Grădina culturală SoLemn: un nou spațiu out of the box în București

Săptămâna trecută, un nou spațiu out of the box a fost deschis în București: Grădina Culturală SoLemn. Creatoarea SoLemn este artista Cristina Curelea, iar despre proiectul SoLemn am povestit deja pe Designist: aici și aici.

Gradina SoLemn - Designist (5)

Grădina SoLemn este un “spațiu de joacă pentru minți aflate … în afara cutiei”, iar la Știrbei Vodă nr. 138, pe iarbă, vor avea loc expoziții de design, artă, seri de improvizație, lansări de carte, teatru sau teatru de păpuși. Și alte surprize culturale.

Lansarea a fost o expoziție în sine: am văzut ce se întâmplă când artista Cristina Curelea și designerul Anca Fetcu se joacă cu materiale serioase și reinterpretează elementele de zidărie Ytong.

Gradina SoLemn - Designist (2) Grădina SoLemnGradina SoLemn - Designist (14)

Am transformat un spațiu abandonat, insalubru, pierdut, într-un spațiu cultural atașat atelierului. Am redat practic orașului un loc care și-a atins potențialul și am primit deja o mulțime de idei de proiecte, propuneri de colaborare și parteneriat, care vor face din SoLemn un “open green space” al Bucureștiului pe care consider că îl merităm” a povestit Cristina Curelea.

Gradina SoLemn - lansare - Designist (5)Anca Fetcu și Cristina Curelea la lansarea SoLemn

Copaci din elemente de zidărie și led-uri, tabureți sub formă de oițe stilizate, un perete cu “zale” și o intrare spectaculoasă, ce propune o iluzie optică, toate într-o culoare albă luminoasă, marca YTONG, vor putea fi admirate într-o scenografie cu totul specială, care te duce cu gândul la o altă stare, propice creativității și ideilor pe care Cristina Curelea le aduce la viață.

Gradina SoLemn - Designist (12)

Gradina SoLemn - lansare - Designist (2)

Gradina SoLemn - lansare - Designist (6)

Ne mândrim deja cu o tradiție YTONG în susținerea proiectelor culturale, ce a debutat cu o serie de colaborări cu arhitecți de renume sau designeri prestigioși români”, a declarat Mădălina Dumitru, Regional Marketing Manager Xella SEE.

„Am început cu amenajarea standului Murmur în cadrul proiectului Downtown Bucharest, am continuat cu scenografia inedită realizată cu peste 1.000 de blocuri de zidărie YTONG la târgul de design Autor și intervenții la Romanian Design Week. Iată că, după alte câteva proiecte de succes, suntem mândri să fim prezenți și în cadrul SoLemn”, a adăugat Mădălina Dumitru.

Gradina SoLemn - Designist (10)YTONG Trees lighting, By Anca Fetcu, cu soluții iluminare led, de la led4lightGradina SoLemn - Designist (4) Gradina SoLemn - Designist (8)Țesătură By Anca Fetcu Gradina SoLemn - Designist (1)GNOTY Lambs by Cristina Curelea

E clar că trebuie să stăm cu ochii pe Grădina SoLemn, care e surpriza de Design în oraș a verii. 🙂

Gradina SoLemn - Designist (6) DESIGNIST printre parteneri 🙂Gradina SoLemn - Designist (13)La lansarea de săptămâna trecută

Fotografii: prin SoLemn

2 Comments

  1. Alexandra

    Ce brand sunt paharele? Merci.

  2. […] pe strada Știrbei, ce pare să se populeze cu grădini care mai de care, s-a lansat de curând Grădina SoLemn. Un spațiu artistic, destinat evenimentelor creative, conturat de artista Cristina Curelea și […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed