Hai cu noi la Târgu Mureș, acasă la Mara

Se anunță -14 grade Celsius la noapte. Așa că azi, am hotărât că soluția pentru înveselire, încălzire și antiîmbătrânire este suavitatea. Și materialele diafane. Și nuanțele pastelate. Și o trupă întreagă de accesorii mici și simpatice, venite din universul Marei, o fetiță de 10 ani din Târgu Mureș și fiica designerului Simona Ungurean. Camera a primit completări și modificări și de-a lungul anilor, dar recent a trecut printr-o transformare demnă de o mică domnișoară în devenire.

Așa că, dacă simți nevoia unui strop de girliness, ai ajuns în locul potrivit :).

Mai mulți ani, mai multe idei, mai multe plăceri, mai multe nevoi. Acesta pare să fi fost principiul după care s-a ghidat Simona când a reinventat dormitorul fetiței ei: pentru că dormitorul inițial era destul de înghesuit, de doar 3×3 metri pătrați, biroul, o mini-bibliotecă și un dulap pentru hainele Marei și-au găsit loc pe balconul proaspăt închis și nefolosit până de curând. Camera a primit astfel spațiu suplimentar, atât de necesar într-o lume cu tot mai multe rochițe, cărți, accesorii și nimicuri delicate :).

Ușa dublă a fostului balcon face ca biroul să aibă mai multă lumină. 

Cu terenul eliberat, în dormitor a fost instalat un pat pentru o persoană (chiar două, am zice), care ne-a fermecat complet cu perdelele care îl “ascund” și care creează un culcuș perfect.

Patul de 120×200 cm a fost inspirat de un proiect semnat tot de Simona Ungurean și ascunde un mic truc menit să mărească suprafața saltelei și să facă loc pentru mai mulți prieteni de-ai Marei, fie ei de pluș sau nu :): în spatele sertarelor designerul a lăsat un spațiu special pentru un supliment de saltea de 40×200 cm.

Tăblia tapițată a patului a fost realizată de Joliedeco.

În jurul patului, grupate cuminte, stau noptierele încăpătoare, cu sertare adânci de 110 cm și prevăzute cu role, numai bune pentru schimbările de decor impromptu. Alături, față în față, cele două biblioteci simetrice sunt depozite de culoare și farmec, despre care Simona ne-a spus că-și tot schimbă aspectul în funcție de dorințele Marei.

Și dacă tot am ajuns la misteriosul subiect al dorințelor unei fete, trebuie să vorbim și despre culorile camerei, și ele alese de Mara. Dacă în urmă cu doar câțiva ani, superstarul cromatic era rozul, acum camera s-a îmbrăcat în bleu și turcoaz de Mediterană în august.

În imaginea de mai sus, unul dintre prietenii despre care vorbeam mai devreme, varianta de pluș. 🙂

Inspirația pentru design, însă, a mai venit și din cărți – Simona ne-a vorbit despre una dintre cărțile ilustrate ale Marei, care cuprinde și poezia “Cântec de leagăn la malul mării”. Noi spunem că i-a reușit planul de a recrea atmosfera de acolo. 🙂

Pentru o tușă marino-vegetală de final, Simona a ales un tapet Laura Ashley care s-a dovedit a fi destul de hard to get – compania nu face livrări în România, deci a fost nevoie de ceva mai multă logistică decât în mod normal. Nici tavanul n-a fost lăsat deoparte –  îmbrăcat în dungi alb-albastre, asortate cu restul decorului, închide povestea camerei alături de abajururile simple și nepretențioase de hârtie, de la IKEA.

Universul unei fetițe, așa delicat cum l-am văzut mai sus, nu ar părea un loc prietenos și pentru băieți. Totuși, camera Marei a reușit o superperformanță: Simona ne-a povestit că după ce au văzut dormitorul proaspăt redecorat, băieții din vecini au declarat sus și tare că vor și ei o asemenea cameră :). Suntem de acord cu ei! 🙂

Dacă vrei chiar mai multă inspirație pentru decorarea camerelor celor mici, iată alte idei aici.

Fotografii: prin Simona Ungurean

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed