Înscrie-ți proiectul de design la A’ Design Award and Competition. Până pe 28 februarie.

A’ Design Award and Competition, cea mai mare competiţie de design din lume, aşteaptă înscrierile proiectelor de design Made in Romania până pe 28 februarie 2016. Patru designeri români se află printre câştigătorii ediţiei precedente, despre care vă povesteam acum un an.

Designerii, artiştii, arhitecţii interesaţi şi companiile din domeniile ce implică designul de brand sau de produs pot să se înregistreze și să-şi prezinte proiectele originale din ultimii 10 ani pe http://www.premiulpentrudesign.com//#register, până pe 28 februarie.

trophy-red

Printre cei 836 de câştigători din 83 de ţări ai ediţiei A’ Design Award and Competition 2014 – 2015, se află 4 designeri români: Cristian Stancu, Dragoş Motica, Sebastian Popa şi Mădălin Gheorghe. Designurile câştigătoare au fost premiate de un juriu de 70 de experţi în artă şi design, din cele peste 15.000 de proiecte înscrise în 89 de categorii diferite de design.

trofeul designerul anului

A’ Design Award and Competition 

Datorită numărului de țări participante și al categoriilor de concurs, A’ Design Award and Competition este cea mai mare competiţie de design la nivel internaţional, care onorează proiecte exemplare de design din întreaga lume şi aduce împreună designeri, arhitecţi, artişti, branduri şi companii de pe 5 continente sub același acoperiș. Premiile A’ Design Award sunt acordate pe 5 niveluri de distincție: platină, aur, argint, bronz și fier, în categorii care cuprind designul spațial şi industrial, comunicare, modă, tehnologie și designul de sistem.

Pe lângă prestigiosul trofeu A’ Design, câştigătorii beneficiază gratuit de o expoziţia fizică şi virtuală a proiectelor, includerea în anuarul competiţiei – oferit gratuit reprezentanţilor de presă acreditaţi şi companiilor de profil, precum şi de o amplă campanie de PR şi de servicii de consultanţă şi mediere în design.

lamapa care se sparge

Lampa designerului Dragoș Motica se află printre câștigătorii ediției precedente

Designerii români au impresionat juriul cu designul original al produselor

O cutie de bere, o lampă care se sparge, o lumânare şi o măsuţă de cafea create de designerii români au convins cei 70 de membrii ai juriului să le acorde premii importante în ediţia precedentă a A’ Design Award and Competition.

Designerul Cristian Stancu, fondatorul agenţiei Remark Studio, a primit aur (Golden A’ Design Award) pentru proiectul Volksbier, la categoria Design de ambalaj, un prestigios premiu acordat unui procent de 3% dintre designerii participanţi. Cutia de bere creată de Cristian Stancu în colaborare cu designerul Viorel Rusu seamănă izbitor cu o halbă tradițională de bere. „Scopul este de a oferi consumatorilor sentimentul tradițional și bucuria de a bea cu prietenii. Un alt beneficiu pe care îl luăm în considerare este impactul mare pe raft al produsului”, a declarat designerul român laureat.

Volksbier de Cristian Stancu

Designerul Dragoș Motica a primit aur (Golden A’ Design Award) pentru proiectul Slash Lamp realizat pentru Ubikubi, la categoria Design personalizat în ediţie limitată. Lampa făcută din beton şi plută vine cu un accesoriu special pentru a fi spartă, care nu este obligatoriu de folosit. „Lampa este un obiect care oferă șansa de a alege. O alegere subiectivă și personală. Principala intenție a acestui obiect a fost de a provoca și de a stabili o relație personală între lampă și utilizatorul ei final, făcându-l mai „valoros” și dându-i posibilitatea de a alege între a o sparge sau o lăsa intactă,” îşi explică conceptul designerul laureat.

Dragos-Motica-Slash-Lamp

Designerul Sebastian Popa a fost laureat cu bronz pentru proiectul Ardora Candle, la categoria Design pentru Materiale de artă, birotice şi cadouri, o categorie cu o concurenţă impresionantă la nivel internaţional. Ardora arată ca o lumânare obișnuită, dar, de fapt, este foarte specială. Pe măsură ce se topește, îşi descoperă caracterul metaforic de simbol al dragostei, fiind un cadou perfect pentru persoana iubită. „În cadrul acestui proiect, am vrut să mă joc cu conceptul de percepție. Am încercat să-mi imaginez cum ar reacționa o persoană care a primit acest obiect cadou. Intenția a fost de a oferi o surpriză printr-un obiect care altfel este considerat a fi banal”, afirmă Sebastian Popa despre conceptul său câştigător.

Adora de Sebastian Popa

Designerul Mădălin Gheorghe este laureat cu bronz pentru măsuţele de cafea Primo, un proiect pentru Simplexio, la categoria Design parametric, algoritmic şi generativ. Mădălin Gheorghe a creat o serie de măsuţie de cafea personalizate, care combină principiile de proiectare generative cu sistemele flexibile de fabricație asistată de calculator. „Geometria complicată derivă dintr-un algoritm de partiționare a spațiului numit Voronoi, care se ocupă cu mijloace de agregare a materiei la nivel celular în natură. Pentru a produce această formă, proiectantul introduce instrucțiuni matematice într-un calculator şi lasă programul să genereze forma. Piesele sunt apoi tăiate cu laser, asamblate într-o manieră de piese origami, sudate manual și acoperite cu pulbere”, explică designerul laureat.

Primo de Madalin Gheorghe

Pasionaţii de design din întreaga lume sunt invitaţi să descopere galeria completă a câştigătorilor, care prezintă toate designurile de top din ediţia 2014 – 2015 a competiției şi interviurile cu designerii câştigători.

Vă ținem pumnii pentru ediția din acest an. 🙂

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed