Mădălina Dumitru şi ilustraţiile ei cu prinţese

Ilustraţiile cu prinţese desenate de Mădălina Dumitru au avut mare succes la Made in RO, târgul organizat de Designist.ro în preajma Crăciunului. Ne-am gândit că poate şi datorită acestui feedback, Mădălina şi-a luat mai în serios poveştile cu prinţese care i-au plăcut dintotdeauna. Rezultatul sunt 12 ilustraţii pe care aproape le-ai pune pe toate pe perete, în rame mai mici, mai mari, mai simple sau mai decorative, ca să ajungă în fiecare zi la tine un strop din graţia şi povestea lor.

Madalina Dumitru ilustratiiPrinţesă în leagăn

După cum poate deja ştiţi tot de pe Designist, Mădălina Dumitru este creatoarea brandului Lightsquare, unde piesele de mobilier, corpurile de iluminat, oglinzile şi ilustraţiile fac casă bună cu meşteşugurile, materialele naturale şi acea scânteie ingenioasă care te poate face să te simţi ca o prinţesă uneori… sau ca un prinţ. De data asta am luat-o pe Mădălina la întrebări despre noua ei colecţie de ilustraţii.

Madalina Dumitru ilustratiiKitty. Sau cum arată ilustraţiile Mădălinei pe perete, în rame felurite.

Madalina Dumitru ilustratiiBathtime

Madalina Dumitru ilustratiiV.

De unde atașamentul tău pentru ilustrație și prințese?

Am de multă vreme o obsesie pentru acea perioadă a Evului Mediu și a poveștilor medievale, vestimentația renascentistă, arlechini… Iar ilustrație am început să fac prin anul al doilea de facultate și am aprofundat în Belgia, în timpul unei burse Erasmus.

Ca stilistică pot să spun că prințesele pe care le desenez sunt o invenție, ele vin construite pe o linie curbă ce pleacă din vârful capului până la baza rochiei – mi-a venit pur și simplu desenând din plictiseală la un curs în facultate, cum desenau mai toți colegii, fiecare cu nebuniile sale. Am multe în caietele de schițe de prin 2007-2008, dar nu le-am prea publicat.

Mă gândeam că merită totuși puțină atenție și aș vrea să aprofundez legendele și poveștile europene medievale în viitorul apropiat. Am început să creez obiecte inspirate din ilustrațiile pe care le fac și invers, în unele apar piese de mobilier create de mine. Nu mai știu exact care pe care vine să susțină vizual.

Madalina Dumitru ilustratii

Fly me
Madalina Dumitru ilustratiiFurball and Pea. Prinţesa stă pe un taburet desenat după cele cu cadru metalic pe care le creează Mădălina, sun umbrela Lightsquare.

Madalina Dumitru ilustratiiLeaving

Există prințese ale copilăriei și povești de care nu prea te poți despărți nici acum?

Da! Cea cu prinţesa şi bobul de mazăre mi-a rămas ca o fixaţie : )

Madalina Dumitru ilustratiiPrincess an the pea (Prinţesa şi bobul de mazăre)

madalina dumitru ilustratii

O prinţesă exotică – One exotic trip

Madalina Dumitru ilustratiiBalloon

Ce povești crezi că le spun ilustrațiile tale celor mari și celor mici?

Fiecare ilustrație are o povestioară a ei, de regulă ușor comică sau cel puțin încerc să transmit o senzație de bien-être: îmi doresc ca ele să binedispună, să confere un sentiment de lejeritate și de boemie. Pentru că nu mulți dintre noi au parte de prea multă relaxare în viața de zi cu zi, măcar când privesc o ilustrație de genul acesta să simtă puțină destindere.

Madalina Dumitru ilustratiiDress

Tu câte prințese ai acasă?

Prea puține și în fiecare zi altele, pentru că originalele se vând primele și destul de rapid. Unele îmi sunt foarte dragi și pur și simplu nu mă pot despărți de varianta originală. Oricum ele sunt apreciate pentru senzația de “zâmbet pe buze” pe care o creează, lumea nu ține cont dacă e original sau print, atâta timp cât conferă același sentiment.

Madalina Dumitru ilustratiiLost princess

Ilustraţiile semnate de Mădălina Dumitru pot fi comandate la light_office@yahoo.com.
Preţul unei ilustraţii A4 este de 50 lei, iar pentru un A5 – 30 lei. Transportul este gratuit.

Fotografii: Lightsquare

7 Comments

  1. Absolut adorabile ilustratiile! Atat de simple si totusi atat de sofisticate…demne de orice printesa! Felicitari! Sunt minunate!

  2. […] 9. Pe tărâmul ilustrațiilor, nu trebuie să uităm prințesele diafane semnate de Mădălina Dumitru. […]

  3. […] 1. Dai Like paginilor de facebook Lightsquare și Designist.ro 2. Dai Share concursului, pentru ca ilustrațiile cu prințese să ajungă și pe “pereții” prietenilor tăi 3. Ne spui, printr-un comentariu la acest post, care este ilustrația ta preferată dintre cele create de Mădălina Dumitru (le găsești pe toate aici). […]

  4. Implace inspiratia fantezia veselia eu asta vad e superbe ………….ma simt si eu ca o fetita cand ma uit pe ele cu printese cand am desenat si eu prima mea printesa……….minunat

  5. Lili

    mie imi plac tare mult cele cu pisici si baloane!! au asa un aer jucaus 🙂

  6. […] pentru că am adus vorba de ilustrații, prințesele desenate de Mădălina Dumitru cu siguranță vor îmbrăca pereții în povești pentru cei […]

  7. […] început anul cu prinţesele ilustrate de Mădălina Dumitru şi îl continuăm cu piese de mobilier dedicate prinţeselor diafane, […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed