O poveste despre vacanța din fiecare zi: noua căsuță modulară Skadi

Din fața laptopului, într-un apartament obișnuit de bloc din București, sau privind ecranul telefonului, în drum spre o întâlnire, povestea de astăzi ar putea suna ca o scurtătură spre vacanță. Obiectiv atins, credem noi: cine spune că nu putem avea un pic de vacanță în fiecare zi? Mai ales când cadrul ei minimalist, produs din materiale naturale, este noua căsuță de grădină Skadi, creată de prietenii de la Bucin Mob ca o soluție la nevoia de a petrece timp în natură, cu design și confort inclus.

Skadi este produsă la fabrica Bucin Mob din Reghin, la poalele munților Gurghiu, în cel mai mare bazin de lemn de rășinoase din România.

Ca reminder, îți spunem că Bucin Mob este unul dintre cei mai cunoscuți producători de mobilier de grădină, de uși și de ferestre din Europa, cu o experiență de peste 25 de ani. Desigur, în 2017, când ne-am întâlnit cu ei ca să aflăm mai multe despre piesele de mobilier #MadeinRO Bucin Mob Design Collection, grădinile erau încă mai degrabă subiecte adiacente designului interior și arhitecturii. De atunci, însă, pentru cei mai mulți dintre noi, realitatea s-a reorganizat, iar exteriorul și natura au avansat pe lista priorităților, indiferent de zona în care trăim.

„Numele căsuței vine de la designul ei minimalist, care ne amintește de stilul scandinav: simplu, curat, în culori naturale. Pereții realizați din ferestre mari ne aduc aminte de cabanele de munte din interiorul cărora putem privi munții într-o zi ploioasă de vară, iar pereții din șipci ne lasă să vedem copacii și natura care ne înconjoară”, ne-a povestit echipa Bucin Mob.

Din ce este compusă modularitatea?

Skadi a fost gândită ca o cale de mijloc în care exteriorul și interiorul se întrepătrund: „un produs care oferă adăpost, lăsând la vedere mediul înconjurător”, cum ne-a spus echipa Bucin Mob. Este creată din lemn de rășinoase, are ferestre generoase și pereți despărțitori din lemn demontabili, prin care spațiul închis și cel deschis pot fi modificate în funcție de nevoile tale de moment.

Cel mai important: are o structură modulară, pe care o poți asambla chiar tu în mai multe configurații. Tot ce trebuie să faci este să urmărești cu atenție indicațiile de montaj pe care le vei primi în colet – nu ai nevoie de instrumente profesionale și totul va dura doar câteva ore. Apropo, Skadi este rezistentă la intemperii, așa că ploile abundente nu o să o afecteze 😉.

Pe post de dovadă suplimentară că Skadi este autosuficientă, îți mai spunem că pachetul pe care îl vei primi conține:

  • ușa de lemn stratificat, cu grosimea tocului de 68 cm;
  • mânerul standard Hoppe Germania – poți opta pentru argintiu, bronz sau alb;
  • panourile modulare cu sticlă și ferestre din lemn stratificat;
  • panourile modulare cu lambriuri;
  • panourile modulare cu șipci.

Bine de știut: pachetul nu include șindrila pentru acoperiș sau materialele pentru fundația căsuței.

Pentru că modularitatea vine întotdeauna cu o felie de personalizare, ai opțiunea de a adăuga o plus cromatic în finisajul natur a lui Skadi, după preferințele tale: de exemplu, poți alege din paletarul RAL culori diferite pentru pardoseală și pereți sau poți combina o singură culoare cu esența natur a lemnului.

Chiar dacă Skadi este un mic spațiu de refugiu în natură, asta nu impune și solitudine: căsuța are o suprafață totală de 11,4 mp, suficienți pentru 2 sau chiar 3 persoane simultan.

Celelalte cifre ale proiectului:

  • lungime = 4,7 m
  • lățime = 2,42 m
  • înălțime = 2,36 m
  • greutate = 1000 kg

Interpretările Skadi

Am putea spune că sky is the limit for Skadi: spre deosebire de celelalte căsuțe produse de Bucin Mob, care permit doar depozitarea uneltelor de grădină, Skadi are de partea ei suprafața suficientă ca să adăpostească și confort, și design, totul în aer liber. Așa că tu ai toată libertatea de a-i găsi un rol. Sau mai multe, succesive: poți instala și dezinstala căsuța cu ușurință, oriunde ai la dispoziție o suprafață plană și solidă îndeajuns de mare.

Ca urmare, să fie un mic studio de pictură….

…să fie un birou personal, în ideea gata cu #workfromhome, hai să #workfromSkadi! 😎

…sau să fie o căsuță pe dig, dedicată unui pescar pasionat?

Bine de știut: materialele din care este creată Skadi sunt tratate pentru a rezista la umezeală, așa că poți monta căsuța inclusiv pe malul apei.

Am ajuns aproape de finalul poveștii noastre, dar înainte să te lăsăm să-ți faci planurile de vacanță și de instalare a lui Skadi, nu ne-am putut abține de la a-ți da și un pic de inspirație pentru viitoarea ta amenajare. Găsești mai jos detaliile 😊

Scaunul pentru living „Fuior”, cu structură din lemn masiv de fag, parte din Bucin Mob Design Collection. 

Măsuța de cafea „Colorline”, din lemn masiv de stejar. Creată de Izzi Design Box, ca parte din Bucin Mob Design Collection. 

Foto: www.studioarten.ro pentru Bucin Mob

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed