Pregătim o nouă ediție Made in RO, în cadrul RDW: #Ceramică. Aplică cu proiectul tău!

Pe 20 mai (da, pică într-o sâmbătă și da, este un eveniment colateral în cadrul Romanian Design Week), va avea loc o ediție specială Made in RO – Târg ales de design, care va reuni cele mai valoroase proiecte de ceramică contemporană din România. Ceramiști din toată țara, uniți-vă! Lansăm apelul de proiecte, iar mai jos curg toate detaliile. Organizator, concept și curator: Designist.ro.

Imaginea vizualului este un platou din porțelan glazurat, creație semnată de Alina Ceramics. Face parte din colecția ‘Bubble’, care prezintă o serie limitată de platouri și cheeseboard-uri din porțelan. Sunt decorate prin suflarea de bule de săpun + pigment ceramic, tehnică ce oferă unicitate fiecărui produs. Astfel ai garanția că nu există un alt produs la fel ca al tău, pentru că nu se va putea reproduce exact același desen grafic pe suprafața porțelanului.

De ce este Made in RO #9 o ediție specială? Pentru că:

 • inaugurează un nou concept de evenimente Made in RO, tematice, în care punem accentul pe calitatea proiectelor curatoriate și caracterul unitar al acestora, nu pe numărul expozanților;
 • va avea loc într-o clădire monument istoric, din centrul Bucureștiului, care va fi special deschisă publicului pe data de 20 mai;
 • este un eveniment exclusivist, la care publicul va participa bază de invitație. Oricine poate participa, dacă își downloadează invitația (detaliile vor veni la momentul oportun);
 • am renunțat la sloganul  “Târg de design românesc” în favoarea lui “Târg ales de design”, pentru a pune și mai mult accentul pe faptul că Made in RO este târgul unde găsești cea mai fină selecție de design contemporan românesc.

Nistora Ceramics la ediția #8 Made in RO

Ce trebuie să conțină aplicația:

 •  Descrierea (în format word sau pdf) a proiectului tău de design și a pieselor cu care vrei să participi (concept, materiale, dimensiuni);
 • Minimum 5 fotografii  (la o rezoluție de 300 DPI, maximum 1.500 pixeli,)
  Atenție! Vom lua în considerare doar fotografiile finale (fotografiile de produs) ale creațiilor tale: nu schițe, nu randări; 
 • Datele tale de contact (e-mail si numar de telefon);
 • Link-uri către web site/blog/pagina de facebook unde e publicat portofoliul tău/al brandului tău;
 • Prețurile estimative ale creațiilor propuse;
 • Propunerea ta de display de stand, pentru a ne asigura că poate fi integrată în spațiu. Încurajăm display-urile creative în cadrul evenimentului Made in RO, ingenioase, dar simplu de pus în practică, care nu afectează spațiul expozițional.
 • Opțiunea pentru unul dintre cele două pachete (menționate mai jos).

Ce vom aprecia în procesul de selecție:

 • Autenticitatea, originalitatea și creativitatea obiectelor ceramice pe care le creezi;
 • Noutatea creațiilor: au prioritate proiectele ce vor fi expuse în premieră la Made in RO #Ceramică;
 • Tipul creațiilor – au prioritate proiectele de design home & deco, însă vom aprecia orice proiect original, indiferent de zona căreia îi aparține (utilitar, fashion, artă), care se încadrează în tematica evenimentului.
 • Piesele, creațiile care se integrează familiar, cosy și smart interioarelor contemporane. Produse vandabile sau creații artisitice care pot ajunge în vitrina magazinelor de design cu ștaif– de la noi sau de oriunde. Nu experimentele de design.

Ceramic Sparrow la ediția #8 a Made in RO

Costuri și pachete
Pentru a participa la eveniment, vei plăti 0 taxă, în funcție de pachetul pe care îl alegi. Un stand are între 1 mp și maximum 1,50 mp. Alocarea în planul spațiului expozițional rămâne la latitudinea noastră. Evenimentul Made in RO #Ceramică va fi inclus pe harta Romanian Design Week, în RDW Map & Brochure, RDW Mobile App.

Pachet STANDARD = 150 euro + TVA*
– stand de până la 1.50 mp
– prezență logo și descrierea proiectului pe carton special (text, grafică și print realizate de o echipă copywriter + graphic designer)
– includerea proiectului (cu o fotografie) într-un articol pe designist.ro, despre evenimentul Made in RO #Ceramică
– menționarea brandului/creatorului în comunicatul de presă diseminat către partenerii media
– prezența pe pagina de facebook event a Made in RO #Ceramică
– 5 fotografii, high-res, cu obiectele și standul, realizate de un fotograf profesionist

Pachet PLUS = 340 euro + TVA*
tot pachetul STANDARD, la care se adaugă:
– poziționare preferențială în schema expozițională
– editorial-interviu în exclusivitate, pe designist.ro, care va prezenta proiectul tău, cu link-uri către landing page-ul proiectului
– promovarea editorialului-interviu pe pagina de facebook și instagram designist.ro
– prezența în newsletter-ul dedicat evenimentului

*Pentru cei care se înscriu, sunt selectați și achită până la data de 30 aprilie, se aplică o reducere de 10%.

Vrei să expui la Made in RO #Ceramică? Am dat startul înscrierilor.
Așteptăm aplicația ta pe adresa designist@designist.ro. Deadline: 5 mai.

Numărul locurilor este limitat, așadar și promptitudinea cu care vei aplica poate fi hotărâtoare: cu cât mai devreme trimiți aplicația, cu atât mai devreme ai șansa să faci parte din selecția finală.

Mădălina Teler la ediția #8 a Made in RO

Made in RO, un eveniment marca DESIGNIST,  este târgul care promovează designerii români de produs și inovațiile lor pe zona home & deco și funcționează ca o platformă de interacțiune între designerii de produs, producătorii din zona home and deco și public. Face parte dintr-o serie de astfel de evenimente, dedicată designului și industriilor creative românești, și este activat și în alte perioade ale anului, în contexte care cer o alternativă românească de daruri creative și speciale.

Fotografiile au fost realizate de Luminița Popescu, la ediția din decembrie 2016 a Made in RO.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed