În seara asta luăm masa în sufragerie. În sufrageria gusturilor, adică: Papila.

Am avut sentimente contradictorii când am aflat despre Papila (Strada Sfinților nr. 6), acum câteva luni, când era încă în pregătire. Pe de-o parte, promitea să fie un local pe care o să vrem să-l trecem în lista noastră de locuri designist “de văzut și plăcut” – de altfel, i-am și făcut un teaser aici. De cealaltă parte, părea să însemne și finalul unui proiect de design care ne-a plăcut mult încă de la începuturile lui, Woodish – despre care am scris aici – și asta pentru că designerii Woodish sunt chiar tinerii antreprenori care au pus la punct Papila, Maria Burachu și Gabriel Herdean.

Papila

Foto: Cătălin Georgescu

Totul e bine când se termină cu bine, însă, așa că ne-am împăcat cu gândul că am pierdut (cel puțin pentru o vreme) o prezență îndelungată la Made in RO, dar am câștigat niște taste buddies, cum spune sloganul Papila 🙂 . Așa că am rugat-o pe Maria să ne povestească mai multe despre proaspăt deschisul lor proiect cu gust și mai ales despre designul spațiului (i-o luăm înainte și îți spunem că e semnat de Oblic Studio).

PapilaFoto: Cătălin Georgescu

Papila

„Motivația principală pentru care am început acest proiect, proiectul vieții mele și a lui Gabi, a fost dorința de a schimba un domeniu de lucru cu care nu ne mai identificam. Am vrut să lucrăm împreună, după valorile comune și propriile reguli, să construim ceva cu care ne identificăm complet și care ne reprezintă până la capăt. Nefăcând parte din clasa socială care îți permite îndeplinirea unui vis cu ușurință, am avut o singură oportunitate pe care am acceptat-o și mergem cu ea de atunci.

Papila

Foto: Maria Burachu

Un alt motiv important pentru care am luat această decizie a fost că ne-am simțit păcăliți de prea multe ori mâncând la restaurantele orașului nostru și ne gandeam ce o fi așa de greu să faci mâncare corectă și bună? Ideea noastră de început a fost foarte modestă, însă ținând puternic de principiile noastre morale de a nu face compromisuri, am ajuns la ce este azi Papila: un local care se concentrează pe mâncare gătită corect, delicioasă, și un interior impresionant, lucrat cu mare atenție. A fost un efort colectiv foarte susținut, o muncă de sacrificiu care va continua nelimitat, ale cărei rezultate vor fi pe masură.

PapilaFoto: Cătălin Georgescu
Papila

Foto: Cătălin Georgescu

L-am gândit ca pe un bistro de prieteni, asta înseamnă că cei mai buni prieteni ai noștri s-au implicat pentru ca visul nostru să se întâmple așa cum speram. Atmosfera de sufragerie, familiară și caldă a fost orchestrată de Oblic Studio (echipa Ștefan Prigorean și Iulia Cîrcei) iar conceptul de culoare și materialitate de Chroma Trends”.

Foto: Cătălin Georgescu

“Conceptual, designul propus este țesut în jurul sentimentului de nostalgie al ritualului domestic de servire a mesei în familiei – o sufragerie a gusturilor). În mod intangibil, obiectele decorative și de mobilier ascund acest ritual în materialitatea, forma și utilitatea lor.

Papila

Foto: Cătălin Georgescu

Designul urmărește o linie minimalistă sustinută de layout-ul curat al mobilării, decorațiunile puține și formele primare utilizate. Împletitura de ratan, oglinda antichizată, desenul lemnului, textura pereților îmbogățesc atmosfera lăsând impresia unei atingeri delicate a timpului”, spune Iulia Cîrcei.

PapilaFoto: Maria Burachu

Foto: Cătălin Georgescu

Mobilierul din metal a fost produs de Ioan Moldovan, cel din lemn de Zwart (Ștefan Vasile), vesela din porțelan modelată de Studio Mud (Roxana Bâra), branding-ul și identitatea vizuală sunt semnate de echipa Those Awesome Guys, Rareș Cinteza de la Gummy Cat și Ioana Șopov.

PapilaFoto: Maria Burachu

Papila

Foto: Maria Burachu

“Meniul, gândit și implementat de Chef Vasile Nicolae, este inspirat din gastronomia internațională și se schimbă sezonier în funcție de legumele momentului. O supă thai sau o cremă de roșii adevărate găsim la secțiunea supe, la sandvișuri găsim unul cu vită, sos gulaș și ardei copt, unul cu pui de țară, camembert și piure de usturoi, dar și unul cu toate legumele pământului. Băuturile sunt și ele bine selectate: cafea și ceaiuri de specialitate,
bere artizanală și diverse combinații de fructe și plante aromatice.

PapilaFoto: Maria Burachu

Sperăm să fim un etalon pentru tinerii care vor să facă lucrurile altfel, care nu au mult, dar au ambiție, cât și pentru cei mai mari ai domeniului care au gasit atât de multe scurtături încat au luat-o pe arătura lipsită de standarde.
Tot ce am făcut la Papila am făcut pentru a nu dezamăgi cea mai bună variantă a
persoanelor noastre”.

Papila

Foto: Cătălin Georgescu

Echipa extinsă:
Corpuri mobilier din ratan: Brut concept
Textile – Cristianacristina: Cristina Zlota
Platouri servire: Art the Wood
Naming – Marius Eftimie: Leo Burnett
Pozitionare/branstorming: Laura Iane – Pastel, Creatives Never Sleep
Meniu: Chef Vasile Nicolae
Tablou Monalisa: Alex Vatavu – The Plot
Fotografii: Cătălin Georgescu
Suporterii super-eroi fără de care nu s-ar fi putut: Nick – Those Awesome Guys, Andi Herdean, Ioan Moldovan, Diana Chitu, Chef Vasile Nicolae.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed