Întâmpină vara cu noile colecții de rulouri și jaluzele romane de la VELUX. Te vei bucura, pe răcoare, de efectele luminii în decor.

A venit vara, bine ne pare! Însă ne-ar plăcea ca momentele de care în sfârșit avem răgaz, cum e lenevitul un pic mai mult dimineața în pat, sau întârziatul la cafea, pe canapea, să fie încununate, și nu deranjate de lumina soarelui.

Oricât de solar îți dorești decorul, suntem siguri că, pe lângă luminos, îl preferi în același timp și răcoros. Iar pentru fereastra ta de la mansardă, VELUX a creat o nouă colecție de rulouri și jaluzele romane, care filtrează lumina fin, foarte deco: culorile, texturile și pliurile lor (în cazul jaluzelelor) fac atmosferă în decorul de acasă şi te protejează împotriva căldurii.

VELUX_nou-rulou_decorativ_economic_Interior_RHL_800x600Rulou simplu, decorativ, ce filtrează fin lumina și îți protejează și piesele de mobilier de expunerea îndelungată la soare.

VELUX_rulou_opac_DKL_interior_800x600Rulou opac VELUX ce veghează asupra somnului tău liniștit. Iar dimineața, lasă soarele să pătrundă atât cât ți-e confortabil pentru a-ți rememora visele sau a citi ceva. 🙂 Mai multe informații și modele aici.

VELUX_rulou_decorativ_interior_RFL_800x600Rulou decorativ

Noua colecție de rulouri reprezintă o colaborare între Grupul VELUX și Trend Union, faimoasa agenție din Paris specializată în studii de piață și previziuni în materie de trenduri (a fost creată de Lidewij Edelkoort, unul dintre cei mai faimoși vizionari din lume în materie de tendințe). Iar linia generală a colecției a fost tocmai integrarea cât mai decorativă a rulourilor în căminul tău.

Culorile lor sunt inspirate din stilul urban, texturile preiau influența naturală, iar modelele sunt extrem de variate: de la rulouri decorative – simple sau plisate, la rulouri opace și rulouri plisate-opace – iar asta doar la interior. Pentru exterior, găsești rulou – parasolar și roletă exterioară. Ambele țin căldura cât mai departe de camera ta.

Vezi și combinațiile recomandate între rulourile de interior și cele de exterior pe site-ul veluxshop.ro. În plus, la Pachetele Confort de rulouri economisești 10%!

VELUX_Rulou_diminuarea_luminii_RHZ_800x600 Rulou pentru diminuarea luminii. Toate modelele de rulouri se montează extrem de ușor, prin sistemul Pick&Click (instrucțiunile aici).VELUX_Rulou_Duo_DFD_interior_800x600 Rulou Duo: opac (galben) plus plisat (alb – ușor transparent). Îți permite să-ți ajustezi cantiatea de lumină de care ai nevoie și poți crea mixuri tonice de culori. Iar dacă-ți plac suprafețele plisate, atunci vei merge doar pe rulouri plisate difuze sau opace (mai eficiente energetic), în culoarea care se potrivește cel mai bine casei tale.VELUX_rulou_parasolar_MHL_800x600Rulou-parasolar pentru exterior. Fiind poziţionat pe exterior, acţionează ca un scut împotriva căldurii. Însă ai acces la el și îl controlezi foarte uşor din interior.

Pe lângă rulourile elegante, Grupul VELUX a lansat un nou produs: jaluzelele romane, cu o paletă de 20 de materiale în nuanțe naturale. Pentru că, nu-i așa, trendul acestui an e reprezentat de materiale inspirate din natură. Pliurile lor diafane, cu texturi fine, dau un aer feminin, rafinat & lejer încăperii. Însă, inovația acestei colecții, pe lângă aspectul decorativ, vine cu avantaje concrete în amenajare:

  • Flexibilitatea: Materialul generos al jaluzelelor îți permite să le poziționezi unde vrei pe fereastră – în partea de sus, la mijlocul sau în partea de jos a ferestrei. În funcție de liniile decorului și de cât de multă lumină vrei să pătrundă la interior.
  • Versatilitatea: redecorezi instant! Fiecare jaluzea romană a fost concepută cu un sistem facil de schimbare a materialului. Materialele colecției se vând și separat, ceea ce înseamnă că poți redecora… în doi timpi și trei mișcări (instrucțiunile în josul paginii de aici).

2Velux - jaluzele romane - DesignistObții jocuri grafice, dar și un interior ferit de lumina puternică & căldură poziționând jaluzelele la diferite înălțimi pe suprafața ferestrei. Un alt avantaj este că poți controla cantitatea de lumină care se revarsă în anumite zone din încăpere.1Velux - jaluzele romane - Designist 8Velux - jaluzele romane - DesignistJocuri delicate de lumini și umbre în decor

3Velux - jaluzele romane - Designist

4Velux - jaluzele romane - Designist6Velux - jaluzele romane - DesignistSchimbi extrem de ușor jaluzelele, pentru că materialul lor se vinde și separat, și se montează rapid.

Și pentru că designul și inovația sunt întotdeauna firul roșu al produselor Grupului VELUX, în cadrul colecției de jaluzele romane a fost marcată o nouă colaborare cu designeri celebri pe plan internațional. E vorba de Colour Collection by Scholten & Baijings – o colecție de 6 materiale textile unice pentru jaluzelele romane VELUX, semnată de studioul olandez de design.

16Velux - jaluzele romane - DesignistCarole Baijings și Stefan Scholten

12Velux - jaluzele romane - Designist

Modelele incluse în Colour Collection by Scholten & Baijings redau pe materialul textil modul în care lumina naturală se transformă din zori și până-n seară. Trei dintre modele sunt croite dintr-un material dens, ce blochează lumina, iar celelalte trei din material transparent, ce o filtrează fin. Fiecare model transpune culorile naturale de la albastrul clar al dimineții la griul sau roșul de seară: culorile sunt în degradé, iar fiecare jaluzea a fost croită individual în stilul Scholten & Baijings.

Modelele sunt diferite, dezvăluind culorile în mod diferit, în funcție de cum au fost tăiate materialele. Mai mult, tu intervii asupra modelului prin felul în care alegi să distribui pliurile jaluzelei pe suprafața ferestrei. Iar când soarele trece prin materialele transparente, modelul de pe acestea este proiectat pe perete.

11Velux - jaluzele romane - Designist

„Noua Colour Collection by Scholten & Baijings  este inspirată din nuanțele uimitoare ale cerului. Așa cum lumina și culorile se schimbă de-a lungul zilei, și jaluzelele se schimbă. Fiecare jaluzea este unică – nu veți găsi două jaluzele la fel.”, explică designerii.

13Velux - jaluzele romane - Designist 15Velux - jaluzele romane - Designist

Designeri olandezi Stefan Scholten și Carole Baijings împlinesc anul acesta 15 ani de când lucrează împreună. Iar multe dintre produsele lor sunt deja în portofoliul unor branduri ce dictează trendurile în designul internațional: Pastoe, Thomas Eyck, HAY și Georg Jensen. O vizită virtuală în studioul lor de design te va introduce în echilibrul atât de simplu și în același timp sofisticat al degradeurilor, pliat pe forme minimale.

Grupul VELUX nu este însă la prima colaborare cu designeri contemporani. În 2011, Karim Rashid a creat o colecție de modele unice pentru rulourile opace VELUX.

14Velux - jaluzele romane - Designist

Acum, că ești pregătit să faci față eficient și deco soarelui și căldurii de afară, te lăsăm să-ți alegi modelul preferat. 🙂

Mai multe despre noile rulouri și jaluzele romane pentru ferestrele mansardei tale afli de pe veluxshop.ro. Tot de aici le poți și cumpăra direct. Livrarea este gratuită!

Fotografii: prin VELUX

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed