Lamp F by Bogdan Moga: sau cum e integrat grafic oțelul în designul unei lămpi

După Beaconlampa premiată la A’ Design Awards 2013, în Italia, și Buhaus cea mai simpatică căsuță pentru o bufniță din București, Bogdan Moga semnează o nouă lampă ce integrează grafic oțelul. Lamp F e rezultatul provocării lansate de compania Frankstahl, din România, unul dintre cei mai mari distribuitori de oțel, de a crea un cadou de design pentru partenerii săi.

Lamp F - Bogdan Moga - Designist (7)Baza din lemn a lămpii a fost creată de Florin Moga. Iar inițiativa cadoului de Crăciun din partea companiei Frankstahl, semnat de un designer român, aparține FinedRefined.

Lamp F - Bogdan Moga - Designist (5)

Înainte de Crăciun, “ne-am întâlnit” cu Lampa F la birou. Ni s-a părut un pic grea, apoi am înțeles că oțelul era, de fapt, elementul principal și statement-ul designului. Am aprins-o și am înțeles că te vei bucura de aspectul ei atunci când o așezi în fața unui perete – se va contura asemenea unei miniconstrucții metalice, simple, arhitecturale.

Lamp F - Bogdan Moga - Designist (6) Lamp F - Bogdan Moga - Designist (9)

Însă nu ne-am prins de la început de o găselniță foarte ingenioasă a designului lămpii: husa ei textilă, creată de Atelierul de Pânză (întreprinderea socială de care v-am povestit aici), se transformă în abajur. Pe scurt, scoți lampa din husă (care chiar ne-a mirat că era foarte fixă) și fixezi husa pe baza din lemn – astfel va îmbrăca miniconstrucția din oțel. Iar lumina și aspectul lămpii se îmblânzesc instant.

Lamp F - Bogdan Moga - Designist (8)

Lamp F - Bogdan Moga - Designist (1) Lamp F - Bogdan Moga - Designist (3)

Lampa F nu este un produs de design de luat acasă, ci mai degrabă un obiect-concept, reprezentativ pentru provocarea lansată de o companie unui designer român. Ne bucură să vedem astfel de colaborări, care sperăm să se întețească, și suntem siguri că toții cei care au primit în dar Lampa F i-au apreciat creativitatea. Cât despre art director-ul și designerul Bogdan Moga suntem siguri că veți mai auzi de creațiile lui pe Designist. 🙂

Iată și making of-ul:

Mai multe imagini aici.

Lamp F - Bogdan Moga - Designist (11)

Fotografii: prin Bogdan Moga

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed