Locurile unde dai o fugă pentru o gură de mare și deltă, atunci când încă nu e de stat la cherhanaua de pe plajă
Vara nu și-a intrat încă în drepturi, așa că ne-am gândit să-ți dăm câteva idei de locuri unde poți să dai o fugă, pentru un pește proaspăt, de mare sau deltă, și un vin fin. Trebuie să recunoaștem că nouă ne-au lăsat gura apă atât mâncarea savuroasă, cât și decorul ce te transportă pe plajă, când încă nu e de stat în briza de la cherhana. Fir întins! 😉 Iar când e de stat la plajă, nu sunt de uitat ca popasuri care te introduc în starea de briză. Cherhanaua Ancora e pentru bucureștenii cu poftă de delicatese din pește… la o aruncătură de băț de casă. În nordul orașului, și totodată pe malul lacului Herăstrău, lângă debarcader, locul ne-a surprins printr-o combinație de design nordic cu accente marine, la interior, și aer de Grecia, la exterior. Ne place lumina naturală invitată direct în cherhana prin ferestrele mari, cu obloane, și mobilierul simplu, în nuanțe deschise, animat de detaliile pescărești. Iată și terasa de pe malul apei: Pește și vin este the new place in town… in Brăila town. 🙂 Fix pe malul Dunării! Un mix de stiluri, atmosferă dinamică&designish, mult turcoaz cu pete de portocaliu și verde, decorațiuni marine și mult lemn – per total un restaurant cosy & ingenios, unde ne-am propus să ne oprim mai des. 🙂 Peretele ornat cu solzi-farfurii ne-a cucerit instant! Bărcile transformate în corpuri de iluminat sunt un alt deliciu al spațiului. Cam tentant pentru o escapadă de weekend. Exteriorul este simplu, anunțând gama cromatică din restaurant. Restaurantul Ivan Pescar, deschis pe faleza din Tulcea, este singurul fish-bar din zonă, unde vii cu dor de Deltă și pleci ghiftuit, fericit și cu suveniruri în traistă. Localul a fost dezvoltat de către Ivan Patzaichin – multiplu campion la canotaj, aflat în fruntea asociației de pescaturism, Rowmania – în colaborare cu SKAA Architects (Sorin Istudor şi Kalliopi Dimou), după un concept al lui Teodor Frolu de a topi tradiționalul în contemporan, dar de a păstra neschimbate rețetele culinare de altădată. Numele Ivan Pescar nu a fost ales deloc întâmplător, ci ascunde denumirea populară a pescărușului albastru, ce se remarcă printr-un colorit aparte, chiar la el acasă, în Delta Dunării. Magazinul de suveniruri e decorat și aprovizionat tematic, doar ești lângă Deltă. Descoperită mai mult din întâmplare, între Agigea și Eforie Nord, Pescăria lui Matei este restaurantul pentru care te grăbești să ajungi la mare. Și nu atât pentru decorul interior cu lemn închis la culoare, năvoduri sau căluți de mare, cât pentru peștele proaspăt și terasa cu aer romantic, unde mănânci în compania valurilor. Vara, plafonul de sticlă de pe terasă se retrage, iar tu te bucuri în voie de soare și miros de mare. Terasa de pe stâncă Fotografii: prin locurile menționate în articol |
Impresionante locurile descrise aici. Mi-ar placea sa le experimentez real, nu doar virtual.
In schimb eu am gasit un loc de suflet, in care totul pare de poveste si e in tema cu tematica pescareasca – se numeste Golful pescarilor. Ia priviti imaginile si spuneti mi daca ma insel https://m.facebook.com/profile.php?id=360498377438260