Lămpile care se pisicesc

MiCha nu sunt doar niște lămpi, ci creaturi care compun firul narativ al unei povești. Autorii lor, artiștii vizuali Kuntzel+Deygas, și-au imaginat o lume misterioasă, filtrată de lumina caldă dată de aceste lămpi-pet, care, ca orice pisică, au un mesaj de transmis prin postura pe care o adoptă.

Probabil ai văzut filmul Catch Me If You Can. Olivier Kuntzel și Florence Deygas au creat animația iconică care deschide filmul lui Steven Spielberg. Tot ei au realizat videoclipul melodiei  “L’amoureuse” by Carla Bruni.

Până la proiectul MiCha, Kuntzel și Deygas au dat viață unor personaje ca “The Beauty & Her Beast”, “Caperino & Peperone”, “Winney & Loosey”. Universul populat de aceste creaturi proaspete și jucăușe se împletește cu zona fashion (de exemplu, Lacoste a produs o serie limitată de tricouri și teniși imprimate cu cei doi câini, Caperino și Peperone, alături de faimosul crocodil), design-ul high end, industuria cinematografică și grafica de carte.

MiCha reprezintă primul proiect de design de obiect al celor doi artiști. Exact ca într-un film animat, desenele prind viață, iar lămpile se aseamănă unor pisici răsfățate (care îți țin și își țin companie), al căror fascicul de lumină ține loc de animație grafică. Filmulețul de prezentare, care mi-a plăcut la nebunie, vorbește de la sine.

Au fost gândite ca niște lămpi de colecție, formată din 4 modele diferite: MiCha assis (sitting), MiCha en marche (walking), MiCha dos rond (stretching his back) and Baby MiCha assis patapouf (sitting).

Sunt asamblate manual, iar fiecare model este format din 30 de piese. Corpul este realizat din oțel, tăiat foarte fin cu laserul și apoi finisat cu o vopsea specială folosită în industia auto. Au ales negrul, pentru că scoate în evidență siluetele garfice ale lămpilor de… companie.

Lumina ambientală pe care o dau este ușor misterioasă și sofisticată, iar capul este reglabil și prevăzut cu dimmer. Cablul de alimentare este foarte lung și ne trimite cu gândul la coada arcuită a pisicii. 🙂

Este o lampă ingenioasă, impecabil realizată și prezentată. Ce să zic… Eu nu i-am găsit nici un cusur. Poate singurul ar fi că are un preț pe măsură. Costă între 1300 și 1400 euro, dar până la urmă e un produs de lux, cu semnătură faimoasă. Dacă îți dă mâna, o cumperi de aici.

Poți răsfoi portofoliul artiștilor visuali Kuntzel+Deygas pe site-ul casei lor de producție, addadog.

Fotografii: Vincent Warin © 2010 KDME

One Comment

  1. Razvan

    Super. Filmuletul rules 🙂

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed