Înscrie-ți proiectul de revitalizare urbană și eco-inovație până pe 31 iulie! Și poate fi finanțat de Porsche România.

Mai ai 9 zile să-ți înscrii proiectul de design urban sau eco-inovație în programul Mobilizăm excelențacel mai mare program de finanțare de acest tip și primul program de responsabilitate socială al Porsche România, dezvoltat împreună cu Fundația Comunitară București. Dacă ești arhitect, designer, inginer, profesionist sau student, aplică cu cele mai bune idei de design urban și eco-inovație pentru a face mai creativă și mai bună viața comunității din care faci parte.

Pentru fiecare dintre cele două direcții – Design urban, Eco-inovație – lansate la sfârșitul lunii mai, bugetul este de 30.000 euro/direcție. Iar pe lângă bugetul necesar pentru susținerea ta și implementarea proiectului, mai poți câștiga un premiu suplimentar, tot în bani, în urma votului publicului.

fb_cover_KV2

Stimulăm designul urban

Sunt căutați arhitecți, urbaniști, grupuri de inițiativă sau ONG-uri interesate să redeseneze spații urbane, mobilier urban, proiecte de peisagistică sau clădiri din București și să le repună în funcțiune în beneficiul publicului larg. Scopul programului este sprijinirea proiectelor care să ajute locuri din oraș să arate mai bine, să fie mai funcționale și mai prietenoase pentru comunități.

Câștigătorii sunt responsabili de punerea în practică a proiectelor finanțate, inclusiv de obținerea autorizațiilor de urbanism.

Bugetul total pentru proiecte este 30.000 euro, plus finanțarea suplimentară în valoare de 10.000 de lei (peste 2.000 euro), pentru proiectul cu cele mai multe voturi din partea susținătorilor.
Totalul proiectelor finanțate: între 1 și 5, în funcție de bugetele solicitate.

Mozaic Ecostuff 1 Turnul nostru

Tipuri de proiecte eligibile:

 • Edificii experimentale în spații publice sau private
 • Instalații temporare în spații publice sau private
 • Mobilier urban în spații publice sau private
 • Construcții temporare sau definitive în spații private
 • Intervenții de peisagistică în spații publice sau private
 • Intervenții pe clădiri – de tip pictură/graffiti
 • Intervenții în clădiri deschise publicului larg 

Ce fel de cheltuieli vor fi finanțate?

 • Cheltuieli de proiectare și alte costuri administrative (salarii, drepturi de autor, convenții civile etc.). Aceste cheltuieli se traduc în fee-ul tău de implementare și administrare a proiectului, și nu trebuie să depășească 20% din costurile totale ale proiectului.
 • Cheltuieli cu materialele de construcție
 • Cheltuieli de obținere a autorizațiilor, punere în funcționare etc.
 • Cheltuieli de transport, direct corelate cu proiectul
 • Cheltuieli de comunicare, direct corelate cu proiectul
 • Cheltuieli de protocol și evenimente, direct corelate cu proiectul

Regulamentul complet, calendarul apelului și formularele de aplicare sunt disponibile pe www.mobilizamexcelenta.ro. 

Scena-Verde-2

Sprijinim eco-inovația

Vor fi oferite finanțări nerambursabile cercetătorilor, inovatorilor, organizațiilor non-profit și instituțiilor pentru proiecte care explorează ecologia, economia de resurse și reciclarea în mod inovativ.

Bugetul total pentru proiecte este de 30.000 euro, plus finanțarea suplimentară în valoare de 10.000 de lei (peste 2.000 euro) pentru proiectul cu cele mai multe voturi din partea susținătorilor.
Totalul proiectelor finanțate: între 1 și 5, în funcție de bugetele solicitate.

Tipuri de proiecte eligibile:

 • Construcția, extinderea sau întreținerea de spații publice dedicate unor activități eco-inovative
 • Reamenajarea unor spații cu acces public astfel încât să fie mai eficiente cu utilizarea de resurse și pentru a educa publicul larg în acest sens
 • Utilizarea de materiale inovative sau reciclate pentru construcția, renovarea sau decorarea unui spațiu public
 • Producția de echipamente care consumă resurse într-un mod economic
 • Dezvoltarea de proiecte care pun în practică sau promovează către publicul larg metode inovative de reciclare și folosire economică a resurselor.

Proiectele cu caracter temporar trebuie să poată fi menținute în locație timp de minimum un an, cu excepția celor sezoniere, care trebuie să poată fi menținute minimum un sezon. Aplicanții au obligativitatea să menționeze modul în care proiectele cu caracter temporar vor fi demontate, materialele depozitate și eventual reciclate, respectiv bugetul necesar demontării și sursele de obținere a acestui buget.

Pod-pet-uri-2

Ce fel de cheltuieli sunt finanțate?

 • Cheltuieli de proiectare și alte costuri administrative (salarii, drepturi de autor, convenții civile, etc.). Aceste cheltuieli se traduc în fee-ul tău de implementare și administrare a proiectului, și nu trebuie să depășească 20% din costurile totale ale proiectului.
 • Cheltuieli cu materialele de construcție
 • Cheltuieli de obținere a autorizațiilor, punere în funcționare, etc.
 • Cheltuieli de transport, direct corelate cu proiectul
 • Cheltuieli de comunicare, direct corelate cu proiectu
 • Cheltuieli de protocol și evenimente, direct corelate cu proiectul

Cum nu sunt multe programe care își propun să sprijine și să implementeze proiecte de design urban și eco-inovație, aplică cu proiectul tău până pe 31 iulie 2015, pe platforma mobilizamexcelenta.ro. Și câștigi, pe lângă premiile în bani, satisfacția de a-ți vedea proiectul pus în practică și șansa de a transforma frumos viața comunității.

Fabrica de Timp Liber_Scena

Jurizarea va avea loc în lunile august și septembrie, urmând ca anunțul câștigătorilor să fie făcut în a doua jumătate a lunii septembrie.

One Comment

 1. Anonim

  Ce idee buna de finantare! Felicitari! Tocmai am vazut acest reportaj: https://www.youtube.com/watch?v=i_bvJvvHI1w&feature=youtu.be&t=25m28s, poate inspira pe cineva sa faca un proiect model si in acest sens, ceva care sa impleteasca design-ul cu utilul si tehnologia avansata, sa monitorizam si apoi sa imbunatatim calitatea aerului, frumusetea si calitatea spatiilor verzi etc. Bucurestiul este in primul si primul rand un oras sufocant! Succes!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed