La Made in RO, Moș Crăciun vine cu jucării Minusgrey!

Pe Gina Năstase, aka Minusgrey, este o plăcere să o asculți. Se vede că face totul cu pasiune și cu mult drag pentru cei mici sau cei mari (încă) îndrăgostiți de jucării. Gina ne propune să alegem de Crăciun păpuși cusute manual pentru cadourile picilor. Mai ales că jucăriile Minusgrey sunt de fapt personaje. Au nume și te asteaptă să intri în poveste.

Minusgrey - Designist 5Păpușa Anya

Păpușile și accesoriile Minusgrey vin în weekend la Made in RO – târg de design românesc. Hai și tu pe 21 și 22 decembrie la Impact Hub Bucharest, unul dintre cele mai creative spații din București, aflat chiar în Piața Unirii, pe Splai, la doi pași de Hanul lui Manuc, pe str. Halelor nr. 5 (etajul 2 & etajul 3).

Vizual final Made in RO III variantaVizualul este un concept semnat de Alexandru Nimurad (www.behance.net/Nimurad)

Cum şi când te-ai hotărât să faci jucării pentru copii?

De când eram mică meșteream și făceam diverse obiecte. Însă, prin 2009 mi-a venit “nebunia” asta cu jucăriile… Încercam să mă curăț de tot ceea ce lăsaseră joburile anterioare și să regăsesc copilul din mine. Mi-a plăcut atât de mult experiența realizării primei jucării încât am hotărât că asta voi face (în principal). Și pe cât de migălos și obositor poate părea pentru alții lucrul la o jucărie/accesoriu, pe atât de reconfortant este pentru mine, pentru că îmi place la nebunie ce fac. Mi-ar plăcea să fac încontinu jucării, ca să ajungă să se bucure cât mai mulți copii mici și mari de ele.

Minusgrey - Designist 4Bufnița Pili

Ce faci atunci când nu coși un elefant simpatic sau creezi o bufniţă care ne ia ochii? 🙂

Împreună cu prietenul meu avem o agenție de publicitate mai mică – un boutique de creație, și din 2008 lucrez ca freelancer pe diverse proiecte.

Minusgrey - Designist (2)Coș de depozitare pentru hăinuțe și jucării

Ce ne-ai pregătit pentru ediţia din decembrie a târgului Made in RO?

Pentru decembrie m-am gandit să dau și eu o mână de ajutor Moșului și i-am meșterit câteva măiestre coșuri de depozitat, pe care le-am stivuit cu jucării. Anul acesta am trimis ajutoare noi: găinușele Polina, bufnițele Pili, bufnițele Aki, păpușele Anya – sunt niște cunoștințe mai vechi, dar în haine noi. I-am mai trimis Moșului și niște pernuțe fermecate pe care să își odihnească capul și oscioarele obosite.

Minusgrey - Designist 1Bufnița Aki

Minusgrey - Designist

De unde vin materialele atât de frumoase cu care lucrezi? Se întâmplă ca ele să dicteze formă obiectului sau… numele lui?

Materialele vin din diverse surse. Unele sunt mai noi, iar pe altele le am de foarte mult timp. Îmi place să găsesc “comori” și de fiecare dată când sunt în oraș sau plec undeva,  dacă văd un material care îmi spune o poveste sau despre care cred că poate țese o poveste, îl iau. În general, cred că aproape orice lucru de pe lumea asta are o poveste și poate spune încă o poveste, și o alta, și o alta…

Se întâmplă destul de des ca materialele în sine să mă ajute să mă decid asupra formei obiectului creat sau al numelui acestuia. De foarte multe ori mă “arunc” asupra materialului și încep să croiec fără schițe, fără un plan anume. Desenez cu creta și apoi croiesc.

Minusgrey - Designist 7Bună! Eu sunt Polina.

Cât costă o jucărie Minusgrey?

Prețurile pornesc de la 60 ron – o jucărie de mici dimensiuni, până la 100 – 200 ron. Depinde de formă, de dimensiuni și de timpul de lucru, de efort. În general încerc, pe cât posibil, să mențin prețurile cât mai accesibile, să se poată bucura de produse  cât mai mulți copii.

Minusgrey - Designist (3)Bufnițe Aki

Acum că tehnologia i-a acaparat şi pe cei mici, unde se situează pe piaţă tradiţionalul joc cu păpuşile? Cum putem să îi ridicăm din faţa calculatorului şi să îi ademenim spre joaca de altădată?

Încă nu pot să vorbesc din experiență, dar dacă o să mă întrebați și în martie, după 15, o să vă povestesc de la fața locului. 🙂

Cred că părinții trebuie să joace un rol mai activ în viața copiilor și să se reconecteze cu copiii din ei. Fiecare părinte ar trebui să țeasă povești și lumi nemaivăzute, să se joace cu copilul lui, să îi acorde atenție, să îl implice în activitățile care îi creează plăcere, să îi dea poveste prin joacă și prin exemplul propriu.

Minusgrey - Designist (1)

Povesteşte-ne despre Gina când era mică…

Când era mică, Gina era cuminte, dar și poznașă. Am un caracter cam dual, funcționez pe extreme: pe cât de dezinhibată par uneori, pe atât de timidă și retrasă sunt alteori. Părinții îmi spuneau că sunt un “circ ambulant”. Îmi plăcea să aduc zâmbete pe buzele tuturor și îmi plăcea veselia și atunci croiam tot felul de giumbușlucuri care să creeze o stare de “anarhie” generală. Îmi plăcea să dansez vals cu tata în jurul mesei din sufragerie și apoi să i-o “arunc” pe mama în brațe și să îi privesc.  Imi plăceau poveștile bunicilor. Și îmi plăcea să o privesc pe bunica în timp ce torcea lână sau împletea ciorapi și să îi ascult poveștile din biblie. Îmi plăcea să fac hăinuțe la păpuși și să le repar pe cele stricate. Nu am suportat niciodată să văd  lucruri stricate, mai ales cărți rupte sau jucării, motiv pentru care le reparam cu multă migală.

Minusgrey - Designist 6

Ce îţi doreşti să îţi aducă Moşul ? 🙂

Am deja tot ce mi-aș putea dori în burtică 🙂 și alături de mine. Vreau să mă înconjor doar cu liniște și multă bucurie, iar Moșul să îmi protejeze pitica până o să “dea piept” cu lumea.

Minusgrey - Designist 9Ce îi aduce Moșul piciului tău? Hai pe 21 și 22 decembrie la Made in RO, să îi dai o mână de ajutor.

Unde? La Impact Hub Bucharest, unul dintre cele mai creative spații din București, aflat chiar în Piața Unirii, pe Splai, la doi pași de Hanul lui Manuc, pe str. Halelor nr. 5 (etajul 2 & etajul 3).

cover foto Made in RO IIISusține designul Made in RO și uploadează acest cover photo pe profilul tău de facebook!  

Facebook event aici.

Fotografii: prin Minusgrey

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed