Hôtel du Ministère: cum să te simți ca un personaj șic din anii ’60 în contemporanul Paris

Acum aproape trei ani, Hôtel du Ministère își redeschidea porțile în noua amenajare semnată de designerul François Champsaur. Pe atunci nu știam prea multe despre proiectele lui Champsaur și nici despre hotelul șic din centrul Parisului, dar acum sunt sigură că acesta este fundalul perfect pentru un film ce-și propune să refacă designish atmosfera anilor ’60. Așadar, te invit să intri în rolul lui Catherine Deneuve sau Alain Delon în scene designist, cândva prin frumoșii ani ’60, într-un hotel șic din Paris…

Hotel du Ministere - Designist (8)

Hotel du Ministere - Designist (1) Hotel du Ministere - Designist (12)

François Champsaur a folosit piese de design contemporan cu un twist retro, iar ceea ce face deliciul amenajării sunt jocul de pattern-uri, de texturi și accentele vibrante de culoare pe care le strecoară în fiecare încăpere.

Hotel du Ministere - Designist (1)

Spațiul de relaxare, cu detalii cinematografice și un plafon de sticlă ce dă spre grădina de iarnă: ca întotdeauna să vezi plante verzi și multă lumină naturală.
Hotel du Ministere - Designist (11) Wine bar-ul, cum îi stă bine oricărui boutique hotel din Paris.Hotel du Ministere - Designist (13)

Clasicul alb-negru e pus în mișcare de roșul aprins sau albastrul cerneală. Marmura face casă bună cu lemnul, metalul cu sticla, iar jocul reflexiilor e parcă făcut să plutească de o lustră diafană de hârtie. Și, bineînțeles, nu lipsesc strălucirile care ne readuc aminte de glamour-ul retro.

Hotel-du-ministere-77G (1)

În ciuda efectelor tari strecurate la nivelul texturilor, al pattern-urilor și culorilor, toate spațiile sunt cât se poate de echilibrate, tonice, joviale, afisându-și eleganța degajat. Totul e luminos și artistic. Iar în hol chiar vei găsi litografii de David Lynch, Barthélémy Toguo și Raymond Pettibon, ce stau alături de scultpurile lui Sébastien Kito.

Hotel du Ministere - Designist (6)

Hotel du Ministere - Designist (2)

Lemnul te face să te simți home… away from home.Hotel du Ministere - Designist (3) Hotel du Ministere - Designist (4)

Bineînțeles, am verificat și prețurile, să știm dacă ne putem continua reveria în rolurile lui Catherine Deneuve sau Alain Delon care se cazează sau vin să filmeze aici. Măcar pentru o noapte puteți călători și voi în anii de glorie ai eleganței, chiar din centrul Parisului: am găsit camere duble la prețuri începând de la 216 euro. Așadar, așteptăm impresii la cald.

Hotel du Ministere - Designist (7)

François Champsaur, designerul care a reușit să imprime o atmosferă atât de caldă & designish recreând o perioadă minunată… în cele 24 de camere și spații comune ale unui hotel.

Fotografii: prin Hôtel du Ministère

3 Comments

  1. Arată senzațional hotelul. Pentru nivelul Parisului 216 EUR nu este un preț atât de piperat.

  2. […] de 120 mp poartă semnătura lui François Champsaur, răspunzător și de amenajarea retro a Hotelului du Ministère, din Paris. François este originar din Marseille și poți vedea influența stilului mediteranean […]

  3. […] din Paris, marca François Champsaur, de data aceasta cu amprenta anilor ’60, găsești aici, iar pentru un apartament de pe Coasta de Azur, […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed