La ceai, de Crăciun: dulciuri fine alături de piesele Una ca Luna, care te așteaptă la Made in RO!

Floriana Dumitru și Vlad Baltagi, de la Flori de mentă, ne încântă și ochii, și papilele gustative cu scenarii care mai de care mai apetisante – special pentru rubrica Food Design pe Designist.ro. Cum se apropie Crăciunul, ne-au pregătit turtă dulce, prăjiturelele cu blat de ciocolată albă și zmeură, poleite cu cremă de lămâie, și o tartă cu cremă de griș, mere, merișoare și bezea.

Flori de Menta - Una ca Luna - Designist (3)Surpriza acestui nou scenariu Flori de Mentă e colaborarea cu artista Una ca Luna. Mai mult, această compoziție irezistibilă pentru ceaiul sau cafeaua din dimineața Crăciunului are printre “ingrediente” cea mai nouă colecție Una ca LunaSpiridușii Crăciunului.

Flori de Menta - Una ca Luna - Designist (1)Tarta cu cremă de griș, mere, merișoare și bezea
Flori de Menta - Una ca Luna - Designist (4)

“Ideea acestei colaborări a fost realizarea unui scenariu pentru ceaiul sau cafeaua într-o zi din vacanța de sărbători, în care porțelanurile și dulciurile să se pună reciproc în valoare. Și, bineînțeles, să desfete privirile și gusturile celor care ne urmăresc atât pe noi, Flori de Mentă, cât și pe Anca (Una ca Luna)”, ne spune Floriana Dumitru.

Flori de Menta - Una ca Luna - Designist (5)Dacă (asemenea nouă) vă lasă gura apă la gândul că puteți avea așa dulciuri pe masă, Flori de Mentă e răspunsul.

Iar pentru a vă decora Masa de Sărbători cu minunatele porțelanuri din colecția Spiridușii Crăciunului, de Una ca Luna, trebuie să veniți la Made in RO – târg de design românesc pe 21 și 22 decembrie, la Impact Hub Bucharest, unul dintre cele mai creative spații din București, aflat chiar în Piața Unirii, pe Splai, la doi pași de Hanul lui Manuc, pe str. Halelor nr. 5 (etajul 2 & etajul 3).

Flori de Menta - Una ca Luna - Designist (6) Flori de Menta - Una ca Luna - Designist (7)

Cine sunt Spiridușii Crăciunului, din colecția creată de Anca Vintilă Dragu? Nucile, conurile, scorțișoara, portocala și lămâia, turta dulce și brăduțul, însuflețite de spiridușii lor, joacă fiecare roluri în spectacolul Crăciunului oferit de Una ca Luna.

“Orangine, spiridușa portocalei e timidă, delicată și frumos aromată; Nuteline, cea generoasă, bună la suflet și frumoasă, face crema cea mai bună pentru cozonaci; Brăduț, voinicul zurliu ce aduce Crăciunul în fiecare casă,  joacă în horă toate spiridușele; Turteline, a turtei dulce zână e dulce precum numele-i;  Contesine, avangardistă, îndrăzneață fashionistă, si-a pus rochia festivă”, povestește Una ca Luna.

Flori de Menta - Una ca Luna - Designist (8) Flori de Menta - Una ca Luna - Designist (9)Căni, zaharnițe, clopoței și ceainice  împodobite cu spiriduși au fiecare eticheta personalității lor și de-abia așteaptă să îți împodobească Crăciunul!

Flori de Menta - Una ca Luna - Designist (10)Porțelanurile din colecția de Crăciun Una ca Luna, alături de alți spiriduși care se pregătesc să le însuflețească te așteaptă la Made in RO – târg de design românesc, 21 și 22 decembrie, la Impact Hub Bucharest, aflat chiar în Piața Unirii, pe Splai, la doi pași de Hanul lui Manuc, pe str. Halelor nr. 5 (etajul 2 & etajul 3).

Vizual final Made in RO III variantaVizualul este un concept  semnat de Alexandru Nimurad (www.behance.net/Nimurad)

Ne vedem la Made in RO! Facebook event aici.

Fotografiile au fost realizate de Vlad Baltagi, Alexandru Pais

4 Comments

  1. […] Căni, zaharnițe, ceainice și farfurii din colecția Spiridușii Crăciunului, pe care Una ca Luna o pregătește special pentru Made in RO – târg de design românesc. Pot sta și pe masa […]

  2. Tonino

    the best sweets in Bucharest and in Romania…I tried them many times and Flori and Vlad are wonderful ppl 🙂

  3. Confirm cele de mai sus, sunt delicioase, gustul se intrece cu aspectul!

  4. Floriana

    Multumim!!! Foarte frumoase cuvintele voastre 🙂

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed