Hai… să ne imaginăm case împreună! Sub formă de ilustrații în care am locui.

Ada și Alexandra s-au cunoscut în timpul facultății și pentru că amândouă sunt cu capul în nori au pus la cale proiectul ilustrațiilor Hai. Casele imaginare Hai sunt lucrate în AutoCAD și iau forma la care visezi: un ceainic, un aparat foto, un tort. Sunt mobiliate pe gustul tău și poți adăuga accesoriile la care ai visat dintotdeauna. Așa case vrem cu toții!

Hai - Designist 1

Povestiți-ne un pic despre voi… 

Ne-am cunoscut la Facultatea de Arhitectură pe care am terminat-o anul trecut. Am fost colege de suferință 🙂 . Suntem din orașe diferite Roman și Câmpulung, așa că “dream team“ s-a născut mai târziu, odată cu nopțile albe. Am început să colaborăm în anul 2 lucrând pentru atelier și de atunci am rămas o echipă. Noi suntem Ada Barbu și Alexandra Arama și împreună am pornit proiectul Hai. Acesta nu a debutat însă la facultate, ci după. Măsuram o mansardă veche, ascunsă, plină de porumbei și soare. Deși era vizibil de peste tot, era un loc misterios, ascuns, un spațiu minuntat pe care nu îl puteai ghici din stradă.

Hai - Designist - team

Hai - Designist - siglaModel

 

Model

Ilustrațiile Hai sunt realizate în programul AutoCAD, program folosit cu precădere în proiecte arhitecturale și design de obiect. De ce l-ați ales pentru ilustrațiile voastre?

În timpul facultății am folosit intens Autocad-ul pentru a desena proiectele de școală. Acum, deși desenele noastre sunt imaginare, încercăm ca fiecare proiect Hai să funcționeze ca o casă adevărată. Ne gândim la fiecare spațiu, la lumină, la legătura dintre camere, la scara lucrurilor. Fiecare obiect sau detaliu este atent așezat și are rolul  de a îmbunătăți viața în casa Hai. Programul este folosit în birouri de arhitectură, unde se fac construcții adevărate. Desenele noastre, deși nu par, sunt cât se poate de serioase. Poate e doar un defect profesional :).

Hai - Designist - casa stropitoare Hai - Designist - casa acvariu

Casele imaginare Hai formează lucruri și obiecte care ne înconjoară, precum un ceainic, un pantof. Care este mesajul pe care vreți să îl transmiteți prin aceste ilustrații?

Intenția noastră a fost să sugerăm că orice loc oricât de îngust, mic sau  imposibil pare a fi, are potențialul de a ascunde ceva special. Proiectul “HAI” își propune ilustrarea unor case imaginare, cu surprize, cu secrete, mici, delicate, nebănuite, atente, discrete, în care să locuiască oameni cu capul în nori.  Ca noi.

Model Model

 

Model

Daca am fi să construim o casă conduși de imaginația noastră ar avea pereți de ciocolată și acoperiș de bezea. Cum ar arăta o casa imaginară Hai?

Casele Hai pot arăta oricum! Ele sunt personalizate, au orice formă, sunt compartimentate și mobilate în funcție de personalitatea și pasiunile fiecăruia. A trai în stele, în lună, în soare, înconjurat de lucrurile preferate devine posibil.

Hai - Designist - casa turn ModelCasele Hai pot fi personalizate după imaginația fiecăruia. Cât durează o comandă?

In funcție de complexitatea ilustrației, o comandă durează în principiu în jur de 1-2 săptămâni. Pentru desenele făcute special pentru cineva, avem nevoie de mai multe informații. In functie de ele modelăm spațiul interior și exterior, apoi alegem obiectele și le aranjăm cu grijă. Facem totul cu drag și vrem să fie pe placul celui pentru care desenăm.

Hai - Designist - detaliu Hai - Designist - detaliu 2

La ce preț putem achizitiona o ilustrație Hai? 

Prețul ilustrațiilor variază în functie de complexitate și dimensiuni.

Model

 

Hai - Designist - ilustratii

Se pot comanda și ilustrații colorate sau doar alb-negru? 

Momentan desenăm doar alb-negru deși avem în plan un proiect nou pentru copii în care vom dezvălui mai mult din lumea Hai. Veți face cunoștință cu hainicii – locatarii caselor Hai, cu problemele lor, cu orașul în care complotează. Restul poveștii e secret ;). Ne-am entuziasmat și abia așteptăm să vedem ce o să iasă. Copiii sunt în general critici duri, așa că lucrăm de zor.

Hai - Designist - casa balena Hai - Designist - chitara

Hai…

să ne imaginăm că putem avea un loc al nostru ascuns în care să evadăm din când în când din realitate. Hai să privim lucrurile dincolo de aparențe și să visăm. Poate la un fotoliu ascuns într-un felinar, la un atelier de croitorie într-un parfum, la o bilbiotecă într-un ceas, la un teatru de păpuși într-un binoclu…

Hai - Designist - hai hai hai

 

Fotografii: prin Hai!

One Comment

  1. Stefan

    Si-au folosit talentul si experienta foarte original. Super idee si super ilustratii! Succes

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed