Home away from home în Centrul vechi

Dacă tot am vorbit de home away from home în  inima Clujului, și apoi în zona Armenseacă din București, nu putea să lipsească de pe listă Centrul vechi, acolo unde poți simți cel mai bine aerul Bucureștiului de altădată, dar și vibrația orașului nou.

Apartamentul, amenajat de arh. Daria Mircea, se află pe cea mai aglomerată stradă din Bucuresti, din punct de vedere al teraselor și pub-urilor, Smârdan, locație excelentă pentru cei care vor să experimenteze Bucureștiul din epicentrul lui urban.

Apartament Smardan - Designist 2

Apartamentul este dedicat în primul rând turiștilor străini care vin să descopere orașul ce nu de mult era numit “micul Paris”. Lecția de istorie începe chiar din apartament unde Daria a folosit pozele dintr-un album cu Bucureștiul de odinioară pentru a trezi interesul turiștilor… din interior. Ramele foto te plimbă prin toate camerele apartamentului, creând o poveste exact ca și cum ai citi albumul.

Apartament Smardan - Designist 7

Pentru a transpune în apartament un pic din cultura noastra Daria a îmbinat piese noi, IKEA sau Kika, cu piese vechi găsite în diverse magazine de antichități sau în mediul online, precum o ladă de zestre pictată, noptierele și covorul din dormitor, apoi a intervenit cu câteva motive tradiționale, pe care le-a desenat împreună cu un prieten pe tăblia patului.

Apartament Smardan - Designist 9

Apartament Smardan - Designist 8

Amenajarea întregului apartament s-a ridicat la 3.000 euro și asta pentru că, din fericire, apartamentul a fost găsit într-o stare foarte bună, fiind renovat de fostul proprietar și nefiind necesare decât câteva piese de mobilier și obiecte de iluminat – totul a durat aproximativ 2-3 săptămâni. Mai greu a fost pentru Daria să găseasca acele piese vintage pe care să le introducă în decor.

Apartament Smardan - Designist 5 Apartament Smardan - Designist 4Apartamentul este compus dintr-un dormitor, un living și o bucătărie mică. Încăperile sunt delimitate de niște draperii groase care au rolul de a izola fonic încăperile atunci când este nevoie. Daria a mers pe ideea unui open space pentru că apartamentul nu era foarte mare și era compartimentat în stil vagon, cum se obișnuia în clădirile din sec. XIX.

Apartament Smardan - Designist 11 Apartament Smardan - Designist 3

De la balconul apartamentului te poți relaxa admirând petrecăreții din Centrul vechi, asta dacă reziști tentației de a li te alătura, sau frumoasele clădiri din jur. Turiștii străini vor avea o adevărată experiență și cu siguranță vor rămâne impresionați de Bucureștiul nostru drag, dar nu numai. Poți recomanda apartamentul și prietenilor care vin să viziteze orașul și caută ceva mai mult decât o cameră de hotel. Capacitatea apartamentului este de 4 persoane și îl poți închiria la aprox. 80 euro/noapte.

Apartament Smardan - Designist 12

Fotografii: prin arh. Daria Mircea

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed