Încă mai putem lua masa pe terasă. Să o savurăm într-un scenariu designist, cu piese fine!

Un lucru ne place la soarele de toamnă: că e blând și molcom, încât poți să te lași în voia lui la cafea sau la prânz, fără să ai nevoie de o umbrelă. Iar când luăm masa în aer liber ne amintim mereu de vacanță, străduțe dichisite și răgaz. Cum încă ne mai putem bucura de  terase, v-am pregătit câteva scenarii designish, toate foarte moderne, dar cu un “ceva” diferit.

Contemporan casual

Terase cu design - Designist (9)Ne place colecția RE-TROUVÉ, design Patricia Urquiola, care reinterpretează scaunele din fier ale anilor ’50. Pattern-ul bogat al vechilor scaune metalice e transpus acum într-o “împletitură” degajată. Piesele par atât de light și… casual.

Modern & delicat

Terase cu design - Designist (12)Două terase ce te duc cu gândul la vilele dichisite din Italia și Spania! Masa și scaunele fac parte din colecția Heaven, designer Jean-Marie Massaud, produse de brandul italian Emu. Designerul le caracterizează drept de un mix de glamour și senzualitate într-un manifest al eleganței. 

Cu siguranță ne-am simți ușori ca un nor cu piesele Heaven în preajmă! 🙂

Terase cu design - Designist (13)

Actual, cu accente retro

Terase cu design - Designist (15)Avem mulți prieteni care preferă să meargă la mare toamna, pentru o atmosferă mai intimă și lejeră. Nu doar pentru o terasă la mare am alege piesele Shalimar, ci și pentru o grădină verde și întinsă: le-am asorta un paravan alb, ca decorațiile lor arabice să fie mai prezente.

Geometric, arhitectural

Terase cu design - Designist (14)Pentru cei cărora le plac liniile riguroase, arhitecturale, scaunele Cantilever sunt piesa de rezistență. Sunt foarte confortabile și au o structură care se desenează geometric în spațiu.

Cu linii clasice

Terase cu design - Designist (2)Linii clasice, dar transpune în forme foarte light, suave. Colecția Vera, by Emu. Pentru altfel de mese în familie, distinse, cu finețuri incluse 🙂

Terase cu design - Designist (1)

Ludic, colorat

Terase cu design - Designist (11)Așa arată o terasă din Roma, cu mese și scaune Pattern, design Arik Levy (despre creațiile sale v-am mai povestit aici). Colecția Pattern înseamnă și primele piese din oțel 100% reciclabile – o inovație!

Terase cu design - Designist (10)Și pentru că toamna totuși vine, iată cum arată scaunele și masa Pattern în diningul din interior. 🙂

V-am pregătit și o listă cu piese made in RO, care să aducă relaxarea verii în diningul ce se va muta curând de pe terasă în casă.

Tablouri cu miros de vară

Terase cu design - Designist (3) Ilustrații semnate de Mădălina AndronicTerase cu design - Designist (4)

Scaunul Summer

Terase cu design - Designist (6)Face parte din cea mai nouă colecție thecraftlab by Irina Neacșu, care zilele acestea este lansată la Paris, la faimosul Maison&Objet.

Terase cu design - Designist (5)

Masa Leaf

Terase cu design - Designist (7)O masă ca o frunză tonică, la care să-ți bei cafeaua mai inspirat, cu gândul la vara ce a fost afară. 🙂 Designer Alina Turdean & Anca Trestian.

Ceramică înflorită

Terase cu design - Designist (8)Piesele delicate semnate Alexandra Constantinescu, care te vor teleporta într-un scenariu organic, diafan, vibrant.

Un început de toamnă dichisit să fie! 🙂

Fotografii: Emu Italy și designerii menționați în articol

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed