Lista DESIGNIST pentru cei care vor să lucreze în oaze fine din oraș!

Dacă te-ai plictisit să lucrezi acasă sau la birou și vrei să evadezi pentru câteva ore, DESIGNIST îți propune câteva locuri pentru o astfel de escapadă, unde să poți lucra și savura în același timp o cafea aromată, un croissant sau chiar o supă, de ce nu?

Origo - Designist 1

Origo este o adevarată experiență pentru iubitorii de cafea. Spațiul este creația arhitecților Lama care au dat identitate acestui coffee bar. Ne plac foarte mult cele 276 de cești de cafea  care coboară din tavan ce dau o notă jucăușă întregului spațiu care reprezintă o adevărată sursă de inspirație, un loc pentru oameni creativi care vor să savureze o cafea buna într-un decor modern și ingenios.

Origo - Designist 3Foto: Radu Malașincu

Origo - Designist 2

Print shop și cafenea în același timp, un spațiu care îmbină utilul cu plăcutul, Plot & Coffee Shop este invoația a doi arhitecți, Sergiu Collavini și Răzvan Dinu. Cafeneaua este dedicată studentilor, arhitecților, designerilor și tuturor persoanelor care vor să savureze o cafea în timp ce băieții de la print plotează.

Plot - Designist 1Foto: Andrei Creangă. Sursa

Plot - Designist 2

De Energiea știți deja că este locul unde se nasc ideile fine: un stabiliment urban designish și o sursă continuă de inspirație, locul ideal pentru o întâlnire cu prietenii, dar și un loc unde să poți lucra liniștit în timpul zilei, savurând unul din preparatele delicioase din meniu. Vă recomand noua lor supă cremă de morcovi și usturoi copt servită cu pătrunjel.

Energiea-9 Energiea-1

Despre Cafeneaua prietenilor noștri de la Institute v-am tot povestit. Are toate ingredientele pentru o escapadă de la birou și este un loc unde te poți întâlni cu prieteni, parteneri de afaceri, colegi, dar unde poți veni și singur pentru a lucra. Creioanele și hârtia te așteaptă “din partea casei”, tu nu trebuie să vii decât cu idei și cu mult entuziasm :).

Institute, The Cafe - Designist 1 Institute, The Cafe - Designist 2

Readers Café din Metropolis Business Center de pe Iancu de Hunedoara este rezultatul pasiunii pentru mâncare, arhitectură și cărți. În timpul săptămânii îți recomandăm Dish of the day pentru 22 lei, între orele 11.00 si 15.00.

Readers Cafe - Designist 1 Readers Cafe - Designist 2

La Beautyfood am fost de câteva ori și cu siguranță o să mă mai întorc. Se manâncă bine și sănătos! Nu vei gasi în meniu o lista interminabilă de feluri de mancare, ci unele atent alese și foarte bine preparate. Pe lângă meniul a la carte, în fiecare zi poți încerca două preparate noi incluse în meniul de prânz. Preparatele sunt gătite la etaj și sunt trimise jos cu ajutorul unui lift care se află exact în spatele barului. Ne place că la Beautyfood micul dejun îl poți servi la orice oră!

Beautyfood - Designist 4

Beautyfood - Designist 1

Despre Acuarela, bistroul de arte şi idei frumoase de pe strada Polonă, am mai scris aici și cu siguranță nu putea lipsi din această selecție pentru că se potrivește perfect. Acuarela este locul unde la o cafea poţi întâlni printre cei mai faini şi creativi oameni din oraş, dar și locul unde îți poti petrece câteva ore departe de atmosfera anostă de la birou. Când sunteți în pană de idei, faceți o mică pauză și încercați să vă amintiți cum vă mai murdăreați de creioane, carioci și acuarele pe mâini, într-o tentativă de a desena, ca doar sunteți la Acuarela, nu? 🙂

Acuarela - Designist (16) Acuarela - Designist (19)

Entourage Centrul VechiCu siguranță, centrul vechi este mult mai liniștit în timpul săptămânii și mai ales pe timp de zi. Vă recomandăm o plimbare de la birou până la Entourage. Așa puteti să vă bucurați de farmecul micilor străduțe din zona Lipscani, departe de agitația de weekend. La Entourage amenajarea poartă semnătura Twins Studio (designer Mihai Popescu), ca de altfel și foarte multe alte locații din centrul vechi, iar designul este unul eclectic.

Entourage Centrul Vechi - Designist 1

Entourage Centrul Vechi - Designist 3

Dacă biroul tău se află în zona Piața Victoriei, atunci pentru câteva ore poți poposi la Mr.Bakery și savura câteva din produsele de patiserie disponibile, lucrând în același timp bineînțeles :). Iar dacă orașul tău preferat este Londra, cu atât mai mult îți va plăcea la Mr. Bakery unde din decorul spațiului face parte și celebra cabină telefonică roșie.

Mr.Bakery - Designist 1

Mr.Bakery - Designist 3 Mr.Bakery - Designist 2

Puțin mai la sud, pe Calea Griviței nr. 55  se află J’ai Bistrot, o altă locație designish din capitală. Spațiul este unul mic, dar foarte primitor, perfect pentru o evadare de la birou.

Jai bistrot - Designist 1

Jai bistrot - Designist 3

Bistro Voilà  te întâmpină cu preparate delicioase și sănătoase. Au lansat de curând Burgerlandia, așa că pentru iubitorii de burgeri este locul ideal pentru a savura un homemade burger. Decorul îmbină stilul vintage cu cel industrial și se încadrează perfect în cartierul plin de case vechi fiecare cu farmecul și istoria ei.

Voila Bistro - Designist (3) Voila Bistro - Designist (4)

Cafenea de lactate sau Oha Brew Bar s-a deschis recent pe strada C.A Rosetti la nr. 15 și poartă marca Oha, pentru cei care au trecut măcar o dată vara trecută pe la Oha Beach. Încă nu am ajuns acolo, dar cu siguranță vom merge cât mai curand, poate vom găsi  chiar inspirație pentru următorul nostru articol. Cineva ne-a șoptit că brioșele cu cafea fac pereche bună cu o cafea catifelată făcuta de al lor barista premiat.

Cafenea de lactate - Designist 7 Cafenea de lactate - Designist 5

Cafenea de lactate - Designist 4 Cafenea de lactate - Designist 2

La Rue du pain Floreasca, brutărie artizanală cu produse de patiserie autentice, vă recomandăm să mergeți în timpul săptămânii preferabil – nu la ora prânzului, dacă vreți să aveți spor si să nu fiți atrași de agitația și forfota din jur, pentru a avea o experiență plăcută și a savura unul sau mai multe din preferatele lor delicioase. Preferatele noastre sunt tartinele și tarta cu pere și migdale alături de o limonadă de casă.

Rue du pain - Designist 2

Fotografii: prin locurile și sursele menționate în articol

4 Comments

  1. […] introduceam marți în lista locurilor fine din oraș unde ai putea și lucra când simți nevoia unei escapade de la birou. Cu ajutorul prietenilor de la Igloo media povestim […]

  2. […] tot ți-am pregătit o listă cu locuri unde să lucrezi departe de casă sau de birou, precum și un top al celor mai frumoase birouri din Romania, am luat la rând casele din România […]

  3. cips

    Cafeneaua de lactate pare-mi-se ca s-a inchis intre timp

  4. Anita

    la orticolul cu locuri don brasov ati putut scrie ca sunt din brasov… aici? era greu?

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed