Lucy Turner: intervenţii cu pattern-uri şi culori cool pe mobilier vechi

Lucy cosmetizează piesele de mobilier vechi, încât e greu să le mai spui vârsta după intervenţia ei – arată ca noi! Atelierul şi magazinul ei sunt în Cornwall, UK, iar aventura salvării “comorilor” uitate de vreme a venit spontan, ca o provocare personală: “oare eu aş putea transforma comoda asta?”. Dar asta se întâmpla acum aproape 6 ani. Între timp pattern-urile şi culorile cochet şi jucăuş aplicate de Lucy i-au făcut creaţiile foarte cunoscute: au ajuns şi într-o casă foarte modernă din Honk Kong, şi într-un hotel şic din Cornwall etc.

Pink Flamingo Table

Înainte de o lăsa pe Lucy să vă povestească chiar ea despre intervenţii şi cosmetizări, vă mai spunem că la baza tuturor proceselor stă un laminat (Formica) tăiat cu laser, care reînnoieşte faţa/faţetele oricărei piese şi îi sporeşte durabilitatea. De aici, povestea e dusă mai departe de inspiraţia şi designer-urile creative by Lucy.

Blackpool 1

Când ai început să salvezi piese vechi şi cum s-a transformat pasiunea ta într-o afacere?

Am început când nu aveam, de fapt, nici un ban: am cumpărat o comodă (asta înainte de a deveni din nou piese foarte la modă) şi m-am gândit că ar arăta mult mai bine galbenă, aşa că am început să mă întreb: cum să fac asta? Cum să-i aplic un pattern? Aşa a apărut ideea… Mi-a luat câteva luni să învăţ programul CAD, să învăţ să folosesc cutter-ul şi să recondiţionez mobilier etc. A fost o perioadă de învăţare extrem de intensă, iar acum, după aproape 6 ani, sunt foarte mulţumită şi de calitate, şi de rezultat.

Honesty 

Măsuţa Kidney este o ediţie limitată: fiecare măsuţă vine semnată de Lucy şi costă 240 lire sterline

Unde găseşti toate aceste piese vechi? Prin clienţi care te contactează atunci când vor să integreze o astfel de piesă moştenită în noul lor decor?
Câteodată, da, chiar clienţii mi le aduc, dar de cele mai multe ori plec eu în căutarea lor: am câteva locuri secrete pe care ştiu că mă pot baza întotdeauna 🙂

Amerena

Sea Jade Oak Cabinet

Ce implică procesul recondiţionării, al transformării lor?
În primul rând implică un laminat, care dă piesei o suprafaţă foarte curată, dar şi mai multă rezistenţă, durabilitate. În majoritatea cazurilor mă ocup singură de tot, dar se întâmplă să mai apelez la ajutor atunci când se aglomerează comenzile.

Blue Flower Dining Table

Tangerine Tables

Ce ai în vedere atunci când alegi pattern-urile, culorile? Ce te inspiră?
Stările mele, experienţele, aproape orice până la urmă… Nu am o metodă anume, stabilesc designul în funcţie de ceea ce cred eu că va arăta bine. De cele mai multe ori funcţionează, dar se mai şi întâmplă ca totul să se ducă într-o direcţie greşită.

Disco Table

Bermuda Peony

Ai încercat să experimentezi şi procesul invers: să creezi o piesă de mobilier nou-nouţă, pe care să o personalizezi vintage, retro?

Da, chiar am încercat, însă satisfacţia nu e deloc aceeaşi. Cel mai mult mă provoacă procesul de recondiţionare: atunci când transform ceva expirat în ceva creativ, surprinzător.

Juicy Dog trolley

Pineapple, adică Ananas 🙂

Ce te atrage cel mai mult: piesele vechi în sine, cu toate istoriile lor, sau ideea de a le reinventa, de a le da o nouă viaţă în poveşti din zilele noastre?

Cred că îmi place întregul proces: descoperirea piesei, istoria ei, apoi momentul (cel mai dificil) când ştiu că transformarea va dura ceva… Câteodată fac deja designul pentru suprafaţa laminată înainte de a recondiţiona o piesă, alteori încep lucrul (curăţare, restaurare) la mobilier şi pe parcurs intuiesc ce s-ar potrivi. Iar uneori, e pur şi simplu ca un joc de noroc, pentru că gusturile sunt atât de diferite…

Grey muslin e încă de vânzare

… şi Lucy, în faţa atelierului ei

Preţurile pieselor transformate de Lucy nu sunt tocmai mici: dacă măsuţele au preţuri de maxim câteva sute de lire sterline, servantele mari ajung la preţuri în jur de 1.500 lire. Mesajul nu este însă daţi fuga şi cumpăraţi, ci încercaţi să mai şi salvaţi. E drept că nu dispunem cu toţii de cutter şi laminat tăiat cu laser, dar sunt multe piese vechi care curăţate şi revopsite pot da o nouă viaţă spaţiului.

Fotografii prin Lucy Turner

One Comment

  1. Cris

    Nu stiu cum le face, dar arata brand new…

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed