Interpretări cu materiale: rulada daneză și alte “delicatese” de design

Cu cât tendința de cuibărire mai mare, cu atât interesul mai apetisant pentru piese conturate din materiale ce parcă te pun la adăpost. În spiritul sezonului, ne-au atras creațiile a două studiouri din Danemarca, care pur și simplu știu să facă din materiale textile obiect.

Aceasta este o ruladă, acea specialitate pe care o pregăteam și noi din saltea, seara pe plajă. Deși pliul exact ne ieșea mai degrabă cu plapuma sau cu saltele ușoare pe care le scoateam când se umplea casa. Fotoliul ruladă este fix și e ideea studioului danez KiBiSi.

Roulade înseamnă și întâlnirea dintre o saltea împăturită și alura unui Chesterfield: un mix destul de kinky, dar lejer și prietenos. Nasturii mari textili updatează și îmblânzesc aspectul scorțos al clasicelor fotolii englezești.

Fotoliu sau canapea, depinde cum le plănuiești dispuse. Roulade e realizat din spumă poliuretanică, peste care a fost fixată tapițeria Kvadrat, ceea ce spune multe despre rezistența ei. Roulade sunt produse de brandul danez Versus.

Creatorii Roulade sunt designerii de la KiBiSi, ale căror piese îți sunt poate familiare din colecțiile brandurilor Hay (scaunele lor tubulare s-au bucurat de succes), Muuto, &Tradition. Altfel, merită să vezi și la ce gadgeturi & biciclete lucrează.

KiBiSi = Lars Larsen, Bjarke Ingels Group, Jens Martin Skibsted

Tot KiBiSi sunt creatorii unei canapele foarte amuzante, sub forma unor cărămizi textile. “Ce este o canapea dacă nu mai multe straturi de perne pentru confortul tău?”, aceasta a fost întrebarea cu care designerul Bjarke Ingels a pornit la drum în conceperea unei piese pentru propriul apartament. Producător: Versus.

Brick, by KiBiSi. Nasturii care unesc pernele sunt din beton.

Celălalt studio care ne-a atras atenția, tot danez, este Iskos-Berlin, format din Boris Berlin (născut în St. Petersburg) și Aleksej Iskos (născut în Harcov, Ucraina). S-au întâlnit în Danemarca, unde au studiat, și au creat lămpi și canapele care-ți încălzesc și cele mai reci viziuni 🙂

Tutu este un design produs în 2012 de nordicii Zero. Pe lângă imaginea reîmprospătată a tutu-ului unei balerine, designerilor le amintește și de vremea când mama arunca o bucată de material peste lustră ca să dea o lumină difuză: și dacă una nu era de ajuns, mai adăuga. Materialul care acoperă cadrul lămpii este din fibre de poliester obținut de la sticle de plastic reciclate!

Să-i cunoaștem pe designeri:

Iskos-Berlin = Aleksej Iskos și Boris Berlin

 O altă lampă semnată de ei, care ne-a plăcut, este Under the Bell, produsă de Muuto. Fetrul abajurului absoarbe sunetele și contribuie la o acustică mai bună a camerei, iar materialul lămpii e obținut și din fibre de plastic reciclat.

Under the Bell, unde ne-ar cam plăcea să fim 🙂 Diametru: 82 cm; Înălțime: 42 cm

Cu gândul la piese-adăpost, canapeaua și fotoliul Basset al celor de la Iskos-Berlin ne îmbie să ne cuibărim între două perne mari, una la șezut și alta la spătar, iar idee mai bună pentru vremea asta nici că se poate 🙂

Producător: Versus

Fotografii: Brandurile menționate în articol

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed