La Utrecht, inima și mintea se reconectează în 150 mp de artă urbană

În vremuri în care emoționalul dă la o parte adeseori rațiunea, iar noi stăm în case încercând să ne protejăm de asta, dar mai ales de pericole mai evidente, poate suna ciudat să vorbim despre artă urbană. Totuși, la Utrecht, în Olanda, artistul urban Leon Keer și-a dorit să împace extremele și să reconecteze mintea și inima orașului prin intermediul lucrării 3D Sensibility and Sensitivity, care se întinde pe 150 mp ai laboratorului de cultură urbană RAUM.

Foto: Twycer

Lucrarea este semi-permanentă și va putea fi văzută în următoarele luni atât live, cât și într-un film de prezentare de pe site-ul RAUM. Totuși, pe parcursul pandemiei, vizitatorii sunt obligați să păstreze cei minimum 1,5 m distanță față de ceilalți vizitatori și să respecte toate celelalte recomandări și reguli de igienă în vigoare.

Citește și: 26 de lucrări de artă stradală schimbă fața Sibiului: Sibiu International Street ART Festival

Leon Keer lucrând la Sensibility and Sensitivity | foto: Mariska Kerpel

Cele mai multe dintre lucrările lui Keer reflectă subiecte care pun presiune pe societatea actuală, ca schimbările climatice sau calitatea vieții. Totuși, în legătură cu subiectul mai blând al noii sale lucrări, Keer a spus:

“Mi-am dorit să creez ceva care propagă pozitivitate. În aceste timpuri dificile, avem nevoie de echilibru între impulsurile minții și ale inimii. Ca urmare, sper ca importanța acestui mesaj să fie clară pentru toți cei care suferă din cauza actualei crize mondiale”.

Chiar dacă artistului i s-a cerut să creeze proiecte de artă urbană în țări din Europa și Asia, în Statele Unite, Mexic, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Rusia, Noua Zeelandă, și Australia, Sensibility and Sensitivity este prima lui lucrare din Utrecht, orașul în care locuiește. Iar noi abia așteptăm să le descoperim pe fiecare dintre celelalte în vremuri mai blânde.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed