Hai să vorbim despre viitoarea ta casă: cum primești 100% online pre-aprobarea creditului ipotecar?

Totul pornește de la un obiectiv care sigur îți este familiar: casa-puzzle perfect pentru tot ce îți echilibrează viața, pe care o amenajezi cu răbdare și dedicare, în care te poți muta (foarte) curând. Mda, știm, sună idealist. Mai ales că încă nu ai casa ta. Dar…

Până la urmă, totul este un joc al proporțiilor și când urmează să îți cumperi o locuință: ce e de făcut ca să îți micșorezi to do list-ul birocratic atunci când vrei să obții un credit ipotecar și să primești la schimb mai multă libertate de mișcare? Urmează firul roșu portocaliu al acestui articol și vei afla. 😊

Procesul concret de achiziție a unei locuințe este mult mai complex decât obținerea efectivă a creditului ipotecar. Cum să-ți oferi loc de manevră între drumurile la bancă, pentru a cerceta la ce sumă te încadrezi (plus șirul de documente necesare), și apoi suficient timp pentru ceea ce contează: să cauți locuința dorită fără presiune, să cutreieri apoi magazinele în căutarea mobilierului și accesoriilor cheie, să faci un plan de renovare sau amenajare, să discuți cu un designer de interior salvator?

Răspunsul stă și de data asta în superputerea digitalului. Dacă în ultimii ani a căpătat valențe de eliberator al agendelor, ei bine ne-o arată și acum: ING vine cu un produs bancar inovator creat să-ți facă mai ușor drumul spre noua ta casă: pre-aprobarea financiară a unui credit ipotecar 100% online, direct din Home’Bank, serviciul de internet banking al ING, disponibil de pe web sau din aplicația de mobil.

Îți dăm toate detaliile mai jos. 👇

Eficiență inclusă

📢 Începem cu o super informație direct de la sursă: procesul de pre-aprobare simplifică demersul de creditare în proporție de până la 80%! Nu am zis-o noi, ci este percepția celor care au trecut deja prin experiența contractării unui credit ipotecar și au testat noua facilitate ING, conform unui studiu intern.

De fapt, e firesc: un buget realist este întotdeauna pârghia unui proiect eficient. Așa că, înainte să te scufunzi în lumea ofertelor imobiliare, păstrează-ți câteva minute pentru a intra în Home’Bank de pe desktop sau de pe mobil: afli pe loc suma maximă pe care o poți împrumuta, fără să mai pierzi timp cu o vizită la bancă.

Apoi, ești liber să te întorci la moodboard-urile îndrăznețe ale viitoarei tale case 😎

1-2-3-ul pre-aprobării

La fel cum, înainte să te apuci de o amenajare, te echipezi cu toate materialele și instrumentele necesare, și pentru pre-aprobarea creditului ipotecar ING este nevoie să bifezi mai întâi niște cerințe practice:

1. Asigură-te că ai cont în Home’Bank și veniturile înregistrate la ANAF.

🔔 Nicio grijă dacă nu ești client ING și nu ai cont încă: îl poți deschide rapid fie online, fie în rețeaua ING Office. Apropo, chiar dacă preferi metoda clasică, reține: condițiile de eligibilitate pentru accesarea unui credit ipotecar sunt aceleași, indiferent dacă accesezi pre-aprobarea online sau în locațiile fizice.

2. După ce ți-ai creat contul sau te-ai logat, lucrurile merg foarte intuitiv în Home’Bank: trebuie doar să accesezi meniul Produse ➡️ Credite ➡️ ING Ipotecar.

Apoi, vine momentul alegerilor: să fie ING Ipotecar sau ING Ipotecar 7Fix? Nu lipsește niciun detaliu: rată, dobândă, DAE, valoarea împrumutului, avansul, perioada creditului ipotecar, prima de asigurare și suma totală de rambursat. Mai exact, bugetul realist despre care îți spuneam mai sus, defalcat pe etape care te vor ajuta să ai o imagine clară asupra cheltuielilor.

3. Citești toate opțiunile, încarci online documentele solicitate și bang: pre-aprobarea financiară valabilă 60 de zile vine într-o ofertă personalizată. O vei primi ulterior și pe mail, deci poți să nu-ți mai bați capul cu alte amănunte.

🔔Încă nu deschide șampania: așa cum îi spune și numele, pre-aprobarea este primul pas. 😊 Dacă ești gata să mergi mai departe, mai rămâne să fii contactat de un consultant ING care îți va explica tot ce urmează.

„Acest serviciu unic pe piața serviciilor din România facilitează mult procesul de achiziție a unei locuințe, deoarece te ajută să știi din start până la ce prag financiar poți începe căutările. Mai mult, știm cât de valoros este timpul și cât de solicitant poate fi acest proces. Prin pre-aprobarea digitală, te scutim de timp și efort, astfel încât să te poți concentra pe lucrurile care contează pentru tine, nu pe drumurile la bancă”, a declarat Roxana Cristea, Lending Tribe Lead ING Bank România.

Succes și inspirație! Vrem să vedem fotografii după ce amenajezi 😊

Articol realizat cu sprijinul ING Bank România.

Vizualuri prin ING Bank România.
Fotografii: Unsplash.com, Canva.com

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed