Într-un apartament din Târgu Mureș tonurile neutre fac atmosferă!

Când apartamentul sau casa în care locuiești are nevoie de o schimbare, fie faci un mic research și încerci să aplici ce mai vezi pe la alții, fie apelezi la serviciile unui specialist pentru a evita stresul care inevitabil apare atunci când îți reamenajezi locuința. Apartamentul de mai jos este al unui cuplu din Târgu Mureș, iar Simona Ungurean a primit câteva instrucțiuni înainte de a se apuca de treabă: modern, cosy și culori neutre.

Apartament Tg.Mures - Simona Ungurean - Designist 18

Simona s-a conformat și a mers pe o amenajare neutră, în tonuri de gri, cu câteva inserții de galben și verde. Amenajarea întregului apartament s-a ridicat la 15.000 euro, iar multe din piese sunt de la IKEA.

Apartament Tg.Mures - Simona Ungurean - Designist 19 Canapeaua albă din living este extensibilă și vine de la un producător local din Târgu Mureș – Naturlich.Apartament Tg.Mures - Simona Ungurean - Designist 14În tot apartamentul a fost păstrat parchetul din lemn masiv, deja existent: a fost rașchetat și finisat cu un lac mat. Lemnul natur este omniprezent în amenajare, iar alături de tonurile de gri și alb contribuie la aspectul scandinav al spațiului.

Apartament Tg.Mures - Simona Ungurean - Designist 13

Apartamentul, deși în nuanțe neutre, este foarte cald și primitor, primăvăratic aș spune. Mobilierul din living este făcut pe comandă. Dormitorul are un aer scandinav, mobilierul și corpurile de iluminat fiind albe. Un joc grafic înlocuiește cu succes clasica tăblie de pat. Baia face parte din același peisaj nordic. Patternul faianței ne duce un pic cu gândul la motivele etnice românești.

Apartament Tg.Mures - Simona Ungurean - Designist 12Când ai un dormitor mic, renunță la cadrul de pat – e ultimul lucru de care vrei să te împiedici! Simona Ungurean a ales o somieră tapițată și o saltea groasă:

“Patul a devenit piesa preferată a proprietarilor după prima noapte petrecută aici”, ne-a spus Simona.

Apartament Tg.Mures - Simona Ungurean - Designist 11

Tăblia de pat cu rol de noptieră e un alt truc pentru camerele mici! Iar galbenul transformă orice încăpere într-una solară.

Apartament Tg.Mures - Simona Ungurean - Designist 3Parchet, joc grafic de alb și negru în baie, și vasul de toaletă încastrat (ca să ocupe cât mai puțin spațiu). Ideea etajerei pe care o creează această nișă e binevenită într-o baie mică.

Apartament Tg.Mures - Simona Ungurean - Designist 5

Proprietarii și-au dorit foarte multe spații de depozitare pentru a evita aglomerarea apartamentului, lucru care îi va permite celui mai mic membru al familiei în vârstă de câteva săptămâni să exploreze toate colțurile casei.

Apartament Tg.Mures - Simona Ungurean - Designist 7

Bucătăria este IKEA, iar scafele de gips-carton gri, ce conturează palfonul, ascund țevile de gaz (din loc în loc au fost prevăzute guri de vizitare și aerisire). Centrala termică a fost și ea mascată într-un colț.

Apartament Tg.Mures - Simona Ungurean - Designist 9

Întreg apartamentul se bucură de un spațiu generos, iar bucătăria poate găzdui cu ușurință un concurs de masterchef între prieteni sau chiar pentru juniori :).

Apartament Tg.Mures - Simona Ungurean - Designist 15

Dacă nu ai timp de o reamenajare totală, dar îți dorești o schimbare, întotdeauna poți oferi un aer nou apartamentului schimbând doar câteva elemente. O vază, un tablou, un tapet pot da un alt efect casei tale – tapetul din apartament vine de la Moda Tapet, un showroom din Târgu Mureș. Simona a ales tablourile de pe etsy.com și a înviorat tonurile neutre cu flori și accente turcoaz.

Apartament Tg.Mures - Simona Ungurean - Designist 20Balonul de hârtie este creat de Simona împreună cu o artista locală pentru camera celui mic, pe care abia așteptăm să o vedem gata. 🙂

Fotografii: prin Simona Ungurean

One Comment

  1. Madalina

    imi puteti spune, va rog, de unde a cumparat “peretele” de lemn din spatele mobilei de living? sau asa a fost mobila?

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed