Idea Lab: un spațiu pentru întâlniri, foarte versatil în doar 40 mp

Idea Lab este un nou spațiu de care se bucură cei de la BASSE (British American Shared Services Europe) în sediul lor din București (clădirea SemaPark). Nu are decât 40 de metri păstrați, dar e versatil și vine cu un suflu fresh. A fost amenajat ca un mic amfiteatru, ca atunci când e folosit de mai mult de 15 persoane, fiecare să aibă vizibilitate spre zona de discuții.

Idea lab - Designist (6)

Cuburile de pe plafon (ingenioasă soluție de a distrage atenția de la neoanele specifice unui spațiu de birouri) comunică cu cele modulare, cu rol de mobilier, dispuse în “amfiteatru”.

Idea lab - Designist (5)Rolul Idea lab este de a funcționa ca spațiu de creație, în care o echipă sau un grup dintr-un departament să împărtășească&implementeze idei – un laborator de idei. În același timp, modularitatea spațiului le permite membrilor BASSE să folosească micul laborator pentru birouri individuale, întâlniri sau pauze relaxante.

Idea lab - Designist (9)

Întregul demers a mers pe ideea de joc, cu scopul de a contura un spațiu relaxant, ce inspiră, prin pattern-uri, forme, culori. Iar pentru a-i imprima dinamism au mizat pe insule de mobilier dispuse perimetral, ne-a spus arhitect Dragoș Scurtulescu.

Idea lab - Designist (4)

Pentru că e un spațiu în care trebuie să plouă cu idei, peretele din spatele cuburilor modulare chiar asta reprezintă – o “ploaie de idei”. Amenajarea este semnată de Studio 3 Plus, cei care s-au ocupat și de spațiul Impact Hub, în caz că distingeți asemănări în abordare. 🙂

Idea lab - Designist (8)Ne-am bucurat să regăsim în spațiu pernuțele și pouf-urile geometrice semnate de .care?Cutare, ce au fost lansate cu ocazia ediției a 3-a Made in RO – Târg de design românesc. Grafica spațiului poartă tot semnătura unor designeri români – Cai verzi pe pereți.

Idea lab - Designist (7)

Idea lab - Designist (2)Iată și o imagine reprezentativă pentru Idea Lab, de la inaugurarea spațiului:

Idea lab - Designist (10)Fotografii: Cosmin Dragomir

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed