Ghid de shopping: cum arată canapeaua creată pentru tine?

Se spune că designerul trebuie să aibă și aptitudini de psiholog. Să știe să pună întrebările potrivite, să ajute la găsirea soluțiilor în situații de… conflict de opinii în cuplu :), să creeze contextele favorite, să găsească asemănări și potriviri funcționale. Așa încât designul ideal să devină reflectarea ambientală a vieții și nevoilor noastre, a fiecăruia dintre noi separat (uneori, și împreună). Cu toate aceste lucruri în gând, împreună cu prietenii de la Vivonita, am pus la punct un ghid de shopping pentru stiluri și personalități diferite, dar unite de accentul pe care îl pun pe confortul de la sfârșitul unei zile de lucru – hint: da, e plin de canapele și paturi (și un fotoliu!) 🙂 .

Colțarul Cloud Velvet 

Brașov

Am descoperit-o acum câteva luni, în casa de la liziera pădurii, din Brașov, amenajată de cititoarea noastră, Anda Lupșan, așa că s-ar putea să fim influențați de asta când categorisim Cloud Velvet drept o canapea perfectă pentru o familie care își adaptează nevoile… estetice la… joaca copiilor :). Și asta pentru că piesa de mobilier este suficient de mare cât să ia loc pe ea și cuplul de părinți, și copiii, într-o seară de desene animate, este foarte ușor de curățat (o poți face fie direct cu aspiratorul, fie cu un burete umed), cadrul este construit din lemn masiv, iar șezutul este compus din spumă moale și elastică, pentru mai mult confort. O vedem ca personaj principal într-un living cât mai simplu și luminos, fără multe piese suplimentare.

Canapeaua Milton

shopping

Imaginea de mai sus nu te duce cu gândul la o cameră cu efect de comfort food? La binele și cuibăritul Hygge-ului danez? La proporțiile “exact atât cât trebuie” ale Lagom-ului suedez? Exact într-o amenajare cu toate coordonatele nordice vedem și canapeaua Milton de mai sus: un spațiu cu geometrii ferme, fără surplusuri, dar cu accente cromatice, în care fiecare piesă are un scop bine definit și lumina devine un personaj în sine. Confort, autosuficiență și multă liniște, în care accesoriile dau mai multă substanță amenajării.

Canapeaua Ina Trend

shoppingDacă nu chiar în biroul nostru (cu toate că și-ar găsi locul perfect și în ședințele noastre de redacție), atunci cu siguranță am vedea canapeaua Ina Trend în vreo altă casă interbelică din București, cu tavane înalte, glasvanduri și parchet scârțâitor în spic, pentru un 5 o’clock tea. Poate că este meritul tapițeriei care imită catifeaua și ne duce cu gândul la o amenajare din anii 1930, sau poate sunt picioarele suple, mid-century style… Concluzia este că s-ar potrivi într-un spațiu cu eleganța unui living din Bucureștiul de altă dată.

Canapeaua Etna

shoppingSpuneam că Ina Trend poate fi cu lejeritate parte a unui living cu alură interbelică, așa că pe Etna am vedea-o în budoarul stăpânei casei, locul de meditație dimineața (și făcut to-do-list-ul zilei, chiar dacă nu se potrivește atât de mult cu atmosfera de secolul trecut) și de relaxare (și de scrollat pe Instagram 🙂 ) seara.

Canapeaua Chesterfield

shopping

Dacă ea lenevește în propriul budoar, atunci probabil că și el și-a găsit un him-time în propriul studio. Păstrăm firul roșu (chiar dacă-i turcoaz-aquamarin) al amenajării noastre imaginare și interbelice și plasăm canapeaua Chesterfield într-un ambient cu tente masculine, ceva mai sobru, dar la fel de elegant. Pentru imaginea completă, încearcă și un fotoliu din aceeași colecție?

shopping

Daybed-ul Ella

shopping

S-ar putea să fie o piesă a puzzle-ului dintr-o zonă de tranzit – un hol, eventual? – sau un colț pentru citit: și canapea, și pat, o trecere lină între gradele de intimitate ale zonelor casei. Canapeaua fixă Ella Daybed este o piesă în stil nordic pe care o vedem într-un apartament suficient de mare cât să cuprindă și zone versatile, cu accent pe confortul proprietarilor.

Patul Kent

shopping

În cazul în care Bobiță/Grivei/Lulu este fanul minimalismului scandinav, se poate odihni fără probleme pe patul Kent, e loc suficient și pentru el, și pentru voi: minimum 152 cm lățime, în funcție de salteaua pe care o alegeți. Îl vedem pe Kent în casa cuiva care nu se ferește de simplitate pentru că știe că ea echivalează cu versatilitatea.

Patul Windsor

shopping

Cel mai probabil nu ești privilegiată cu un dormitor cu pereți vitrați și o priveliște ca cea de mai sus, dar asta nu înseamnă că uneori nu ți-ar plăcea (ba chiar ai merita!) să te simți răsfățată ca o prințesă. Patul Windsor este o altă variațiune pe tema designului nordic și nu are solemnitatea la care te-ai aștepta de la numele unei reședințe regale britanice, însă curburile spătarului îi dau o doză de delicatețe feminină care “îndulcește” minimalismul scandinav.

Patul Allon

 

Dacă ții, totuși, la o amenajare cu o tușă de solemnitate, avem o sugestie de shopping și pentru tine: pe Allon îl vedem într-un dormitor clasic, însă dacă vrei să fii ceva mai îndrăzneț, încearcă să echilibrezi balanța energiei cu un accent cromatic sau cu un fototapet super scenografic.

Patul Mae

shopping

După modelul “a cincea roată la căruță”, ai putea crede că “al șaptelea picior al patului” sună cam nepotrivit, nu? Ei bine, nu 🙂 . Patul Mae are chiar 7 picioare, ceea ce dă mai multă stabilitate pentru cadrul din lemn de fag. Îl vedem în dormitorul unei tinere fete sau poate al unui cuplu de tineri, o amenajare în care energia și tinerețea ordonează fiecare piesă.

Fotografii: prin Vivonita

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed