iSaloni Milano: design, inventivitate şi culoare

Despre Genoveva Hossu și activitatea sa de decorator ți-am povestit ieri, într-un interviu pe larg. Iată că astăzi Genoveva ne aduce vești proaspete de la Târgul de la Milano, de unde ne transmite “în direct” imagini și impresii despre ultimele noutăți în materie de corpuri de iluminat.

Targ Milano Corpuri de iluminat designist 08

Salonul Internaţional de Mobilă de la Milano a fost fondat în 1961 cu intenţia de a promova exportul de mobilă made in Italy. De atunci, continuă să surprindă an de an.

Devenit internaţional în 1967, e un loc unde întâlneşti designul la cel mai înalt nivel, eleganţă şi calitate. Ca să vă faceţi o idee, la ediţia de anul trecut, în 230.000 de mp, au fost prezente 2.500 de companii şi peste 290.000 de vizitatori din 160 de ţări.

Targ Milano corpuri de iluminat 01 Targ Milano Corpuri de iluminat 03Tema de anul acesta a târgului din capitala modei şi a designului a fost: Milan – interiors of tomorrow, iar din comunicarea organizatorilor am observat intenţia de a transforma acest eveniment într-o reflecţie a lumii designului, a creativităţii, a calităţii şi, cel mai important, a schimbării. Tot anul acesta, pentru prima data, târgul îşi deschide porţile publicului larg, pentru 2 zile (pe 13 şi 14 aprilie).

Targ Milano Corpuri de iluminat designist 05Ca decorator mi-am propus să particip la cât mai multe evenimente de profil, pentru că vreau în primul rând să ţin pasul cu lucrurile care se schimbă cu viteza luminii. În al doilea rând, pentru că îmi place la nebunie! Îmi place să călătoresc, îmi place domeniul care m-a ales şi lucrurile care pot să aducă o schimbare unui interior. Îmi place să mă joc cu ele, să le combin în forme nebănuite, să le schimb forma şi să-l aleg din multiplele rezultate posibile pe acela care se potriveşte PERFECT.

Targ Milano Corpuri de iluminat designist 06 Targ Milano Corpuri de iluminat designist 07Anul acesta, am descoperit la Milano un progres remarcabil în domeniul iluminatului din punct de vedere tehnic şi decorativ, estetic. Linii fine, extravaganţă, ingeniozitate, creativitate şi un aer futurist, acestea sunt cuvintele care îmi vin în minte când revăd pozele pe care le-am făcut.

Targ Milano Corpuri de iluminat designist 09 Targ Milano Corpuri de iluminat designist 10 Targ Milano Corpuri de iluminat designist 11 Mi-au plăcut foarte mult piesele orientate spre partea emoţională, iraţională şi romantică a spectrului de design contemporan. Inovaţiile tehnice m-au surprins. Complexitatea lor, dar mai ales execuţia impecabilă m-au impresionat şi m-au dus cu gândul la proiectele mele, în care încerc să creez un mediu sănătos, interesant, flexibil, curat şi stabil.

Targ Milano Corpuri de iluminat designist 12 Targ Milano Corpuri de iluminat designist 13 Targ Milano Corpuri de iluminat designist 14 Trag Milano Corpuri de iluminat 02

O sa revin într-un nou articol cu piesele de mobilier care mi-au atras atenţia. Stay tuned!

Genoveva Hossu DesignistGenoveva Hossu este fondator şi managing partner Primera Interiors. A urmat cursurile „Kelly Hoppen Design School” (Londra) pe care, împreună cu anii de experienţă profesională, le-a transformat în temelia profesiei de decorator, pe care o descrie ca fiind arta de a dezvălui personalitatea clienţilor săi. Genoveva se implică activ în proiectele ei, în care investeşte multă muncă, pasiune şi vizite anuale la târguri de specialitate, conferinţe şi evenimente de profil.

Fotografii: Genoveva Hossu

5 Comments

  1. Prima lampă e splendidă. Păcat că nu ştim cine e autorul.

  2. […] Sursă articol: aici. […]

  3. […] Genoveva Hossu » Corespondent pentru Designist » Genoveva Hossu on iSaloni Milano: design, inventivitate şi culoare […]

  4. […] Mobilierul din valize merge la expozițieDesignist on iSaloni Milano: design, inventivitate şi culoare […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed