Zilele geroase se văd mai bine dintre tartele cele mai savuroase

Sătuli de țurțuri și steluțe de gheață, am aruncat o privire înapoi spre vară, când Floriana și Vlad, creatorii Flori de Mentă, ne-au povestit despre nunta lor delicioasă, în mijlocul naturii care le-a și inspirat multe dintre bunătățile savurate la masă.

După scenariile și preparatele care ne-au bucurat ochii și lăsat gura apă la propriu, în cadrul rubricii de Food Design, credem că Floriana și Vlad nu mai au nevoie de introduceri suplimentare. 🙂 Casă de piatră le-am urat deja, din vară, acum topim frigul de afară cu cele mai “ochioase”, nu mai zicem de gustoase, bunătăți de la nunta lor.

Floriana&Vlad_0920

Tort cu mere, lavanda, iaurt si fructe de padureTort de mere, lavandă, iaurt și fructe de pădure
Tarta cu crema de gris, nuci si visine Tartă cu cremă de griș, nuci și vișine

Tarta cu lime, lapte condensat si cimbruTartă cu lime, lapte condensat și cimbru

Povestea nunții lor pe Designist a început cu decorul și sfârșește cu ospățul. Scenografia mesei de dulciuri este în același spirit meditaranean, relaxat și familiar al evenimentului. Iar inspirația… stă decorativ la masă, sub forma plantelor aromatice în ghivece ceramice, alăturate preparatelor îmbibate suav de aceleași arome:

“Am creat tarte, torturi, biscuiţi şi checuri cu infuzii de plante aromatice, precum salvie, busuioc, lavandă, cimbru, rozmarin, mentă, înnobilate de uleiul de măsline, dar şi de multe fructe.”, spune Floriana.

Biscuiti cu cimbru, ciocolata alba si zmeuraBiscuiți cu cimbru, ciocolată albă și zmeură

Biscuiti cu lime, lavanda si lapte condensatBiscuiți cu lime, lavandă și lapte condensat

Cheesecake cu crema de lamaie Cheesecake cu cremă de lămâie

Chec cu ciocolata, rozmarin si nuci pecanChec cu ciocolată, rozmarin și nuci pecan

Tort cu caise, salvie si martipanTort cu caise, salvie și marțipan

Alături de plantele aromatice și aromele răcoritoare de lămâie, iaurt și fructe proaspete, nucile și alunele de pădure vin cu subtilitățile lor în multe dintre torturile și tartele preparate:

“M-am jucat cu texturi cremoase şi crocante, combinând creme răcoritoare de lămâie, mascarpone şi iaurt cu migdale, fistic, şi alune de pădure – ce nu puteau lipsi de la o petrecere cu aer italienesc.”, ne-a explicat Floriana.

Floriana&Vlad_0945Biscuiți cu ghimbir si ciocolată

Tarta cu ciocolata si nuci pecan caramelizateTartă cu ciocolată și nuci pecan caramelizate

Tort cu Guinness, ciocolata si visineTort cu Guinness, ciocolată și vișine

Tort de morcoviTort de morcovi

Trufe cu Guinness si ciocolata neagraTrufe cu Guinness și ciocolată neagră

Am păstrat pentru final povestea tortului lor:

“Am optat pentru un tort răcoritor conceput de mine şi realizat de mama lui Vlad. Decizia sortimentului a fost grea, în cele din urmă câştigătorul fiind un tort cu blaturi moi de ciocolată albă, lime, ulei de măsline şi rozmarin, şi o cremă de lămâie şi mascarpone cu multă rubarbă, zmeură şi migdale prăjite.”, povestește Floriana.

Floriana&Vlad_2025 Floriana, Vlad și tortul… special, dar și spectacular introdus în scenă.Floriana&Vlad_2052

Acum, că v-am trecut prin fața ochilor cele mai apetisante bunătăți, vă urăm o seară și o săptămână nouă încălzite de pofte și planuri fine. Suntem siguri că așa friguroase nu vor mai fi. 🙂

Fotografii:  Deer’s Photography

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed