Laufen, când investiția într-o baie wow se reflectă în starea ta de bine pe termen lung

După aproape 10 ani în care scriem despre cele mai frumoase case din România, dar și despre unele dintre cele mai speciale locuri în care să te cazezi atunci când ești în vacanță, am ajuns la concluzia că nu doar holul este cartea de vizită a unei case, ci poate, mai ales, baia. Venim în completarea definiției dată de simțuri relaxării și întărim ideea că investiția într-o baie wow se reflectă în starea ta de bine pe termen lung.

Așadar, așază-te comod, aprinde o lumânare parfumată, îți povestim despre Laufen – brandul elvețian de obiecte sanitare exclusiviste pe care Delta Studio, furnizorul de produse și servicii profesionale destinate amenajărilor interioare, l-a adăugat de curând în portofoliul său.

Kartell by Laufen  – colecția dezvoltată împreună cu celebrul brand italian Kartell.

Precizie elvețiană și design de top

Când spunem Laufen, spunem nu doar design, ci și precizie elvețiană, cu o tradiție de peste 125 de ani. Pentru cei care care caută exclusivismul, un ambient Laufen face ca baia să devină o piesă de colecție în sine. Ne place acest brand pentru că se definește printr-un minimalism versatil și sofisticat, deopotrivă sobru și jovial, care afișează forme geometrice, dar și linii fluide, modernism high-end, dar și piese clasice reinterpretate. Dar hai să vedem…

Designul iconic al brandului italian Kartell întâlnește calitatea premium Laufen într-o colecție în care robustețea ceramicii este temperată de luminozitatea inserțiilor de plastic propuse de Ludovica și Roberto Palomba, care și-au construit un nume prin abordarea lor neconvenţională în design. 

Tehnologia brevetată SaphirKeramik, care permite crearea unor detalii extrem de fine, dar care trec proba timpului, face ca brandul să fie unic pe segmentul său de piață. În timp ce materialul ceramic tradițional permite o grosime de 7-8 mm, SaphirKeramik (materialul este, de altfel, brevetat de către compania elvețiană) permite realizarea unor obiectele sanitare cu margini foarte subțiri (3-5 milimetri), cu linii fine și elegante, fiind inovator, rezistent, dar în același timp maleabil. Numele său provine de la unul dintre principalele ingrediente din această nouă formulă, și anume dioxidul de aluminiu, care se găsește în safire.

ILBAGNOALESSI One by Laufen, colecția semnată de designerul Stefano Giovannoni – forme atemporale, imaginație, un strop de excentricitate = Good Design Award în 2011.

Colaborări cu designerii momentului

Prin înglobarea caracteristicilor tehnice, funcționale și estetice de ultimă generație, Laufen a atras de-a lungul timpului colaborări cu nume de top din lumea designului de produs: Patricia Urquiola, Marcel Wanders, Konstantin Grcic, Toan Nguyen, Ludovica și Roberto Palomba sau Stefano Giovannoni semnează colecțiile de produse Laufen.

Iată cât de subțire e marginea acestui lavoar! Sonar este colecția dezvoltată împreună cu Patricia Urquiola. Descrisă ca îndrăzneață și inovatoare, seria Sonar subliniază aspectul tridimensional al materialului SaphirKeramik și pune în evidență liniile sale zvelte. 

Colecția Palomba, dezvoltată alături de designerii Ludovica și Roberto Palomba, amintește de formele organice ale pietrelor de pe plajele grecești, de exemplu. 

Seria The New Classic este concepută de designerul belgian Marcel Wanders și combină armonios pragmatismul formelor clasice cu o abordare contemporană. Materialul inovator SaphirKeramik, distins de-a lungul anilor cu numeroase premii de design, transformă fiecare piesă într-o demonstrație a celor mai avansate tehnologii de fabricație.

Unde găsești produsele Laufen?

Brandul Laufen este adus în țara noastră de Roca România. Produsele sunt distribuite în exclusivitate de către Delta Studio, care continuă să dezvolte oferta de produse și amenajări Smart Luxury oferite partenerilor și clienților săi. Smart Luxury înseamnă amenajări de cea mai bună calitate, în acord cu ultimele tendințe, concomitent cu un buget gestionat în mod inteligent, ce permite asocierea designului accesibil cu elemente luxury.

Designerul francez Toan Nguyen reinterpretează în colecția Ino by Laufen formele clasice ale obiectelor sanitare. Seria explorează posibilitățile creative ale materialului SaphirKeramik în obiecte cu forme minimaliste.

Echipa de arhitecți a biroului de arhitectură din cadrul Delta Studio poate integra obiectele sanitare Laufen în proiectul tău de amenajare. De asemenea, poți vedea colecțiile Laufen în ambientele special create chiar în showroom-ul Delta Studio din Strada Progresului, nr. 1-3. Iată mai jos câteva exemple.

Intră pe deltastudio.ro pentru mai multe detalii despre produse și servicii.

Ambient Ilbagnoalessi by Laufen (foto sus) și ambient Kartell by Laufen (foto jos), chiar în showroom-ul Delta Studio Cotroceni.

Fotografii: prin Delta Studio

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed