Impact Hub Bucharest s-a mutat în Timpuri Noi, iar noi îți spunem povestea noului spațiu

Cu Impact Hub avem o poveste lungă. A început în 2014, când am organizat acolo Made in RO, ediția a IV-a, și a continuat cu alte ediții ale târgului cu design românesc fin, ba chiar și cu o parte din cursurile noastre, iar anul trecut am ajuns chiar și la omonimul său de la Cluj, de care ne-am îndrăgostit 🙂 . Așa că acum câteva luni, când am început pregătirile pentru Made in RO #10 și am aflat că Impact Hub Bucharest își schimbă casa, am fost puțin contrariați în primă fază. “Dar unde, dar de ce, dar cum o să araaateeee?”.

Ne-am liniștit repede când am văzut spațiul și i-am ascultat povestea :).  Ca urmare, pe 16 și 17 decembrie, ne găsești la Made in RO #10, la noul Impact Hub Bucharest de pe Splaiul Unirii 165, Clădirea 2, etajul 1 – în ansamblul Timpuri Noi Square.

Scroll ca să vezi și tu de ce.
Din toamna acestui an, noul Impact Hub Bucharest a făcut câțiva pași în afara limitelor centrului, căruia i-a “decupat” din forfota creativă și a mutat-o în cartierul Timpuri Noi, un simbol al descentralizării orașului despre care ți-am vorbit aici.

“Decizia de a ne muta a pornit în primul rând de la nevoile crescute de spațiu care vin odată cu dezvoltarea Impact Hub Bucharest. Printre criteriile care le-am luat în considerare este accesul rutier facil, proximitatea față de metrou și alte mijloace de transport, dar și facilitățile clădirii care ne va găzdui în următorii ani”, ne-a povestit Daniel Matei, directorul Impact Hub Bucharest.

Mai precis, noua casă a hub-ului este primul etaj al unei clădiri de birouri (Timpuri Noi Square) recent construită: 1600 de mp împărțiți într-o zonă de coworking cu 68 de locuri pentru antreprenori, o zonă de incubator pentru 5 startup-uri, 5 team office-uri, 3 săli de evenimente cu capacități între 20 și 150 de persoane, o bucătărie complet utilată, cabine de Skype, o sală de întâlniri și spații comune extinse.

De amenajare s-a ocupat aceeași echipă care a semnat și vechiul proiect Impact Hub, și varianta clujeană a spațiului: Studio3+ prin arh. Raluca și Dragoș Scurtulescu și colaboratorii lor, stud.arh. Andreea Guriță, stud.arh. Oana Toia și arh. Iulia Ghiță. Iar asta e lesne de văzut de la prima vizită: îți dă același vibe proaspăt, prietenos și incluziv, care împachetează conceptul în funcționalitate.

“Diferența dintre fostul sediu Impact Hub, cel de lângă Piața Unirii, și noul sediu, cel din Timpuri Noi Square, este la nivel conceptual și gabaritic. Față de Unirii, unde spațiul era distribuit pe două niveluri, acum totul funcționează pe un singur nivel și cu o capacitate de două ori mai mare, în care am inserat și toate departamentele, și ceea ce n-a avut vechiul hub: teamoffice-urile (spațiile dedicate grupurilor)”, ne-a explicat Dragoș.

Impact Hub BucharestCât despre conceptul de care îți spuneam mai sus, a apărut ca urmare a formei spațiului și a noului cartier al Impact Hub Bucharest, Timpuri Noi.

“Spațiul este circular, așa că ne-am inspirat din ritmicitatea anotimpurilor în decorarea sa. Fiecare zonă reprezintă un anotimp și ne place să facem asocieri cu lumea antreprenoriatului: primăvara este o metaforă a startup-urilor pe care le susținem în creșterea lor (zona de primire și recepție), vara este munca și eforturile intense ale antreprenorilor (zona de coworking), toamna este momentul când adunăm rezultatele (zona accelerator), iar iarna o asociem feedback-ului la rece (teamoffice-urile și zona de evenimente)”, ne-a spus Daniel.

Impact Hub BucharestAșa a intrat în hub ideea ilustrațiilor care să învioreze pereții și să transforme creativ conceptul spațiului. Cei doi arhitecți care au semnat designul Impact Hub Bucharest au fost și cei care au coordonat proiectul și au propus elementele centrale: cele patru anotimpuri și Mama Natură însăși. Artista care a primit provocarea lor: Grațiela Aolăriți.

“La Impact Hub, bariera dintre munca “la birou”, între patru pereți, și natură este doar o prejudecată; suntem parte din natură și, cel mai adesea, tot ea ne inspiră aparte și ne motivează… Iar dacă (de sute de ani, artiștii au decis, prin prețioase alegorii sau prin portrete compuse – fie ele manieriste sau suprarealiste) că fiecare anotimp poate fi o ea, aici, la Impact Hub Bucharest, creativitatea este un personaj omniprezent”, a spus Grațiela. 

 

Impact Hub BucharestHarta lumii origami, încă un colț de creativitate designish al noului Impact Hub Bucharest, este semnată de arh. Paul Budan.

Impact Hub BucharestZona de bar a hub-ului, acolo unde, pe 16 și 17 decembrie, la Made in RO #10, o să găsești cea mai bună cafea din oraș pregătită de echipa Origo, și quiche-uri, prăjituri și cozonaci with a twist de la talentații cofetari și patiseri House of Cookies.

Și pentru că sentimentul de comunitate, deschidere și colaborare continuă începe din interior, echipa Impact Hub Bucharest nu se retrage într-un turn de fildeș exclusivist.

“Nu avem neapărat o zonă preferată și nu avem toți locuri fixe. Ne place să ne mutăm, să ne integrăm în comunitate, să învățăm de la cei care vin să lucreze de aici. Ce diferențiază Impact Hub Bucharest de alte spații de coworking este faptul că noi punem mult accent pe comunitate și de aici decizia de a fi cât mai integrați inclusiv din punctul de vedere al spațiului de lucru. Ne comportăm ca orice alt membru, folosim spațiile comune pentru întâlniri informale sau sala de întâlniri pentru cele private”, ne-a povestit Daniel.

Impact Hub BucharestPentru Impact Hub Bucharest mutarea în zona Timpuri Noi a fost doar primul pas al dezvoltării pe care o plănuiesc pentru următorii ani. Evenimentele și proiectele noi se înmulțesc și asta pentru că “una dintre filozofiile adoptate este să nu spunem nu fără să explorăm acea oportunitate mai în detaliu”, cum ne-a spus Daniel. Noi rămânem cu ochii pe ei 🙂 .

Și nu uita! Pe 16 și 17 decembrie, te așteptăm la Made in RO, ediția #10, la NOUL Impact Hub Bucharest din Timpuri Noi Square – Splaiul Unirii 165, clădirea 2, etajul 1.

La Timpuri NOI, spații NOI, colecții NOI, branduri NOI.
Poți da GOING la event aici.

Fotografii: prin Impact Hub Bucharest

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed