Lana pentru Photoliu: un scaun wow pe care îl vei vedea în premieră la Made in RO – Târg de design românesc, pe 21-22 decembrie

Lana_Photoliu 8 designist

Știm de acum vreo 4 luni de zile că Photoliu pregătește un scaun special în colaborare cu designerul vestimentar Lana, despre a cărei jachetă T7 Etno Shake ți-am povestit aici. Propunerea de a-l lansa în cadrul Made in RO – Târg de design românesc, cel mai important târg de design local, cu accent pe zona home & deco, a fost primită cu entuziasm de Irina Pogonaru, inițiatoarea proiectului Photoliu. Cele opt luni de muncă s-au concretizat într-o piesă meșteșugită, cu look autentic, care se integrează perfect în spațiile moderne de astăzi, dar păstrează amprenta puternic tradițională.

Lana_Photoliu 6 designist

Pentru că sunt niște oameni așezați, cu respect pentru valorile tradiționale, dar inspirați de nevoile lumii moderne, echipa Photoliu, în frunte cu Irina Pogonaru, și designerul vestimentar Lana și-au pus talentele la contribuție pentru a le oferi românilor ocazia de a șede comod.

Într-o lume a vitezei, a prefabricatelor și a producției în serie, scaunul “Lana pentru Photoliu” te invită să stai un pic și să-ți tragi sufletul. Credința din spatele proiectului este aceea că bagajul cultural, tradițional nu trebuie uitat, ci mai degrabă valorificat și actualizat prin reinterpretări contemporane în design. O tendință a designerilor români, cu Lana în plutonul fruntaș, pe care ai văzut-o manifestată mai ales sub formă de design de produs în cadrul ediției cu numărul II a târgului de design românesc Made in RO, by DESIGNIST.

Lana_Photoliu 1 designist

Scaunul a fost proiectat cu ajutorul celor de la Dizainăr, este realizat din lemn de stejar și urmează o linie sofisticată, oferind stabilitate fără să-și piardă din eleganță. Efectul este obținut cu ajutorul celor 3 picioare de sprijin perfect echilibrate și cu ajutorul deja celebrului print etno al Lanei. Așa cum deja ne-au obișnuit cei de la Photoliu, scaunul este complet personalizabil, fiind disponibil în două variante de tapițerie și patru opțiuni de culoare pentru lemn.

Lana_Photoliu 2 designist

Provenit din dorința de a susține tradiția românească, scaunul “Lana pentru Photoliu” este primul obiect de design original din portofoliul Photoliu și reprezintă cel mai inedit mod în care poate fi formulată invitația  “Ia și tu un loc in lume, române!”.

Lana_Photoliu 3 designistEchipa Photoliu te va îndemna să șezi comod și să cugeți pe scaunele lor la Made in RO – Târg de design românesc, pe 21 și 22 decembrie, la Impact Hub Bucharest, aflat chiar în Piața Unirii, pe Splai, la doi pași de Hanul lui Manuc, pe str. Halelor nr. 5 (etajul 2 & etajul 3).

Vizual final Made in RO III variantaVizualul este un concept  semnat de Alexandru Nimurad (www.behance.net/Nimurad)

Noutăți despre Made in RO – Târg de design românesc vei afla și din pagina de facebook dedicată evenimentului aici.

cover foto Made in RO III

Susține designul Made in RO și uploadează acest cover photo pe profilul tău de facebook! icon smile Made in RO  Târg de design românesc, ediția a III a, vine pe 21 și 22 decembrie @ Impact Hub

7 Comments

 1. Laura

  Din ce material este realizata tapiteria?

 2. Photoliu

  Draga Laura, materialul imprimabil folosit se numeste creasefree satin. La Photoliu avem mai multe optiuni de material pentru print, ce variaza ca textura si flexibilitate.

 3. Foarte faine pozele!
  Colorat si vesel scaunul. Imi place maxim invitatia.:)
  Felicitari designer-ului!
  Mult succes!

 4. […] Și deja cunoscutul scaun Lana pentru Photoliu, ce va fi lansat la târgul Made in […]

 5. […] de noutăţi: ai lansat scaunul “Lana pentru Photoliu”. Nu mai este un photoliu clasic pe care îl putem personaliza contemporan, ci un obiect de […]

 6. […] Scaunul Lana pentru Photoliu […]

 7. Carmen

  Buna ziua ,

  As dori sa stiu daca acest scaun poate fi comandat si la ce pret se vinde . Daca este posibil sa imi lasati aici un numar de telefon.

  Multumesc mult ,
  Carmen

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed