Suntem în Brașov, într-un birou în care se proiectează clădiri cu transparență

Se discută mult despre transparență în ultimul timp. Dar astăzi îți propunem să nu ne mai bazăm doar pe figurat și să îmbrăcăm cuvântul din nou în sensurile lui proprii: capacitatea de a fi străbătut de lumină, calitatea de a lăsa să se vadă clar contururile și detaliile obiectelor. Și, ca să nu vorbim doar la nivel teoretic, facem o plimbare până la Brașov, unde ne așteaptă un birou amenajat ca un joc al transparențelor și luminii, puse în contrapartidă cu materialele naturale (cu tot cu sensurile figurate 🙂 ). E vorba despre biroul dezvoltatorului imobiliar Urban Invest, al cărui concept este semnat chiar de echipa companiei, în colaborare cu arh. Dumitru Dima și designerii Uniq Interiors. Bun venit! 🙂

Urban InvestUrban Invest a intrat în urmă cu 10 ani pe piața imobiliară din Brașov, a crescut și s-a dezvoltat încet, dar are planuri mari în continuare. De altfel, așa s-a și ajuns la ideea unui nou birou. Proiectul s-a întins pe câteva luni lungi, dar e limpede de ce: biroul acoperă două niveluri și aproximativ 400 mp, numai buni și pentru echipa extinsă, de 40 de oameni, și pentru spațiile de prezentare. De altfel, întreaga amenajare traduce în design preocupările companiei și rezumă trăsăturile proiectelor de până acum.

“Ne dorim să fim întotdeauna transparenți, de aici și spațiile vitrate. De fapt, în echipa noastră suntem toți foarte tineri și prietenoși, iar sticla a fost pentru noi un mod de a transmite faptul că suntem cu toții o familie, nu avem secrete nici între noi și nici față de clienți. Pe lângă asta, pentru interior am ales să folosim foarte multe elemente din lemn pentru că dintotdeauna proiectele noastre au fost definite de elemente naturale. În combinație, am ales să folosim diferite placări cu piatră, care împreună cu lemnul au reușit să creeze un cadru plăcut și cald”, ne-a povestit Dana Dumitrescu, Consultant vânzări rezidențial Urban Invest. 

Urban InvestMacheta celui mai nou proiect al companiei, Urban Residence Pentha, tronează în zona centrală a biroului. Clienții își descoperă aici apartamentul la scară mică 🙂 .  

Zona centrală este cartea de vizită și nodul de legătură al biroului, spre care se deschide fiecare dintre încăperile create pentru departamentele Urban Invest. Așa că designerii au transformat suprafețele vitrate, transparențele din dreptul fiecărei încăperi, în “planșe de desen” pe care au conturat prin hărți una dintre preocupările principale ale proiectelor companiei: dezvoltarea urbană eficientă.

“Fiecare dintre proiectele noastre este foarte bine organizat și privește către viitor; și asta pentru că întotdeauna încercăm să ne punem în locul clientului, gândindu-ne cum ne-ar plăcea nouă să fie locul în care locuim. Pentru această grafică am ales o combinație între alb – sinceritatea noastră față de clienți și portocaliu – căldura și bucuria de a lucra împreună cu ei la realizarea unui lucru extrem de important: construirea casei lor”, ne-a povestit Dana. 

Urban InvestNe-a plăcut zona de recepție – design minimalist, suprafețe monocrome și lipsite de ornamente, dar care ne-au inspirat căldură și confort. 

Urban InvestMajoritatea corpurilor de iluminat din birouri sunt de tip fascicul direcționabil și funcționează pe post de lumină focalizată pentru zonele de interes.

Urban InvestÎți vorbeam la început despre transparențe și despre lumină, iar mobilierul biroului Urban Invest conține trimiteri subtile exact spre asta: texturi de lemn natural combinate cu alb și bejuri care dau luminozitate, rotunjimile și firescul confortului de acasă pe care își dorește echipa să îl transmită clienților.

Urban InvestDacă ar fi să aleagă o zonă preferată a amenajării, echipa Urban Invest ar opta pentru biroul departamentului tehnic, cel în care designul nu apelează deloc la “culise” și care servește ca exemplu al bucătăriei interne a unui proiect de construcție.

“Am lăsat lucrurile “la vedere” 🙂 Am vrut ca oamenii să vadă exact cum este construită clădirea în care și-au cumpărat apartamentul, să vadă exact zidurile din beton, țevile de scurgere, totul este transparent. Corpurile de iluminat sunt făcute din căști pe care le folosim pe șantier. De fapt, asta am și vrut să transmitem: transparență, folosind obiecte pe care le avem zilnic în jurul nostru, dar pe care clienții nu le întâlnesc frecvent în mod normal”, ne-a explicat Dana.

Urban InvestCorpurile de iluminat-căști de protecție pentru șantier 🙂 .

Urban InvestEchipa a simțit nevoia să strecoare și o oază verde printre atâtea materiale naturale. Așa a apărut mica grădină de sub scară.

Iar dacă ar fi să alegem și noi o zonă preferată a biroului, am opta pentru scara prinsă într-o casetă vitrată care leagă cele două niveluri. Cu atât mai mult cu cât suplețea treptelor este doar aparentă: scara cântărește în jur de 4 tone și a putut fi suspendată doar cu ajutorul tiranților Jakob, care sunt folosiți și la structurile podurilor.

Urban InvestȘi ca să ne convingem că echipa Urban Invest a avut un cuvânt important de spus (și desenat) în ceea ce privește amenajarea biroului, Dana ne-a mai spus un inside story 🙂 .

“Așa, ca o mică povestioară, îmi amintesc și acum când Ionuț Angheluș, directorul general al firmei Urban Invest, a intrat în biroul meu și m-a rugat să îi dau cât mai multe monede de 1 și 5 bani. La momentul acela chiar nu știam ce vrea să facă și sincer, nici după ce a desenat nu am știut ce reprezintă. Abia când am terminat amenajarea biroului l-am întrebat ce a desenat atunci în biroul meu și el mi-a arătat. Era, de fapt, forma corpurilor de iluminat pe care și le dorea și pe care le-am găsit ulterior și le-am amplasat chiar deasupra scării 🙂 “.

De altfel, implicarea directă a echipei în întreaga amenajare, personalizarea, atenția la detalii nu sunt niște surprize dacă ești unul dintre clienții companiei. Și asta pentru că, în majoritatea cazurilor, cei care apelează la Urban Invest cumpără un produs în stadiu de proiect, care are nevoie mai apoi de o tușă subiectivă.

“Asta înseamnă că le oferim posibilitatea de a-și personaliza apartamentul așa cum își doresc, fără a le impune anumite opțiuni standard. Acest lucru presupune mai multă muncă, dar reflectă faptul că pentru noi este foarte importantă satisfacția clientului, care în final primește exact ce și-a dorit, fără a fi obligat să facă compromisuri”, a mai spus Dana. 

Urban Invest Urban Invest are planuri mari și pentru perioada următoare și este transparent în ceea ce le privește 🙂 . În 2018, va lansa un proiect mixt de mare întindere, care va cuprinde aproximativ 1500 de apartamente și numeroase spații pentru birouri.

“Ne dorim ca acest nou proiect să fie unul de referință pentru orașul nostru și de aceea am pregătit numaroase elemente surpriză, nemaîntâlnite pe plan local. Un exemplu ar fi clădirea centrală a proiectului, care va fi și cea mai înaltă clădire din Brașov”.

Noi abia așteptăm să o vedem 🙂 .

Fotografii: prin Urban Invest

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed