Ți-am tot spus deja și nu am exagerat câtuși de puțin: Made in RO #10, târgul pe care îl pregătim cu spor pentru 16 și 17 decembrie, stă sub semnul NOULUI: va avea loc la NOUL Impact Hub Bucharest de la Timpuri NOI Square (Splaiul Unirii 165, clădirea 2, etajul 1) și o bună parte din cei peste 60 de designeri expozanți sunt branduri NOI, care participă la evenimentul nostru pentru prima dată. Ceilalți, designeri pe care îi cunoaștem deja, au creat colecții NOI special pentru Made in RO #10. Numai bune de pus pe lista de shopping de Crăciun 🙂 .
Așa că am selectat, ne-am bucurat și îți povestim mai jos care sunt numele nou intrate în povestea Made in RO #10. Atenție: lista nu este completă – nu ne-ar fi ajuns paragrafele pentru toți 🙂 . Dar stai cu ochii și cursorul pe Designist.ro: o să-i descoperi treptat pe parcursul acestei săptămâni. Și în weekend, la târg, firește! 😉
Anima – lumină handmade
Într-un mic atelier din București, doi băieți meșteresc ispite pozitive 🙂 . Nu este începutul vreunei pilde, este rezumatul noului brand Anima, care vine la Made in RO #10 pentru prima dată cu o colecție de lumânări create manual și care, oricât ne plac zilele însorite, ne-au făcut să visăm la penumbră tihnită 🙂 . Ai de ales dintre 12 arome diferite, de la vanilie la whiskey, vărsate în suporturi de ciment cu forme rotunjite sau chiar modelate în cranii geometrice.
Compoziția grafică poartă semnătura Anei Bănică și nu rămâne captivă pe afiș, ci ia forma unui festiv sticker de perete, pe care poți scrie cu creta. Noi am ales să scriem Love design & Be Merry!, dar tu poți scrie orice. Sticker-ul poartă numele Xmas@Made in RO și îl poți achiziționa de pe caiverzipepereti.com.
Ceramic Sparrow și ceainicul pictural
Ceramic Sparrow sunt designeri ceramiști cu ștate vechi în ale Made in RO-ului și asta pentru că ne-au adus mereu piese care reinventează geometria și ponderează unghiurile drepte cu rotunjimi line și suprafețe neglazurate, care te ispitesc să le mângâi 🙂 . O lăsăm pe Andreea Lăzărescu, din echipa Ceramic Sparrow, să povestească despre noul ceainic Malevich, pe care l-au creat special pentru Made in RO #10 și pentru care am făcut o adevărată pasiune 🙂 .
“Noul ceainic a fost desenat în spiritul picturii lui Kazimir Malevich, una dintre cele mai importante figuri pentru ceea ce înseamnă modernism în gândire și vizual. Se află printre principalele noastre repere, iar colecția va fi un Malevich Tribute. Cercul și triunghiul comunică printr-un volum ce dezvăluie imagini diferite atunci când rotim obiectul; o soluție ce rupe monotonia corpurilor de rotație clasice și conferă dinamism. Setul conține și perechi de căni cu două variante de dimensiune. Ceainicul din imagine este din porțelan de Limoges colorat în masă și are capacitatea de un litru”.
Printre piesele Ceramic Sparrow de la Made in RO #10 se va mai număra și o colecție de globuri inspirate din piesele decorative ale culturii Iznik, “cu stilizări vegetale originale sub influența patternurilor semnate de secesioniștii vienezi, într-o paletă de alb, bleu, negru și ceva roz,” cum ne-a povestit Andreea. Globurile sunt create din porțelan desenat sub glazură de sticlă.
ABRU – bijuterii… urecheate
E momentul să ciulești urechile când îți povestim despre noul brand ABRU, care vine pentru prima dată la Made in RO #10. Nu o să te urechem dacă nu o faci, dar nici n-am vrea să-ți intre pe o ureche și să-ți iasă pe alta detaliile despre Banda Urecheaților, una dintre noile colecții de bijuterie din argint ABRU. E vorba despre inele reglabile și fixe, cercei mici-mici, pandantive, toate cu urechile ciulite sau culcate și create de designerul Andrei Abrudean 🙂 .
Ursul panda PamPam 🙂
Una ca Luna – iarna glazurată
Și designerul ceramist Anca Dragu de la Una ca Luna se numără printre obișnuiții Made in RO, iar anul ăsta, colecția pe care a creat-o special pentru evenimentul nostru ne-a liniștit dorul de zăpadă 🙂 . “Poveste de iarnă” e compusă din decorațiuni de brad, cești, căni, boluri, ba chiar și bijuterii, toate din porțelan glazurat care ne transportă într-un cadru polar, printre ghețari, alb imaculat și rece.
Atelierul de porțelan – ceramică adaptabilă
Noi credem că unul dintre scopurile designului în general nu este neapărat să contracareze răul și urâtul din lume, ci să se folosească de ele ca să obțină frumos 🙂 . Mihaela Cherciu, designerul Atelierului de porțelan, pare că a pornit de la aceeași idee când a creat noua colecție “Firicele”:
“Povestea vieții noastre e un ghem de fire încâlcite. Uneori, credem că știm de unde au pornit și unde or să ducă; alteori ne pierdem visători în labirintul lor magic. Fire și firicele de porțelan colorat s-au strâns laolaltă în gheme mai mari sau mai mici pe inele, broșe sau cercei. Ele spun o poveste la fel de complicată și de frumoasă ca și viața”, ne-a explicat ea.
Standul Atelierului de porțelan va și înflori la Made in RO #10 – se ocupă de asta noua colecție “Magnolii”, bijuterii ceramice combinate cu alamă și piele naturală, care amintesc de primăvară în plină iarnă 🙂 .
Artefact Room – bijuterii reinterpretate
Designerul de bijuterie Ana Marchetanu și a ei Artefact Room, brand nou la Made in RO #10, pun accentul pe reinterpretări, pe adaptări și pe puncte de vedere distincte prin noua colecție “Subroutines”. Ana ne-a povestit mai multe:
“Cele cinci module Subroutines sunt ultimele rafinări și selectări din familia de forme cu care lucrez în ultimii ani. Modulele sunt mici recipiente de metal umplute cu chit poliesteric. În exterior, prinderea atașată îi conferă categoria obiectului: poate fi broșă, inel, cercei ori pandantiv. Metalul din care e făcut recipientul poate fi argint, alamă sau cupru. În interior, chitul poate fi colorat cu pigmenți și texturat cu particule din unul dintre cele trei metale ori chit de altă culoare. E un pseudo-algoritm procedural, în fapt autorul decide, în fiecare etapă, mutarea cea mai avantajoasă estetic”.
Nouă ne sună semi-misterios și foarte interesant 🙂 .
Alexandra Radu – iarna se plimbă prin orașAdaptare good to go ne aduce și Alexandra Radu la Made in RO #10 cu noua colecție de porțelan “Pahare călător”. Adaptare pentru că paharele sunt ilustrate cu spirite ale naturii care s-au obișnuit cu mediul urban și cu frigul de afară. Iar good to go pentru că piesele vin echipate și cu capace de silicon, care să păstreze în siguranță cele 370 ml de cafea din interior 🙂 . Ah, și fiecare pahar este unicat – Alexandra lucrează manual la ele, de la schiță la obiectul finit.
Rusbo Design – lemnul de luat la joacă
Un alt new entry în scenariul Made in RO #10, designerul Bogdan Rusu și brandul Rusbo Design ne-au făcut să îi punem direct pe lista de cadouri pentru cei mai tineri dintre cunoscuții noștri. Sau hai, bine, recunoaștem, poate chiar pentru noi 🙂 . Jucăriile din lemn care formează colecția Toys For Boys își propun să revigoreze atmosfera jucăriilor românești și să le dea noi opțiuni de a crea povești. Target reached! 🙂
FOLDO – lumină cartonată
Veioza Stars cu proiecție
FOLDO, un alt prieten vechi al Made in RO, vine weekendul acesta cu o colecție noută, care pune în lumină pasiunea lor pentru modelajul cartonului – da, e vorba de un grup întreg de lumini, luminițe, lămpi suspendate și veioze, lângă care să îl prinzi pe Moș Crăciun 🙂 . Veioza Stars cu proiecție e preferata noastră!
Lampa Layers
Halfdrop –textile mitologice 🙂
Piesele Friday
Ce au în comun geometria, mitologia și London Design Fair? Brandul Halfdrop și noua colecție textilă Harvest, proaspăt întoarsă de la târgul de design londonez și ajunsă la Made in RO #10 pe 16 și 17 decembrie 🙂 . Textilele colecției repovestesc prin grafică și geometrie obiceiul personificării zilelor săptămânii din mitologia românească. Rezultatul: 10 printuri în combinații alb-negru sau nuanțe temperate de toamnă, care îmbracă perne decorative, abajururi, ba chiar și draperii.
Cosânzeana – motive populare de basm
Din tabăra brandurilor nou venite la Made in RO #10: Cosânzeana, cea cu grijă pentru comunitate și pasiune pentru lucrul de mână 🙂 . Mai precis, Cosânzeana își propune să inspire oamenii de la oraș să redescopere lucrul manual și să creeze în același timp locuri de muncă la sat. În limbaj designist, brandul înseamnă kituri de cusut pe placaj perforat, cu modele inspirate din motivele populare și natură. Și pentru că tradiției nu îi e teamă niciodată să își plimbe creativitatea peste mări și țări, Cosânzeana a ajuns anul ăsta în expozițiile capsulă Threads of Tradition de la Madrid și Viena și în expoziția de jocuri și jucării de design din cadrul Vienna Design Week.
Deco-Box – felii de lumină
Solstițiul de vară vine pe 16 și 17 decembrie – pam-pam! Nu vorbim despre schimbările climatice, ne referim doar la noua colecție de corpuri de iluminat ambiental Juno, pe care o aduc Deco-Box și designerul Liliana Stoica la Made in RO #10. Piesele au fost create împreună cu arh. Anda Stăncescu și meșterul Gheorghe Stoica și decupează în lemn volume geometrice care creează o adevărată scenografie a luminii.
FYI: Juno este zeița luminii și a solstițiului estival în mitologia romană 🙂
Spoonfool – ceramică fantezistă
Pe designerii Spoonfool, Claudiu Ștefan & Alisa Aramă, i-am cunoscut astă-primăvară la Made in RO #Ceramică. La Made in RO #10 vin cu ceva nou: “ceramica jovială pentru uz extern”, așa cum ne-au spus. La fel de cool, la fel de creative:
“Experimentăm cu diferite mase ceramice (faianță, gresie, porțelan, porțelan cu pulpă de hârtie). Obiectele finale îmbină materiale și tehnici aparent incompatibile – tapiserie și porțelan, gresie și lemn”.
Christine on the Clouds – păpuși cu emoții și haine diafane
Pe Cristina Șerbu și linia fashion Christine on the Clouds le cunoaștem de mult, sunt și ele obișnuite ale Made in RO-urilor: rochii mereu diafane, cămăși fragile, multe transparențe și pasteluri foarte feminine. Pe 16 și 17 decembrie, însă, la Made in RO #10, Cristina va aduce la noul Impact Hub Bucharest o nouă colecție care ne-a surprins în primă fază și apoi ne-a înduioșat 🙂 . Colecția “That is not a Doll” este realizată în colaborare cu designerul ceramist Mădălina Teler și cuprinde piese care reinventează emoții dintre cele mai intime. Și bonus: 5% din prețul fiecărei păpuși se va duce către http://magicamp.ro/, organizație care ajută copiii bolnavi de cancer.
Despre That is not a Doll pregătim un articol special, stai cu ochii pe Designist.ro 😉 .
Ne vedem la Made in RO, ediția #10, pe 16 & 17 decembrie, la NOUL Impact Hub Bucharest din Timpuri Noi Square – Splaiul Unirii 165, clădirea 2, etajul 1. 🙂
Ca arhitect sau designer de interior, este important să ții pasul cu noile tehnologii în ceea ce privește materialele din care poate fi realizat mobilierul la comandă, cum ar fi bucătăriile, dressing-urile sau spațiile de depozitare dintr-o casă. Cu siguranță,
Ca arhitect sau designer de interior, este important să ții pasul cu noile tehnologii în ceea ce privește materialele din care poate fi realizat mobilierul la comandă, cum ar fi bucătăriile, dressing-urile sau spațiile de depozitare dintr-o casă. Cu siguranță,
Hotelul aflat la intersecția dintre Calea Victoriei și Bulevardul Elisabeta din București poate fi acum vizitat, după o perioadă lungă de renovări. Inaugurat inițial în anul 1873 și considerat cel mai prestigios hotel din capitală, acesta a fost primul hotel
Hotelul aflat la intersecția dintre Calea Victoriei și Bulevardul Elisabeta din București poate fi acum vizitat, după o perioadă lungă de renovări. Inaugurat inițial în anul 1873 și considerat cel mai prestigios hotel din capitală, acesta a fost primul hotel
De la dimineți cu moodboards la amieze cu releveuri și seri polivalente: credem că acolo unde creativitatea e must-ul, inspirația apare doar când ai zile susținute de confort și disciplină. De exemplu, ce-ai zice de un workflow în care partener
De la dimineți cu moodboards la amieze cu releveuri și seri polivalente: credem că acolo unde creativitatea e must-ul, inspirația apare doar când ai zile susținute de confort și disciplină. De exemplu, ce-ai zice de un workflow în care partener
Vorbim despre T5 – The Tiny Tower: o construcție care și-a trăit o bună parte din viață ca transformator de electricitate și a devenit apoi o mini-casă de vacanță atipică, gândită și amenajată de echipa LAMA Arhitectura (arh. Dan Enache,
Vorbim despre T5 – The Tiny Tower: o construcție care și-a trăit o bună parte din viață ca transformator de electricitate și a devenit apoi o mini-casă de vacanță atipică, gândită și amenajată de echipa LAMA Arhitectura (arh. Dan Enache,
Până pe 15 martie, poți vizita expoziția Generații a artiștilor Anca Boeriu, Mara Diaconu, Nicolae Alexi și Sidonius Ionescu. Vernisajul a avut loc duminică, 2 martie la Galeria SIMEZA. “Generații este expoziţia care împlineşte un ideal: desăvârşirea menirii marilor formatori
Până pe 15 martie, poți vizita expoziția Generații a artiștilor Anca Boeriu, Mara Diaconu, Nicolae Alexi și Sidonius Ionescu. Vernisajul a avut loc duminică, 2 martie la Galeria SIMEZA. “Generații este expoziţia care împlineşte un ideal: desăvârşirea menirii marilor formatori
The Institute lansează cea de-a 13-a ediție a Romanian Design Week, în București, între 16 și 25 mai 2025, sub tema „Design Tomorrow Today”. Tema festivalului reflectă viziunea The Institute de a pune accent pe colaborare, evoluție și reziliență, având
The Institute lansează cea de-a 13-a ediție a Romanian Design Week, în București, între 16 și 25 mai 2025, sub tema „Design Tomorrow Today”. Tema festivalului reflectă viziunea The Institute de a pune accent pe colaborare, evoluție și reziliență, având
Pe 4 martie, începând cu ora 18:00, la librăria Cărturești Verona (str. Pictor Arthur Verona nr. 13 – 15), în Sala Oglinzi, va avea loc vernisajul expoziției de colaje analog a artistei Cristiana Bucureci, curatoriată de Daniel Loagăr, co-fondator Celula
Pe 4 martie, începând cu ora 18:00, la librăria Cărturești Verona (str. Pictor Arthur Verona nr. 13 – 15), în Sala Oglinzi, va avea loc vernisajul expoziției de colaje analog a artistei Cristiana Bucureci, curatoriată de Daniel Loagăr, co-fondator Celula
Expoziția de la Pavilionul României din Giardini della Biennale este o instalație care îndeamnă la reflecție asupra intersecției artelor vizuale cu arhitectura, printr-un dialog între desenele arhitecților români din secolul al XX-lea și opera artistului Vlad Nancă. Pavilionul României din
Expoziția de la Pavilionul României din Giardini della Biennale este o instalație care îndeamnă la reflecție asupra intersecției artelor vizuale cu arhitectura, printr-un dialog între desenele arhitecților români din secolul al XX-lea și opera artistului Vlad Nancă. Pavilionul României din
Ne referim la el ⬇️ Dar și la alte vase din aceeași familie, cu aceeași întrebuințare ⬇️ Toate sunt create de ceramistul francez Jacques Monneraud și te mint cu nerușinare. 🙂 Exagerăm: de fapt, doar glumesc pe seama stereotipurilor +
Ne referim la el ⬇️ Dar și la alte vase din aceeași familie, cu aceeași întrebuințare ⬇️ Toate sunt create de ceramistul francez Jacques Monneraud și te mint cu nerușinare. 🙂 Exagerăm: de fapt, doar glumesc pe seama stereotipurilor +
Se pare că da. România rămâne pe primul loc în topul țărilor cu cel mai mare număr de proprietari de locuințe, iar 44% dintre români consideră costul mai important decât locația în alegerea unei locuințe. Piața imobiliară din Europa este
Se pare că da. România rămâne pe primul loc în topul țărilor cu cel mai mare număr de proprietari de locuințe, iar 44% dintre români consideră costul mai important decât locația în alegerea unei locuințe. Piața imobiliară din Europa este