Superbude 2: un hostel cool din Hamburg

Superbude 2 este undeva între un hotel și un hostel, iar conceptul de amenajare semnat de studioul Dreimeta a câștigat premiul The European Hotel Design Of The Year Award: Best Of The Best la European Hotel Design Awards 2012. De curând v-am prezentat un alt proiect câștigător al studioului Dreimeta, e vorba de 25hours Hotel, din Viena.

Superbude 2 - Designist (1) Superbude 2 - Designist (4)

Hotelul Superbude 2 sau Superbude Saint Pauli se află în centrul cartierului Schanze, din Hamburg, și stă sub umbrela unui lanț de hosteluri cu personalitate – tot în Hamburg există și hostelul Superbude St. Georg.

Superbude 2 - Designist (8) Superbude 2 - Designist (2)

Superbude 2 - Designist (12)

Zona de la primul nivel este dedicată unei bucătării mari, care are rolul și de spațiu de întâlniri și discuții, numită și Kitchen Club. Zonele de relaxare sunt și ele integrate… industrial: roabe convertite în fotolii și un stativ metalic imens, cu interfață din coperte de cărți și reviste, ce are și rol de paravan.

Superbude 2 - Designist (3)

Superbude 2 - Designist (6)

Hotelul are 88 de camere și un apartament, și poate primi până la 270 de oaspeți, iar ce e foarte interesant la acest proiect este că a fost amenajat într-o clădire istorică din Hamburg – un centru de comutare electrică de la începutul secolului XX.

Superbude 2 - Designist (14)

Superbude 2 - Designist (5)Conceptul amenajării integrează elemente din arhitectura unui port – să nu uităm că personalitatea Hamburgului e redată în primul rând de asta – și păstrează aerul industrial al vechiului oraș, dar și al clădirii.

Superbude 2 - Designist (22)Superbude 2 - Designist (11) Superbude 2 - Designist (28)

Superbude 2 - Designist (7)Taburet dintr-un recipient pentru bere

Superbude 2 - Designist (9)

Spuneam la începutul articolului că Superbude St. Pauli e la intersecția dintre un hostel și un hotel: mobilierul este cât se poate de versatil, parcă improvizat prin procedee industriale simple din elemente reconvertite, iar o cameră cu 2 paturi se poate transforma cât ai clipi într-o cameră pentru 3. De altfel, hotelul are de la camere pentru 2 persoane până la apartamentul Rockstar, ce poate primi un band de 6 oameni: scena este inclusă 🙂
Fiecare cameră are propria baie.

Superbude 2 - Designist (30)

Superbude 2 - Designist (19) Superbude 2 - Designist (25)

Pe pereți stau versuri din cântecele formațiilor din Hamburg, plasa de fileu a fost transformată în tăblie de pat, cuierele și restul pieselor de mobilier sunt custom made, până și suporturile pentru hârtia igienică au fost create special pentru acest proiect. Pereții au fost tapetați cu ziare din Hamburg, astfel încât cei care vin aici să-și poată face o idee despre oraș citind pereții camerei. Arhitecții de la Dreimeta au mers pe soluții deloc sofisticate & costisitoare, însă extrem de grafice și practice când vine vorba de o ședere lejeră și ingenioasă într-o oraș nou.

Superbude 2 - Designist (31) Superbude 2 - Designist (33)

Superbude 2 - Designist (10)

Firul roșu al amenjării este un fir de frânghie, la propriu, imprimat de pe pereții din recepție, care urcă și în băile camerelor, ca apoi să te ghideze pe culoar: frânghia sugerează spațiul îngust al holurilor din fostul centru de comutare.

Superbude 2 - Designist (29)Ajungem și la Rockstar Suite, vedeta camerelor din hotel. Am aflat și noi de curând cât de efervescentă e scena muzicală din mai toate orașele din Germania. De exemplu, știați că la începutul anilor ’70, în Berlin și la München apărea muzica experimentală, muzica electronică? Totul a plecat din Germania și recomandăm acest documentar. În Rockstar Suite pot sta până la 6 persoane: platforma pentru paturi poate fi scena lor de peste zi, e loc pentru toată aparatura, iar camera de dormit și repetiții se prelungește cu un living generos.

Superbude 2 - Designist (16) Superbude 2 - Designist (18) Superbude 2 - Designist (20)

Că sunteți sau nu un band sau doar plănuiți o vizită la Hamburg, recomandăm Hostelul Superbude 2. Prețurile sunt mai mult decât tentante: de la 60 euro pentru 2 persoane la 110 euro pentru 4 persoane. Mai multe aici.

Fotografii: Steve Herud

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed