Taschide: un studio de design simpatic foc!

Taschide înseamnă Sandra Tan + Johannes Schiebe, doi designeri din Offenbach – Germania. I-am întâlnit acum aproape 4 ani la London Design Festival, dar de atunci le-am tot căutat piesele, am zâmbit la noutăţi, şi am dat link-uri prietenilor.

 

Zburătoare din furnir care se lipesc pe perete… şi zboară! Pentru că foaia de furnir e subţire, la un curent mai puternic, îşi vor mişca uşor aripile sau coada. Le-ar sta foarte bine aproapre de locul în care lucrezi… ca să-ţi dea aripi. Setul de 5 costă 44 euro.

Cum să nu-ţi placă de ei? Reuşesc să dea celor mai practice obiecte aspectul unor jucării de copiii mari şi, în general, tot ce le iese din mâini îţi cam intră pe sub piele. Secretul lor e că recurg la acele imagini emoţionale pe care mai toţi le îndrăgim: păsări în zbor la tine pe perete, pereţi înfloriţi, o oglindă în formă de pudel şic, picioare de masă cu ciorăpei tricotaţi, un abajur care se încheie ca un corset atrăgător etc.

Pudel se lipeşte de perete şi nu latră 🙂 L 38 x l 35 cm. Costă 38 euro.

Ce frumos rezolvă şi problema accesoriilor, şi pe cea a oglinzii într-un spaţiu mai mic. Princess e 30 euro.

Piesele lor nu impun o restricţie de stil. Mai degrabă, invită să fie inserate acolo unde se simte nevoie unui accent mai delicat, seducător, cochet. Pentru un context care ştie să evite scorţoşeniile! 🙂

Little Lace e, cum îi spune şi numele, micuţă şi delicată. 59 euro prin Pulpo.

Nimeni nu poate ţine piept unui rând de cărţi căpăţânoase mai bine decât Stubborn Goat. 34,5 euro prin Pulpo.

Lampă de perete 220 Volt. O găseşti la Pulpo.

Nu poţi spune că sunt mai pentru adolescenţi: jucăuşe, simpatice şi cam atât. Nici vorbă! Sunt tratate cu cea mai mare seriozitate ca design şi materiale. Iar aici trebuie spus că dacă Sandra vine cu ideile surprinzătoare, Johannes e responsabil de ingineria tranformării lor în obiecte posibile care să te facă să visezi.

Dacă tot nu ninge, haideţi să aprindem lampadarul Sleeping Beauty. Va proiecta steluţe pe pereţi! E din metal tăiat cu laser, iar abaurul îl are placat cu aur. Ceea ce îi justifică preţul de 1.500 euro.

 

 

Măsuţe încălţate! Nu numai că arată atât de jovial, dar nu vor zgârâia nimic în drumul lor pe parchet!

Above sunt cuiere metalice care te poartă spre alte zări. Setul de 4 costă 298 euro la Schönbuch.

Taschide au început treaba în 2004, iar de atunci se ţin voios şi haios de creaţii. Se vede foarte bine experienţa lor în graphic design şi design industrial: reuşesc să îmblânzească metalul şi să dea aripi furnirului. Stickerele sunt din furnir, lămpile din metal, oglinzile decorative (stickere şi ele) din sticlă – cu toatele rezistente, bine lucrate, impecabil şlefuite.

 

Brick este un lampadar nou nouţ care, pe lângă picioru-i rotativ, vine cu o altă ingeniozitate: abajurul, ca şi baza preiau forma unei secţiuni în cristal, ale cărei 6 laturi au colţurile rotunjite.

Iată o idee de personalizat pereţi: îmbini stickerele din furnir cu cele din oglinzi adezive în combinaţii proprii. Setul de 4 flori-oglinjoare costă 24 euro; pasărea oglindă – 8 euro; iar setul de 3 rămurele din furnir (Ginko) 40 euro.

Mistake, din acrilic, costă 40 euro, la Taschide.

Puneţi-le pe lista cadourile smart, cu dichis sau a artificiilor de design care să te facă să te simţi bine dispus acasă. Dacă ai drum prin Germania şi ţi-a picat ceva cu tronc, nu ezita să-ţi anunţi vizita la Studio Taschide. Altfel, scrie-le direct şi ţi le vor livra acasă sau contactează Pulpo Products şi Schönbuch, magazine on-line unde găseşti cele mai multe produse semnate de Taschide.

Tailor este un scaun mai nou – simplu, sculptural şi rotunjit, din lemn.

Spin poate fi răsucit cum îţi vin mai bine laturile pe care să agăţi umeraşe. I se pot ataşa rafturi, un suport de umbrelă, aşa cum se vede la Schönbuch, de unde îl poţi şi comanda.

Aricii de mare sunt foarte prietenoşi: cu umplutură naturală şi hăinuţă colorată din lână croşetată.

 

P.S. Preţurile  produselor disponibile prin Studio Taschide (şi nu cele pe care le găseşti la Pulpo şi Schönbuch) pot fi modificate în 2012, ca şi lista produselor disponibile. Contactează-i şi vizitează-i şi pe Facebook.

 

3 Comments

  1. CorinaL

    Eu am un magazin de haine, iar cuierul ala s-ar potrivi super

  2. Mădălina Georgescu

    Corina, al tau sa fie 🙂 Trecem si pe la magazin sa-l vedem 🙂

  3. […] Comments Mădălina Georgescu on Taschide: un studio de design simpatic foc!Elis Popescu on Ce facem cu ziarele şi revistele vechi? Aceasta-i întrebarea!Laura on Ce facem cu […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed