La Maison: sau cum să ții tot timpul ștacheta foarte sus.

Cu echipa La Maison suntem prieteni de ani buni. Întotdeauna le-am admirat proiectele și de fiecare dată când am intrat în showroom am stat mai mult decât ne-am propus, căci mereu descopeream măcar o schimbare, care ne făcea să gravităm în jurul noului colț creat. Și asta pentru că, pentru ei, detaliile sunt totul. De povestit, v-am povestit mai ales despre showroom și proiectele lor de design interior. Însă, în ultimul an mai ales, am început să le vedem noutățile pe paginile de facebook create, pe blogul care se îmbogățește constant cu surse de inspirație, în magazinul online și pe celelalte conturi de Social Media.

Povestea lor este una a conturării, în România, a unui Art de Vivre à la française, cu piese și decorațiuni ce vin de la brandurile de tradiție din Franța, în marea lor majoritate. Iar atunci când nu vin din Franța, Europa sau S.U.A., sunt impecabil lucrate în fabrica La Maison din țară.

showroomDetalii din showroom-ul La Maison, Bulevardul Dacia nr. 73, București.
showroom1

Am stat de vorbă cu Cristina Zelmat despre ce înseamnă să te dezvolți și să ții tot timpul ștacheta foarte sus: de la servicii, la piesele pe care le promovezi sau creezi. Dacă nu v-am spus deja, sunt deja patru showroom-uri La Maison în țară: la București, Ploiești, Bacău și Cluj. Iar online, vei sesiza următoarele diferențe: La Maison – Decorateur D’Interieur reprezintă showroom-ul; À La Maison – boutique-ul online; iar Le blog, firește, blogul.

La-Maison-showroom-Designist-19

2016 a fost anul în care v-aţi consolidat poziţia în online & Social Media. De când plănuiaţi asta?

Această consolidare a venit natural, nu am plănuit-o. Blogul l-am creat deoarece am simţit nevoia să povestim mai mult despre ceea ce facem şi despre cum poţi să trăieşti frumos. Iar boutique-ul online l-am creat pentru clienţii care deseori ne cereau accesorii pentru casă.

Cât de mare este acum echipa La Maison? Te rugăm să faci, din nou, introducerile?

Echipa La Maison este aceeaşi: Cristina Zelmat, Patrick Zelmat şi Martine Claessens. Ne-am mărit însă echipa de montatori şi asistenţi arhitecţi cu care punem la punct planurile proiectelor. Echipa noastră este formată din mai mult de 40 de oameni, unii în producţie, iar alţii care se ocupă de logistică, ofertare, contabilitate, administraţie – capitole indispensabile unei afaceri.

IMG_0624Proiecte de design interior semnate La Maison
IMG_0633

Aţi adus, anul acesta, branduri noi în portofoliu? Vă pregătiţi să o faceţi anul următor?

Este foarte greu să găseşti mereu un brand nou aşa cum îl dorim noi: să fie francez, dacă se poate să aibă şi tradiţie, să vorbească despre calitate – astfel de branduri nu sunt foarte multe pe piaţă. Ne-am complet însă paleta de accesorii pentru acasă, în sensul în care acum le oferim clienţilor noştri toate produsele de care pot avea nevoie: de la veselă, la prosoape. Nu degeaba îi spunem ART DE VIVRE: încercăm să ne facem clienţii să trăiască astfel…

Şi, crede-mă, a şti “să trăieşti frumos” nu ţine de buget, ci de ceea ce eşti, ceea ce simţi şi ceea ce doreşti de la viaţă.

accesorii gien 2Accesorii disponibileîn boutique-ul online La Maison.Filets Taupes BD

Care sunt brandurile de mobilier şi accesorii pe care voi aveţi exclusivitate în România?

Este foarte greu să obţii o exclusivitate într-o piaţă atât de concurenţială. Suntem însă mândri să fim reprezentanţi, în exclusivitate, pentru brandurile Grange, Baker, Mis En Demeure, Meljac, La Cornue, De Gournay. Asta înseamnă că munca şi seriozitatea noastră ne sunt răsplătite.

Modulable bleu p36 - GRANGE©Mobilier Grange, prin La Maison

De-Gournay-2Tapet De Gournay, pictat manual, prin La Maison

Cum ai caracteriza proiectele voastre de design interior? Ce crezi că le defineşte şi în acelaşi timp le diferenţiază de restul proiectelor de amenajare pe care le vedeţi şi voi pe piaţă?

Aş spune că facem proiecte cu şi pentru suflet! Ce ne diferenţiază este poate faptul că noi putem realiza un proiect de la roşu: de la instalaţiile sanitare, la cele electrice, la parchet, uşi, până la mobilier, obiecte de iluminat şi accesorii.

la-maison-designist-24Imagini din proiectele de design interior semnate La Maison, în București

Casa-Nordului-La-Maison-25

Ultimii ani au reprezentat şi o consolidare a poziţiei voastre de creator de piese de mobilier personalizate: dressing-uri impecabile, bucătării ale căror detalii sunt o declaraţie de stil. Va gândiţi să extindeţi şi să dezvoltaţi acest serviciu şi pentru arhitecţii şi designerii cu care colaboraţi?

Deja ne-am extins, având propria noastră fabrică şi devenind astfel producător de mobilier. Producem doar bucătării, dressing-uri, biblioteci, lambrisări, mobilier specific pentru băi. Nu producem scaune, canapele, mese sau corpuri mici de mobilier pe care le importăm de la furnizorii noştrii. Cu siguranţă, arhitecţii şi designerii cu care colaborăm profită de experienţa noastră şi de informaţiile tehnice pe care le punem la dispoziţie. Întotdeauna lucrăm constructiv cu ei, astfel încât clientul final să obţină rezultatul la care a visat.

Lucrând cu ei şi noi avem parte de noi provocări: nici un proiect nu este ca celălalt, şi la fiecare există acel “ceva” pe care nu l-am mai făcut până atunci. Îţi pot da câteva exemple, din ultimele luni, care se referă doar la dressing-uri: am încastrat un bar într-un dressing; am realizat un sertar special pentru butoni de cămaşă în altul; iar într-un alt dressing am încorporat masa de călcat – are compartimentul ei şi coboară automat, din structura creată.

Cât despre provocările pe care le avem într-o bucătărie, ar trebui să facem un articol separat, pentru că acestea sunt foarte multe. Cel mai recent exemplu este un sertar special pentru seminţe. Clienta noastră era raw vegană şi folosea multe seminţe, pe care nu le putea vedea pe toate în acelaşi timp şi în acelaşi loc. Acum fiecare se află în borcanul corespunzător, într-o zonă specială, la îndemână: le poate vizualiza instant. Pentru noi este foarte foarte important ca lucrurile pe care le propunem să fie şi foarte practice, nu numai frumoase!

IMG_2155Dressing realizat pe comandă de echipa La MaisonIMG_2158

bucatarie lm 3Bucătărie creată pe comandă de La Maison
bucatarie lm 4

Ce trebuie să ştie un designer sau un arhitect care vă trece pragul? În câte aspecte ale amenajării se poate baza pe voi?

În absolut toate, dacă ni se cere sfatul. Suntem şi tehnici, şi creativi, iar experienţa pe care o avem o împărtăşim cu alţii. Bineintles că şi noi învăţăm de la fiecare. Credem că acolo unde există lucru în echipă nu se poate să nu iasă treaba bună! Noi considerăm că devenim o echipă cu arhitecţii şi designerii cu care colaborăm, echipă ce lucrează în interesul clientului final!

IMG_0684

Pe ce vreţi să mizaţi în viitorul apropiat: îmbogăţirea magazinului online; noi branduri în portofoliu; diversificarea proiectelor de amenajare; noi colaborări cu designeri şi arhitecţi; dezvoltarea şi extinderea mobilierului pe comandă; noi showroom-uri în ţară?

Nu ne-am propus niciodată să facem ceva anume, lucrurile au evoluat de la sine… Acum, că îmi pui această întrebare, îmi dau seama că deja facem toate astea. 🙂 Şi, în plus, mai suntem şi agenţii în România a unor branduri de ţesături şi tapet precum Designers Guild, Harlequin, Zoffany, Sanderson. Singurul lucru pe care ni-l propunem în fiecare an şi îl şi facem este reamenajarea showroom-ului. La noi tot timpul se întâmplă ceva: ba schimbăm un tapet, ba reconfigurăm o cameră. Acum, de exemplu, lucrăm la cea de-a doua bucătărie pe care vrem să o finalizăm până la sfârşitul anului.

Detail commodine Ermitage p54 - GRANGE©Mobilier Grange

Mașină de gătit La Cornue. Perla unei bucătării.

Sfatul nostru este sa faceti o vizită în showroom, ca sa vedeți live și cea de-a doua bucătărie amenajată. În plus, până pe 30 noiembrie prindeți reduceri interesante la accesorii. 😉

Fotografii: prin La Maison

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed