La Atelier Pinion îți duci bicicleta la reparat și rămâi la cafea

V-am povestit deja pe Designist despre cum îți poți “tuna” bicicleta  și care sunt atelierele ce-ți vin în ajutor. Dar cum ar fi ca la atelierul la care mergi pentru o reparație să-ți dai și întâlnire cu prietenii la o cafea sau la un pahar de vin? Ar fi Atelier Pinion, deschis de curând foarte aproape de Piața Romană, într-un gang acum și semnalizat.

1Atelier Pinion - Designist

Conceptul Atelier Pinion este unul nou în România, dar foarte răspândit și popular în toate orașele în care mersul pe bicicletă face parte din identitatea locului, acela de bike kitchen. Mai exact, un spațiu de întâlnire pentru comunitatea bicicliștilor unde poți bea o cafea single origin sau o bere artizanală și îți poți recondiționa bicicleta.

Dar, chiar dacă nu ești un membru activ în comunitatea bicicliștilor, poți veni aici pentru o cafea (am auzit că e foarte bună), pentru decor (în cazul nostru), pentru a-l cunoaște pe vestitul mecanic Nae, de care vorbește toată lumea, și pentru povești pe două roți. 🙂

2Atelier Pinion - Designist 4Atelier Pinion - Designist

Atelier Pinion a apărut acum aproape un an ca loc pentru reparat și transformat biciclete. Alex Samoilă, proprietarul, a intuit însă că atelierul are potențialul de a deveni un reper în traseul bicicliștilor bucureșteni și a hotărât să-l completeze cu o cafenea. Așa a început colaborarea cu studioul RIZI, care s-a ocupat de proiectul de amenajare.

De cum am văzut piesele metalice, slim și colorate, am vizualizat instant creațiile semnate de Alina Rizescu, care au participat și la ediția a 3-a Made in RO – Târg de design românesc. Alina semnează toate piesele metalice din decor, mai puțin bicicletele, migălite de Nae și de Tudor. 🙂

3Atelier Pinion - Designist

10Atelier Pinion - Designist 11Atelier Pinion - Designist 13Atelier Pinion - Designist

“Pe Alex l-am cunoscut acum câțiva ani în munții Dolomiți, era bineînțeles cu bicicleta și ne-a inspirat și pe noi să închiriem bicle și să descoperim zona pe două roți. Am fost foarte entuziasmată de ideea lui de a combina un atelier de bicle cu o cafenea. Am explorat împreună exemple similare din alte locuri și am ales stilul amenajării – un look urban, simplu și luminos combinat cu atmosfera celor mai designish cabane de munte“ , spune arhitecta Alina Rizescu despre începutul proiectului.

17Atelier Pinion - DesignistAlina Rizescu și Alex Samoilă

Provocarea a reprezentat-o spațiul restrâns, un fel de garaj destul de întunecat și nu foarte înalt, de aceea aspectul cel mai important a fost lumina – atât naturală, cât și artificială.

Primul pas a fost crearea unei mari suprafețe vitrate pe toată fațada care se deschide înspre curte. Tot pentru a crea un ambient luminos și cald, Alina a ales finisaje deschise la culoare și suprafețe generoase placate cu lemn: lemnul de plop, cu o textură mai uniformă, pentru suprafețele mari – bar, pereți; și lemnul de pin, mai texturat, pentru blaturile meselor.

7Atelier Pinion - DesignistPoți vedea fotografii de before&after pe pagina de facebook a Atelierului. 12Atelier Pinion - DesignistPanoul de pe perete, gravat cu desene cu bicliști, este inspirat de relieful munților, element care se regăseste și în logo-ul Atelier Pinion. 14Atelier Pinion - Designist 16Atelier Pinion - Designist

Soluția de iluminat este bazată pe LED, cea mai sustenabilă variantă, în acord cu valorile locului. Becurile care luminează barul sunt comandate din Germania și fac parte dintr-o gamă inovatoare care reinterpretează becurile vintage ce devin mai eficiente și durabile prin înlocuirea filamentului cu un core de leduri.

8Atelier Pinion - Designist

Piesele custom urmăresc o interpretare creativă a designului bicicletelor, ca alternativă la folosirea de piese de biciclete. Așa au apărut cele două modele de scaune de bar, mesele și lămpile decorative care au ca temă comună geometrii fine din metal colorat.

15Atelier Pinion - Designist

Întreaga atmosferă este completată de poziționarea scenografică a bicicletelor cu care se mândrește Atelier Pinion, migălite de Nae, mecanicul ingenios al locului. În spatele barului, Sabina îți va povesti despre fotografie sau Pegas-ul ei  în timp ce îți pregătește cel mai energizant smoothie, iar Tranda, inițiatorul clubului Bucharest Bike Polo, îți va arăta cum să îți ții echilibrul într-o crosă (și o roată).

18Atelier Pinion - DesignistIndicii de urmat

Cu sau fără bicicletă, vă dorim o tură pe la Atelier Pinion.

Fotografii: Uncle Jeb Studio

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed