Gustăm design, styling & delicatese

Nicio poveste Flori de Mentă  nu seamănă cu cealaltă. Deși ne cunoaștem deja de niște ani, Floriana și Vlad reușesc să ne surprindă cu fiecare scenografie în parte. Cu siguranță vorbim de un stil al lor, unitar, însă detaliile sunt mereu altfel, decorurile se dezvăluie mereu diferit. Iar scenariul care tocmai a ajuns la noi ne-a făcut să ne lase gura apă din mai multe motive lesne de înțeles, odată ce vezi fotografiile de mai jos: delicatesele lor, pe de-o parte, piesele ceramice Nistora Ceramics, de pe altă parte, și florile Bloom Bloom ce te lasă cu primăvara în suflet.

După wow-uri și sughițuri (deocamdată în sec), am aflat că toate piesele ceramice au fost create speciale pentru acest mic proiect apetisant, inspirate de stilul de a găti al Florianei. Enjoy!

1Flori de Menta - Nistora Ceramics - Designist 4Flori de Menta - Nistora Ceramics - Designist 5Flori de Menta - Nistora Ceramics - Designist 8Flori de Menta - Nistora Ceramics - Designist

Îi știam creațiile Ancăi, de la Nistora Ceramics, recunoaștem însă că acum le vedem într-o cu totul altă lumină. Iar povestea acestei colecții-capusă, inspirate de stilul Flori de Mentă, curge mai jos:

“Când Floriana mi-a povestit despre o sesiune foto pe care își dorește să o facă, m-a cucerit din prima. Sursa mea de inspirație a fost însăși munca Florianei: tartele și toate bunătățile pe care le pregătește ea arată răpitor, iar styling-ul e fără cusur în naturalețea lui.”, spune Anca.

2Flori de Menta - Nistora Ceramics - Designist 3Flori de Menta - Nistora Ceramics - Designist 6Flori de Menta - Nistora Ceramics - Designist 7Flori de Menta - Nistora Ceramics - Designist 9Flori de Menta - Nistora Ceramics - Designist 10Flori de Menta - Nistora Ceramics - Designist 11Flori de Menta - Nistora Ceramics - Designist

Cum au fost create piesele ceramice?

Preț de mai bine de două săptămâni, am construit o serie de ceramică croită manual, fără roata olarului și fără matrițe. Din calupul de lut am întins plăci subțiri de lut cu ajutorul unui sucitor de bucătărie, plăci din care mai apoi am tăiat contururi moi, neregulate, pentru farfurii si platouri, ba chiar, mai mult în joacă, am făcut și două lingurițe. Odată uscate timp de 4-5 zile, piesele au fost apoi arse în micul meu cuptor pentru ceramică, mai întâi la 800 grade Celsius, timp de aproape 24 ore, apoi glazurate și arse a doua oară, pentru alte 24 ore, dar de data asta la peste 1000 grade, pentru vitrificarea glazurii. Ceramica mea a luat apoi drumul Bucureștiului, iar ce a urmat e poezia pe care o puteți vedea aici.

23Flori de Menta - Nistora Ceramics - Designist 25Flori de Menta - Nistora Ceramics - Designist 26Flori de Menta - Nistora Ceramics - Designist 28Flori de Menta - Nistora Ceramics - Designist

Cum se traduce experiența acestei colaborări?

Chiar și la distanță de trei sferturi de țară, eu locuind în Timișoara, iar restul echipei fiind la București, a fost o frumoasă întâlnire de oameni care simt cam la fel, care au aceeași nevoie, ca de aer, să creeze lucruri frumoase și simple, și să se înconjoare de lucruri frumoase și simple.

12Flori de Menta - Nistora Ceramics - Designist 13Flori de Menta - Nistora Ceramics - Designist 14Flori de Menta - Nistora Ceramics - Designist 15Flori de Menta - Nistora Ceramics - Designist 16Flori de Menta - Nistora Ceramics - Designist 27Flori de Menta - Nistora Ceramics - Designist

Și acum, să inventariem bunătățile care ne defilează în fața ochilor, sperăm că în curând și pe masă:

Bundt cu ciocolată, portocale și cardamom
Tartă cu lămâie şi cimbru
Tort cu mascarpone, migdale şi fructe de pădure
Negrese cu ciocolată şi ghimbir
Tort Raw vegan cu grapefruit şi mango
Tort cu citrice, iaurt şi migdale
Iaurt de bivoliţă cu sirop de arţar şi alune de pădure caramelizate
Tort cu blaturi cu ciocolată şi cafea, cremă de mascarpone, alune de pădure, smochine şi pere caramelizate
Tort cu Guinness, mascarpone şi nuci pecan

17Flori de Menta - Nistora Ceramics - Designist 18Flori de Menta - Nistora Ceramics - Designist 19Flori de Menta - Nistora Ceramics - Designist 20Flori de Menta - Nistora Ceramics - Designist 21Flori de Menta - Nistora Ceramics - Designist

Nu putem încheia fără să-i felicităm pe toți cei implicați în proiect, care ne-au lăsat un cu totul alt gust la început de săptămână:

Styling și tarte: Flori de Mentă
Ceramică: Nistora Ceramics
Flori: Bloom Bloom
Fotografii: Deer’s Photography. Care ne-au făcut treaba foarte dificilă. 🙂 Greu de ales din atâtea cadre care ți se lipesc de retină. Scuzați repetițiile, e ca atunci câng guști ceva desăvârșit, nu te poți opri.

24Flori de Menta - Nistora Ceramics - Designist

22Flori de Menta - Nistora Ceramics - Designist

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed