!” poți striga și prin casă din când în când, de bucurie c-a venit vacanța, nu doar în excursia la schi. “Am lucrat la o idee mai veche, de care nu am avut timp să mă ocup până acum. E vorba de un autocolant supersmart și fun, care mi-aș dori să devină vedeta Cai Verzi la ediția Made in RO de anul acesta“, ne spune Ana Bănică, designerul Cai Verzi pe Pereți. 

Este vorba de două module diferite (unul orizontal și unul înclinat), care se pot achiziționa împreună, separat sau în număr mai mare și care se pun cap la cap pentru a începe aventura home & deco: crearea unei pârtii de schi cu brăduți, zade (arbori rășinoși, cu frunze în formă de ace), telegondole și, bineînțeles, schiori. Un modul costă 55 lei – un preț promoțional pentru târgul Made in RO, unde vei găsi și ale modele de autocolante Cai Verzi pe Pereți

5.  Frumuseți deco de la Combic

Schimbari-deco-Christmas_Made-in-RO_designist-13Suport din porțelan translucid, pentru lumânări, brand Hubsch. Preț: 27 de lei/buc.

Combic este sursa ta de nordic în peisajul decorativ bucureștean. 🙂 Nu e singura, dar e singura care va fi prezentă la Made in RO, unde Combic va expune cadouri cu arome de Crăciun scandinav în zona The Nordic Corner. Ruxandra Radian, proprietara magazinului, își propune să continue colaborarea cu meșteșugarii și designerii români, astfel încât să îmbogățească oferta boutique-ului său cu piese și accesorii de design local.  

Schimbari-deco-Christmas_Made-in-RO_designist-04

Setul de brăduți ceramici este un produs nou în portofoliul Combic.
Brand
: Bloomingville. Preț: 36 de lei.Schimbari-deco-Christmas_Made-in-RO_designist-03Suport textil pentru depozitare. Poate fi folosit în baie, dormitor sau birou. Este din bumbac plastifiat. Brand: House Doctor. Preț: 108 lei

6. Ilustrațiile-tablou de la Colorhood (ne-am limitat cu greu la 3, deși am fi inclus vreo 9)Schimbari-deco-Christmas_Made-in-RO_designist-07Ca în fiecare an, Colorhood vine la Made in RO cu cele mai faine ilustrații semnate de artiști români. De la orașe imaginare la fulgi surprinși în mijocul repetițiilor de dans. La ediția Made in RO, de pe 17 și 18 decembrie, te vei întâlni și cu ilustrații noi semnate de Irina Dobrescu, o prietenă mai veche a noastră – ilustrația sa Tram ne ține companie în birou deja de vreo trei ani. Reader’s Paradise se numește ilustrația de mai sus (semnată Irina Dobrescu) și așa vă dorim să fie vacanța voastră de Crăciun după șirul de cine și vizite. 🙂

Schimbari-deco-Christmas_Made-in-RO_designist-01“Time is on my side” – ilustrație semnată de Andreea Dobrin Dinu. Este mantra noastră zilele acestea, doar a început numărătoarea inversă până pe 17 decembrie,
când începe Made in RO #8.
Schimbari-deco-Christmas_Made-in-RO_designist-02În orașul care nu obosește niciodată ne-am muta și noi. “Tireless City” by Artpi e un oraș desfășurat pe înălțime, printre nori, acolo unde se mai relaxează artistul
în pauza de art direction. 🙂

7. Lemn mai fain ca la Loved Things Studio nu prea găsești

Schimbari-deco-Christmas_Made-in-RO_designist-08

Loved Things Studio vin la Made in RO #8 cu un alai de obiecte din lemn: sfeșnice, sculpturi cu aer postmodern și niște tocătoare din lemn pe care nu te-ai îndura să toci nimic. Christmas is in the details, iar felul impecabil în care sunt finisate aceste obiecte te va face să te desparți cu greu de standul Loved Things Studio, fără vreo pungă de cadou la purtător.

Toate piesele sunt unicat și sunt realizate manual din esențe nobile de lemn (nuc, stejar, salcâm, frasin), iar accesoriile pentru bucătărie sunt food safe (nu se folosesc coloranți, adezivi, substanțe toxice ori poluante).

8. Pernele inspirate din arhitectura caselor tradiționale by Square Art Studio

Schimbari-deco-Christmas_Made-in-RO_designist-16

Acum un an, Square Art Studio veneau la Made in RO cu perne în miniatură, de agățat în bradul de Crăciun. Între timp, brandul lor a crescut și, o dată cu el, și pernele. 🙂 Știm, nu e vreme de stat la umbra unui copac, dar ce zici de o pernă-puf, mare și confortabilă lângă raftul de cărți? Zonă de citit cu arhitectură tradițională inclusă.

Let’s Made in RO, ho ho ho! Poți da going la event aici.

mir-2016_600x400

Fotografii: prin brandurile/creatorii prezentați

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed