În Piața Victoriei din București, am găsit un bistro ca o vacanță

Da-da, hai să ne așezăm acolo, la masa de sub copac, sigur nu o să ne ardă soarele. Sau vrei mai bine pe banchete, lângă peretele de lemn, probabil că e răcoare acolo? Aaaaaa, ba nu, știu: îi chemăm și pe ceilalți și ocupăm foișorul cu masă rotundă, cât să ne simțim ca la munte. 🙂

Derulând la începutul poveștii, imaginează-ți că poți să ai discuția de mai sus în fiecare zi. Nu într-un camping din afara orașului, ci într-un restaurant bucureștean din Piața Victoriei – Gram Bistro, un spațiu urban casual with a twist, unde atmosfera ne-a trimis în vacanță, iar experiența culinară ne-a determinat să mai facem cel puțin încă o rezevare.

Restaurantul se află la parterul unei clădiri de birouri și s-a extins încet-încet, începând din 2015. De la o simplă cafenea cu doar câteva specialități la un restaurant cu meniu doar pentru prânz, destinat celor care lucrează în zonă, și până la un bistro în toată regula, de 140 mp, cu meniu bogat, cocktail-uri custom made și design care împacă accentele industriale – de exemplu, unul dintre pereții de rezistență din beton a rămas netencuit factory-like – cu atmosfera unei cabane – creată, de exemplu, de construcția de lemn din centru.

Proiectul, realizat cu ceva timp în urmă, poartă semnătura celor de la Studio 28G, iar actualii proprietari ai localului au realizat câteva modificări în cadrul amenajării cu ajutorul arh. Irina Marinescu.

Gram Bistro profită de avantajele poziționării la parterul unei construcții: pereții vitrați dezvăluie întreaga Piață a Victoriei și tavanul a fost păstrat înalt, pentru o senzație de spațiu deschis.

Piesele de rezistență ale amenajării, cele care ne-au făcut să ne simțim în vacanță în mijlocul orașului: “foișorul”, cadru pentru un separeu, dacă vii la un lunch cu colegii de birou, și peretele tapetat cu “feliuțe” de lemn.    

În spate, unul dintre personajele principale ale designului interior Gram Bistro, copacul natural montat lângă bar.  

Dar să lăsăm discuțiile despre ce putem vedea în Gram Bistro și pe final să trecem la povești despre ce putem și gusta. 🙂 Bine, ce putem mânca și bea, de-a dreptul. De când și-a elaborat meniul, Gram Bistro mizează mai ales pe bunătăți artizanale și ingrediente naturale. De exemplu, cum îți sună un burger cu chifle rumene între care un ou ochi s-a “cocoțat” pe un podium de frunze de salată și o bucată zdravănă de halloumi la grătar, la care se adaugă murături și salsa brava făcută în casă? Dar o quesadilla de pui cu arome orientale și pulpă de rață confiată, cu garnitură de piure de morcovi, pere în vin roșu și sos de merișoare? 🙂

“Gram a fost creat ca să ofere o experiență de răsfăț al simțurilor, descoperire și socializare, iar aceste trei direcții principale se regăsesc în tot ceea ce facem: preparatele culinare propun asocieri inedite, gândite de Chef Florin Nicu, iar în zona de bar punem accentul pe băuturi artizanale. Printre preparatele culinare foarte populare se numără și selecția de 8 tipuri de bruschete, despre care credem că este unică în București”, ne-a spus Adriana, co-proprietar Gram Bistro.

Dar un cocktail Freestyle? Alegi ce ai vrea să încerci din peste 30 de ingrediente, discuți cu barmanul și primești cocktailul gata personalizat, exact pe gustul tău. Și dacă ajungi la Gram Bistro joi seara, pentru fiecare cocktail, bere sau pahar de vin, o să primești și free tapas! 🙂  

Ne vedem la Gram Bistro! Până atunci, intră pe pagina de Facebook a restaurantului ca să vezi ce bunătăți îți mai pregătesc.

Fotografii: prin Gram Bistro

2 Comments

  1. Andrei

    Ce tareeeeee. Pacat ca domnisoara de care ziceti voi acolo nu a facut designul. Cum facem cu asta?

  2. Designist

    Buna, Andrei! Daca te referi la Studio 28G, informatia a fost adaugata in articol. Postarea nu mentiona ca arhitecta respectiva “a facut designul”, ci ca a adus niste modificari in cadrul amenajarii, la cererea actualilor proprietari. Din cate am aflat, localul Gram Bistro a avut de-a lungul timpului mai multi proprietari, care nu au dorit sa schimbe proiectul initial. De aceea, el se pastreaza si astazi.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed