La demisolul unei agenții de publicitate din București a fost amenajat un birou wow!

București, Papaya Advertising, demisol, designer Irina Neacșu. Ar fi probabil cuvintele primului rând al unui comunicat. Iar noi ne-am bloca la “demisol” și am lua la întrebări designerul – ceea ce am și făcut -, pentru că acest spațiu de lounge & meeting semnat echipa de design Irina Neacșu e demn de topul celor mai frumoase birouri din România. Și, da, la demisol se află!

Birou Papaya - Designist (8)Ferestrele mici au fost încadrate cu rame pentru a părea mai degrabă tablouri decorative. Cum transformi un neajuns într-un super efect!

Birou Papaya - Designist (6)

Povestea începe așa: Papaya Advertising își are sediul într-o frumoasă casă din București, recent restaurată. Iar proprietarul agenției și-a dorit să transforme demisolul într-un spațiu unde job-ul și lounge-ul se împletesc creativ.

Demisolul se dorea transformat într-un spaţiu care să răspundă nevoii de sală de conferinţă, de discuţii, zonă de lounge, birou, bar, spaţiu de relaxare. Cu alte cuvine, un spaţiu creativ, elegant, ce va fi folosit de echipa Papaya Advertising alături de prietenii şi clienţii lor, atât pentru discuţii, cât şi pentru evenimente interne, ce pot balansa între cocktail party, văzut meciul la TV, discuţii informale, brainstorming, citit şi schiţat, povestit”, ne spune Irina Neacșu.

Birou Papaya - Designist (5) Știați că într-un spațiu fără prea multă lumină naturală sunt recomandate nuanțe de galben (chiar și ca ton secundar în compoziția altor culori)?Birou Papaya - Designist (7) O tablă de scris în ramă clasică: la fix pentru sedințe și decor!Birou Papaya - Designist (9)Hmm… Chesterfield personalizat by Irina Neacșu (thecraft LAB): elegant. Și mai casual!

Amenajarea biroului, ce are 100 mp, a durat 6 luni, însă o mare parte din timp a mers în direcția pieselor personalizate de Irina, la care vom ajunge imediat. 🙂

Birou Papaya - Designist (10)

Provocarea a reprezentat-o însuși spațiul: “un demisol care a suferit mereu din lipsa luminii naturale, din dificultăţi legate de ventilaţie şi din cauza unui acces meschin atât prin uşa exterioară, de mici dimensiuni, cât şi prin scară interioară a casei, de asemenea extrem de îngustă. Însă toate aceste neajunsuri au devenit punctul de plecare pentru o amenajare intimă, confortabilă, cu un aer masculin şi elegant, un decor eclectic cu accente british”, aflăm de la echipa de design Irina Neacșu.

Birou Papaya - Designist (1) Vă amintiți acele tablouri cu câini sau pisicuțe luându-se în serios, în roluri cât se poate de umane, la o partidă de poker sau pur și simplu la masă? 🙂 Irina a pictat un astfel de tablou, cu dedicație echipei Papaya, iar acum stă în bar. Curat eclectic acest birou!Birou Papaya - Designist (2)Barul, care se află pe locul fostei bucătării, a fost decorat și cu un panou din agate, care filtrează plăcut lumina necesară în zona blatului de lucru. Ne-a mai plăcut mozaicul patinat, care a fost remontat bucățică cu bucățică, și cu o răbdare incredibilă, pentru a nu mai fi vizibile rosturile de chit.

Birou Papaya - Designist (3)Arhitectura clasică a casei a dictat într-o oarecare măsură linia conceptului general, însă mobilierul clasic, masiv, elegant a fost “deturnat” în fiecare încăpere spre o notă de modern, ludic, ingenios, relaxat de echipa Irinei Neacșu. Scaunele din încăperea centrală și de la bar, fotoliile, canapeaua Chesterfield sunt toate piese personalizate de designer, marca thecraft LAB.

Iar într-o încăpere foarte restrânsă, designerul a amenajat o zonă de relaxare foarte intimă, unde și canapelele, și tapetul sunt creația echipei ei de design.

Birou Papaya - Designist (11) Canapele din paleți & tapet desenat digital și apoi imprimat pe un suport de hârtie.

Birou Papaya - Designist (12)

În cel mai mic spațiu al biroului a apărut o zonă de lucru: colorată, cu stickere simpatice, scaune Eames și un perete întreg finisat cu vopsea de tablă, care așteaptă idei noi. 🙂

Birou Papaya - Designist (4)

Abia așteptăm un întreg tur al birourilor Papaya!

Fotografii: prin Interior Design Irina Neacșu

One Comment

  1. […] intimă, homey. Nu sunt deloc prea prețioase pentru un birou: drept dovadă, le-au ales și creativii de la Papaya Advertising pentru decorarea biroului […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed