La nunta delicioasă a Florianei și Vlad, creatorii Flori de Mentă
I-am cunoscut pe Floriana și Vlad, de la Flori de Mentă, acum fix doi ani, la începutul toamnei și sfârșitul vacanțelor. Ne-am întâlnit la un ceai și așa am conturat o frumoasă colaborare – ei au început să susțină rubrica de Food Design pe Designist. În același timp, la Creative Learning ne-au îndulcit & înmiresmat mai multe cursuri & workshop-uri cu bunătățile lor atât de gustoase, arătoase și naturale. Nu știm dacă ați remarcat sau nu, dar rubrica de Food Design susținută de Floriana și Vlad și-a luat o mică pauză din primăvară pe Designist. Motivul va fi analizat în detaliu în cele ce urmează. 🙂 Pregătirile pentru nunta lor, care s-a întâmplat vara aceasta și care a fost atât de frumoasă, încât, pentru noi, a reușit să suplinească lipsa scenariilor Flori de Mentă din ultimele luni. 🙂 Am aflat de la Floriana că ea s-a ocupat de toate pregătirile nunții și, bineînțeles, am inistat să stăm mai mult la povești. Îi știam stilul, îi visăm în continuare bunătățile de o frumusețe aparte, naturală, am apreciat de fiecare dată (fie că a fost vorba de un scenariu pentru un eveniment sau pentru cursurile Creative Learning) rafinamentul simplu, ingenios al detaliilor. Cu toate acestea, scenografia pentru nunta lor ne-a propulsat în stilul Flori de Mentă la puterea a 2-a, iar ceea ce credeam că va fi pe alocuri previzibil a devenit imprevizibil, sălbatic, proaspăt, debordant. Verdictul nostru este WOW. “Tema nunţii noastre a avut la bază câte ceva organic, sălbatic, proaspăt, dar și simplu, relaxat și, am ținut noi, cu aer italienesc. Ne-am dorit o petrecere cu oameni apropiaţi nouă, într-un cadru relaxat, înconjuraţi de natură, o petrecere de vară familiară, elegantă, fără să fie sobră, ci mai degrabă ca o gură de aer proaspăt.
Am mizat pe mult verde, aşa că am renunţat la flori, parfumul fiind oferit de multitudinea de plante aromatice şi chiar şi de ghivecele cu roşii de pe mese. Ne-am dorit mese cu plante luate parcă direct din pădure sau din grădină, aşa că am ales diverse feluri de ferigi şi feriguțe, ramuri de măslini, muşchi de copac, iederă, înnobilate de ghivece de teracotă care aduceau un uşor aer italienesc, vase de lemn scobite, fel şi fel de covate foarte vechi, după care am mers la târguri prin diverse colţuri ale ţării.
Aceeaşi hârtie confecţionată manual a fost folosită atât pentru invitaţii, etichetele cu numele invitaţilor, cât şi pentru împachetarea mărturiilor. Şi fiindcă tot a venit vorba, o decizie grea a fost alegerea cadourilor pentru invitaţi: am oscilat între biscuiţei sau dulceaţă făcute de noi, carneţele pentru notiţe personalizate, însă ne-am oprit asupra unor săpunuri cremoase cu lapte de capră, realizate special pentru noi de cel mai pasionat savonier, care s-a ocupat inclusiv de împachetarea lor şi scrierea de mână a tuturor ingredientelor. Tot de mână au fost scrise şi etichetele cu numele invitaţilor, meniul bufetului cu aperitive şi cel al mesei de dulciuri… şi nu ne-am oprit aici. Tăblia de lemn cu numele noastre, de la intrarea în cort, a fost şi ea scrisă de mână şi vopsită chiar de părinţii lui Vlad. Pasionaţi fiind de gastronomie, am gândit întregul meniu, de la reţetele pentru gustările reci sub formă de antipasto, până la tortul făcut în familie de mama lui Vlad, după reţeta Flori de Mentă. Am copt sute de biscuiţi săraţi care alături de diverse gustări italieneşti i-au aşteptat la mese pe invitaţi. Tot noi am pregătit masa de dulciuri cu fel şi fel de tarte, torturi, checuri după reţete inspirate din bucătăria mediteraneană, majoritatea având la bază rozmarin, salvie, lavandă, mentă, busuioc, cimbru, iaurt, lămâi, migdale, fistic, ulei de măsline, şi nu în ultimul rând multe fructe de pădure. Am savurat din plin pregătirile pentru această nuntă, am făcut totul din pasiune, cu mult entuziasm şi energie pozitivă, şi nu în ultimul rând cu ajutorul prietenilor şi familiei. Ştiam că atâta timp cât fiecare detaliu mă va reprezenta, ar fi fost imposibil să nu fie apreciat şi de invitaţii noştri. Scenariile negative nu şi-au avut locul şi mi-am imaginat încă de la începutul pregătirilor întregul scenariu al petrecerii.“ Pentru că simțim cum ne crește pofta și de o petrecere relaxată, în grădină, și de preparatele Flori de Mentă, promitem să revenim cu detalii despre bunătățile care cu siguranță le-au făcut seara și mai savuroasă invitaților. Știți cum se zice, într-un decor armonios și gustări pe alese, nu ai cum să nu simți gustul frumos al vieții. Ceea ce vă dorim negreșit să puneți în aplicare. 🙂 Despre o altă nuntă minunată la care s-a întâmplat să și participăm v-am povestit recent aici. Fotografii: Deer’s Photography |
de vis ..felicitari mirilor pentu organizare!!! mai rar atata simplitate si bun gust, intoarcerea la natura..absolut superb!!!
Multumim pentru aprecieri, Carmen!
E foarte greu sa fii original si sa ramai intr-o zona de bun gust, armonie si buna dispozitie in materie de organizare de nunti. Eu nu prea merg la nunti, dar asta pare sa fi fost o poveste! Mi-a bucurat sufletul acest articol. Felicitari tuturor!