Lămpile PoPePi Studio pun în cea mai caldă lumină Made in RO #14, pe 23-24 noiembrie.

Ești gata? Pe 23-24 noiembrie, la Made in RO #14, deschidem robinetul design-ului autohton și-l punem în cea mai caldă și faină lumină cu ajutorul lămpilor și lampadarelor PoPePi Studio, new-entry în gașca creativilor #MadeinRO. Dar până să ne revedem la Impact HUB Timpuri Noi pentru o nouă doză de concentrat fin de design, te invităm în atelierul PoPePi Studio, să-i cunoști pe Dana și Ionuț Vasile – cuplul care transformă țevi, robineți și lemn vechi în obiecte de iluminat curat industriale, îmblânzite de simpaticele becuri Edison. ?

Îți place auriul? La stand-ul PoPePi Studio de la #MadeinRO #14 găsești o lampă statement gata de sărbătoare, numai bună pentru interioarele cottage-chic.

Povestea PoPePi Studio începe în momentul în care doi corporatiști cu vechime – Dana, om de marketing, și Ionuț, un IT-ist convins, își dau seama ca au nevoie de un outlet pentru creativitate. Zis și făcut. Cu mare entuziasm și pasiune s-au apucat să meșterească din țevi de cupru și fontă obiecte de iluminat pentru noua lor casă. Apoi au aflat prietenii, au vrut și ei, și prietenii au adus alți clienți, iar joaca PoPePi a devenit un mic și primitor shop online. Dana și Ionuț sunt o echipă, iar rolurile au fost bine stabilite – el se ocupă de logistică, înșurubat, cablat, ea de lustruit, finisat și marketing. Marketing și comunicare, deoarece ea ne-a “luminat” și ne-a răspuns la toate curiozitățile legate de colecțiile lor cool – pe 23 și 24 noiembrie scoase prima oară în offline, la stand-ul lor Made in RO #14, la Impact Hub Timpuri Noi.

Urmează un interviu depre minimalism, urban, industrial și… #MadeinRO.

Kubo – spicuim din descrierea produsului “făcându-și loc pe orice birou aglomerat, gata pregatită să lumineze proiectele tale”. Proiectele pentru 2020, completăm noi. O găsești la Made in RO #14!

Cine, cum și când a pornit proiectul PoPePi Studio? Cum ați ales numele jucăuș? Dar denumirile pe care le dați obiectelor de iluminat?

Dana: Ideea PoPePi a încolțit acum câțiva ani, când ne-am mutat la casa noastră și ne-am dat seama cât de greu găsim obiecte decorative care să ne placă și să fie la prețuri accesibile. Întotdeauna ne-au plăcut stilurile minimalist și industrial în design-ul de interior, dar rareori găseam ceva care să fie exact pe gustul nostru. Și uite așa, am început ușor-ușor să ne gândim să le facem chiar noi. Proiectul a început timid, mai mult ca un hobby, acum aproximativ un an de zile. Iar numele PoPePi este pentru noi un reminder, să nu ne luam prea în serios. În plus, vrem ca acest proiect să fie mereu fun, plăcut chiar și când va fi un business măricel.

Lămpile PoPePi primesc un nume care să le reprezinte abia după ce sunt gata. Pentru că ne place stilul new-yorkez, inițial numele lor au fost inspirate din cartierele metropolei americane. Apoi, pe măsură ce au apărut noi obiecte, acestea, cumva, au căpătat personalitate și numele au apărut în funcție de cum arată la final. Uite, de exemplu, Kubo – este mic, extrem de simplu, dar puternic și poate lumina un birou întreg. Pe deasupra este din lemn recondiționat, un material nou pentru noi. ?

Care a fost feedback-ul publicului vizavi de produsele voastre? V-a rămas în minte o reacție mai specială? Ori ați avut vreo comandă mai ieșită din comun?

Primii care ne-au oferit feedback au fost prietenii. Și nu doar că au comandat lumini de la
noi, dar ne-au întreținut entuziasmul și ne-au încurajat să continuăm. Ulterior a fost o încântare să descoperim că sunt si alte persoane fascinate de creațiile noastre.

Cea mai tare comandă a fost un lampadar PoPePi Studio, care trebuia să ajungă tocmai în Irlanda. A fost un challenge să împachetăm obiectul de 170 cm, cu două brațe mobile, astfel încât să încapă în valiza clientei. A ținut neapărat să-l ofere personal prietenei sale, așa că l-a cărat prin vamă și aeroporturi. Oricum, ne bucurăm că am putut să ajutăm și că a ajuns cu bine la destinație. ❤️

O conductă din fontă + becuri Edison = Diblun, cel mai fain lampadar, best seller PoPePi Studio.

De ce lămpi din țevi? Care este cel mai vândut/cerut/căutat produs PoPePi Studio?

Nouă ne place tare mult stilul industrial, steampunk, loft. Am luat “microbul” și vrem să-i molipsim și pe alții. Cele mai iubite produse sunt lampa de birou Omen din cupru și lampadarul Diblun din fitting-uri de fontă, obiectul care a călătorit până în Irlanda.

 Omen, lampa din cupru care se asortează perfect cu orice birou, indiferent de stil, și este cadoul ideal de casă nouă.

De unde vine inspirația? În cât timp e gata o lampă PoPePi? Care sunt etapele realizării obiectului de decor?

Ne inspiră Bucureștiul și tot ceea ce observăm în jurul nostru. Apoi, mai sunt prietenii care ne spun “mi-ar plăcea…” si discuția se lasă cu un nou obiect PoPePi. Așadar, pornim de la idee, căutăm materialele de care avem nevoie, apoi le asamblăm, verificăm dimensiuni, forme și apoi le dăm finisajul dorit. Sunt lămpi pe care le-am finalizat într-o singură zi, altele la care lucrăm 2-3 zile, ca să ne asigurăm că finisarea este cea pe care o „vedem” noi.

Unde le stă cel mai bine lămpilor și lampadarelor cu aspect industrial? În ce fel de case/spații se simte perfect Popepi?

Lămpile Popepi Studio sunt versatile și se potrivesc în multe spații. Fie că vorbim de o casă cu design industrial sau o casă cu stil minimalist care are nevoie de un obiect statement – să puncteze ambientul unui colț anume al locuinței. De asemenea, luminile PoPePi dau bine în pub-uri, cafenele cu decor vintage, dar și în birourile companiilor care valorifică stilul industrial. Iar, spre surpriza noastră, dau tare bine și în meditation centers, unde minimalismul este notoriu.

N-a fost făcută special pentru Crăciun, dar tare-i potrivită aproape de brad! Sau mereu în colțul tău de citit.

Să zicem că vă aflați într-o locuință și e beznă totală. Unde, în ce colț ați pune imediat lumina? ?

Strict ca o preferință personală, dincolo de toate regulile legate de amplasarea luminilor într-un spațiu, prima lampă am pune-o fix la intrare. De preferat o lumină mobilă, ca să ne putem mișca, să descoperim cu ajutorul ei toată casă și să ne asigurăm că nu ne lovim de mobilier. ?

Cum arată atelierul PoPepi Studio? De unde vă procurați materialele? Sunt toate noi sau recondiționați și instalații mai vechi?

În timpul verii, atelierul Popepi Studio este în aer liber, în propria curte. Acum, că a venit toamna, suntem pe ultima suta de metri cu finalizarea unui atelier într-un colț al grădinii, dar până îl terminăm, lucrăm acasa. Materialele brute sunt achiziționate din magazinele autohtone. În acest moment sunt toate noi, deși avem în plan și un proiect exclusiv cu materiale recondiționate. Am început la fel de timid – cu lemn folosit (Kubo este singurul exemplu deocamdată) dar, în funcție de feedback-ul primit, probabil vom accelera la un moment dat și acest proiect.

Kubo – definiția less is more

Cum sună viitorul PoPePi Studio? Care e planul? Ce surprize ne (mai) pregătiți? Poate un nou material de transformat ori noi obiecte de design și decor?

Vrem să includem în colecțiile noastre materiale recondiționate. Planul, în alți termeni, mai înseamnă și noi forme și obiecte de decorațiuni interioare, din diverse materiale vechi, cărora să le redăm farmecul și strălucirea inițială, dar într-o altă forma, într-un alt rol funcțional prin casă/spațiu public.

La ce să ne așteptăm, pe 23-24 noiembrie, la Made in RO #14? Ce ne aduceți nou?

Suntem nerăbdători! Made in RO #14 e prima noastră expunere către public în offline. Așteptăți-vă la modele cât mai variate și finisaje diferite. Dincolo ce modelele existente acum pe site-ul Popepi Sudio, aducem la târg și câteva modele din cupru, într-o combinație inedită – cupru și beton.

Așadar, ne vedem la Made in RO #14, pe 23 și 24 noiembrie la Impact HUB Timpuri Noi, într-o companie selectă. Te așteptăm! ❤️

Fotografii: prin PoPePiStudio 

2 Comments

  1. Adriana

    Foarte interesant. O sa va fac si eu o vizita, aveti modele foarte frumoase si inovative.

  2. Designist

    Vă așteptăm și vă invităm să ne urmăriți în continuare: mai avem o mulțime de branduri faine! 🙂

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed