Începe o nouă ediție a concursului național de schițe de design vestimentar, organizat de Perwoll

Ai între 18 și 35 de ani? Atunci fii pe fază: Henkel România, prin marca Perwoll, anunţă o nouă ediţie a concursului naţional de schiţe de design vestimentar Like New Designers by Perwoll. Competiţia se adresează atât persoanelor cu studii de profil, cât şi tinerilor amatori. Dacă prima ediție a concursului lansat de Perwoll în 2012 aduna un număr impresionant de 79 de participanţi din întreagă ţară, suntem curioși să vedem câți va strânge această nouă ediție.

Perwoll

Cum se desfășoară și ce poți câștiga?

Toţi cei interesaţi sunt invitaţi să înscrie electronic (în format jpeg) 10-15 schiţe cu o colecţie proprie prêt-à-porter, pe tema „Tendinţe alb-negru”, până pe 17 noiembrie 2013, la adresa de e-mail concurs@atelierperwoll.ro. Mai trebuie să găsești un nume potrivit pentru colecția ta și să incluzi o foarte scurtă descriere a conceptului. Evident, nu uita să adaugi datele tale de contact: nume, prenume, adresa, numărul de telefon şi data naşterii.

Datorită succesului ediţiei anterioare, concursul va avea în acest an doi câştigători: unul ales de juriu şi unul ales de public, prin vot online.

Câştigătorul desemnat de juriu va primi 1.500 de euro pentru crearea efectivă a unei colecţii de 5-7 ţinute din schiţele sale şi va beneficia de expunere gratuită a creaţiilor spre vânzare în perioada februarie – iulie 2013, în showroom-ul şi pe platforma online Molecule F și în magazinul Band of Creators, Bucureşti.

De asemenea, pe parcursul procesului de creare a ţinutelor, câştigătorul marelui premiu va fi susţinut şi consiliat de membrii juriului.

În evaluarea schiţelor, juriul va ţine cont de criterii precum: respectarea temei, originalitatea conceptului colecţiei şi potenţialul vandabil al creaţiilor.

“Entuziasmul şi creativitatea participanţilor de anul trecut ne motivează să continuăm tradiţia Perwoll de a sprijini tinerii designeri şi de a-i ajuta să se afirme. Atât această iniţiativă, cât şi Premiul Perwoll pentru Tineri Designeri, pe care îl acordăm în fiecare an absolvenţilor universităţilor de design din ţară, reprezintă modul nostru de a fi alături de moda românească în formare”, declară Costi Vasile, Junior Brand Manager Perwoll, Laundry & Home Care Henkel Romania.

Câștigătorul desemnat de public (designerul a cărui colecție va strînge cele mai multe voturi online) va primi Premiul de Popularitate și va beneficia de o întâlnire de lucru (workshop privat gratuit) cu Adelina Ivan (fashion designer), pentru consiliere în dezvoltarea unei cariere în domeniul designului vestimentar.

Când și cum ne votăm favoritul?

Numai în perioada 18 noiembrie – 1 decembrie 2013, toate schiţele înscrise în concurs vor putea fi votate online, pe www.atelierperwoll.ro, de către orice vizitator al site-ului.

Ambii câştigători vor fi anunţaţi până la data de 5 decembrie 2013 şi se vor bucura totodată de promovare în mass-media, pe site-ul www.atelierperwoll.ro (prima platformă online lansată de Perwoll şi dedicată tinerilor designeri şi curentului vintage din România), dar şi în cadrul evenimentelor organizatorului.

Cine face parte din juriu?

Adelina Ivan, designerul vestimentar care în 2009 a lansat brandul Adelina Ivan, o linie ready-to-wear în ediție limitată, produsă integral în atelierul propriu. Recent, designerul și-a prezentat colecția de primăvară-vară 2013 la Berlin Fashion Week.

Marian Pălie este unul dintre cei mai cunoscuți stiliști de modă din România. A colaborat în calitate de fashion stylist cu publicații precum  ELLE, The One, Tabu, The Art of Living, Viva, All Hollow, Beau Monde, Men’s Health etc. A fost director de stil la Berlin Fashion Week pentru designerii Irina Schrotter, Lucian Broscățean, Adelina Ivan.

Mirela Bucovicean este fondator Molecule F, platforma de promovare și vânzare dedicată în exclusivitate designerilor români. Molecule F a reușit să se impună în peisajul modei românești ca etalon al acestuia chiar și după aproape 4 ani de activitate.

Constantin Vasile  – reprezentant Henkel România, divizia Detergenţi

Va urăm mult succes și idei fine! 🙂 Intră pe atelierperwoll.ro pentru mai multe detalii despre concurs.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed