La Hotel Fox adormi cu lumina aprinsă

Mai întâi trebuie să ajungi la Copenhaga. Și nu-i așa că e unul dintre orașele aflate de mult pe lista ta? Am găsit rapid 5 motive pentru care capitala Danemarcei este o călătorie de designist: 1. vei afla că stai pe unul dintre scaunele-icon create de faimosul arhitect danez Arne Jacobsen când te vei opri la o cafenea în drum spre Design Museum, de exemplu; 2. gândește-te câți oameni frumoși, cu păr blond și ochi de un albastru ireal, vei vedea pedalând biciclete cu coșuleț; 3. vei adora brandurile daneze (ca HayNormann Copenhagen sau Bang & Olufsen) și cu greu îți vei stăvili elanul de shopping; 4. până și… bordurile au design, crede-mă! :); 5 (și nu cel din urmă) te vei caza la Hotel Fox, declarat în 2011, de către World Travel Awards, cel mai de seamă boutique hotel danez.

Centrul orașului de sus, într-o zi ploioasă…

Bicle peste tot!!! 🙂

Pop culture, graffiti, pictură, grafică, desen cu influențe manga, animație, minimalism, elemente vintage sau suprarealiste…  Și nu ești într-o galerie de artă amenajată într-un hotel, ci într-un hotel amenajat ca o galerie de artă. De aceea, s-ar putea să-ți fie foarte greu să stingi lumina seara, înainte de culcare. 🙂

Un lobby infinit…

Camera 106 – Sleep Well. Design: Geneviève Gauckler, Franța.

Hotelul are 61 de camere și niciuna nu este identică cu cealaltă. Ideea amenajării a preluat modelul unei expoziții de artă de grup; nu mai puțin de 21 de artiști și designeri au avut de respectat un brief foarte scurt și clar: fără mesaje politice, fără imagini pornografice, dar neapărat să includă în amenajare un pat și… spirit ludic. :). În rest, designerul urma să aibă mână liberă atât în ceea ce privește finisajele, cât și alegerea mobilierului, a corpurilor de iluminat și a accesoriilor (inclusiv așternutul de pat).

Camera 504 – Boxing. Design: Boris Hoppek, Germania.

Mobila este fie realizată pe comandă, fie achiziționată în parte de pe e-bay sau cumpărată din târguri antique (în încăperile cu elemente vintage, de pildă), iar accentul este pus pe multifuncționalitate, tocmai pentru că încăperile nu sunt toate la fel de spațioase.

Mie mi-a fost foarte greu să aleg o cameră când am făcut rezervarea. Până la urmă am decis să fac o incursiune în Pădurea Regelui (camera 217, King’s Forest). Artista Birgit Amadori și-a imaginat un univers al spiritelor libere, care le umple de energie. M-a atras ideea unei plimbări printr-o pădure fantastică, în care fiecare copac ascunde un mic secret…  Adevărat wonderland de designist! 🙂

Camera 217 – King’s Forest. Design: Birgit Amadori, Germania.

Camera 414 – Complexity, reliability. Design: E-Types, Danemarca.

Fii spontan și alege un design care îți reflectă starea de spirit din momentul respectiv. Iar dacă nu te poți hotărî, poți alege Tour de Fox – adică să stai 3 nopți și să dormi în fiecare noapte într-o altă cameră.

Prețurile nu sunt deloc mari și încep de la aproximativ 90 euro/noapte/camera dublă, variind în funcție de tipul camerei și de perioada de rezervare. Vezi ce opțiuni ai aici.

Chiar suntem curioși, ție ce camera îți face cu ochiul?

Camera 311 – Sensuality. Design: WK interact, Franța.

Camera 121 – Sleep Seasons. Design: Rinzen, Australia.

Foto deschidere: Camera 302 – Harmony’s Helm. Design: Friendswithyou, SUA.

4 Comments

 1. […] La Hotel Fox adormi cu lumina aprinsă […]

 2. coco

  Ha! Si eu am stat la hotelul asta

 3. andreea

  OMG! tocmai vroiam sa sugerez -editez hotelul… stiam ca a fost acolo un amic d-al meu si a fost foarte impresionat:))) superidei de design!
  p.s. it happened again… do we have some sort of designtelepahy? :)))

 4. eu sincer n-as mai sta intr-un hotel atit de ”designish” & arty.
  Acum 4 zile m-am intors din Copenhaga si ma bucur ca am respirat design la fiecare pas, dar la hotel a fost odihnitor sa gasesc simplitate si pereti albi.
  Ca sa nu mai zic ca e posibil sa patesti ca noi la hotel Puerta America din Madrid unde, in camera Mark Newson era sa inundam camera din cauza bateriei defecte de la baie. Dar sigur nu a fost vina lui Mark…
  Uite ce mi-a placut mie in Copenhaga:

  http://dianablinda.com/2012/07/17/707/

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed